Le lehet szokni a körömrágásról?
Ha lány vagy van egy nagyon praktikus módszer: a körömfestés.
Én direkte azért szoktam rá a köröm pingálásra, mert ha szépen ki van festve nincs szívem elcsúfítani.
Ha nem vagy lány... akkor valami mást rágcsálj helyette. Pl ceruza végét, vagy rágózz.
igen, mivel a köröm rágása egy ideges szokás.
pl. engem ha nyomaszt valami, akkor csócsálom a körmöm - de nem rágom, csak néhanapján lehúzom a körmöm egy kis részét a fogammal.
nekem az épített köröm teljesen gátat szab ennek a rossz szokásnak.
aztán meg az, ha elmúlik a frusztrációt okozó dolog.
(pl. suliidőszakban a tanulás nyomasztó hatása okozta a körmöm rágását, vége lett a sulinak, nem is rágtam. vagy a fogyó... ha kicsit kihágtam, vagy úgy éreztem, amit ettem nem fért bele a keretbe, vagy nem fogytam, már piszkáltam is a körmöm. ha nem fogyóztam, vagy nem csaltam, akkor mindjárt nem is érdekeltek a körmeim)
szóval a körömrágás egyfajta frusztráció, annak az okát kell megszűntetni - vagy pedig ha csajszi vagy, irány egy körmös, és nem elég a lakk, gél-lakk, egy vastagabb bevonat kell.
ha pasi vagy, akkor marad a relax meg a frusztrációt okozó dologgal való "szakítás"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!