A művészek miért szomorúak?
Nem akarok nagyon durván általánosítani, akinek nem inge...
Viszont szerintem pár embernek feltűnt, hogy híres/kevéssé híres művészlelkeink között jelentős számban találhatóak (voltak) depressziós, mentális problémákkal küzdő, vagy egyszerűen zárkózott, magányos emberek. Sokan végeztek önmagukkal, vagy egyszerűen nem tudtak teljes értékű életet élni a problémáik révén.
Jómagam is közel állok a művészet bizonyos ágaihoz, és ez a csúnya klisé bizony néha rám is vonatkozik. Mintha valami baj lenne az agyam érzelmekre vonatkozó részével, és egyszerűen nem értem, hogy ez miért van.
Most tényleg csak általánosítok, SENKI ne vegye magára a szavaimat. Viszont most arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mi okozza ezt a jelenséget?
Ha valaki depressziós, vagy még inkább ha mániás depressziós, az pont hogy nem tudja reálisan látni a világot. Mindig túl szépnek vagy rútnak látja és folyamatosan ott motoszkál benne a bizonytalanság is, érzi hogy nem teljesen reálisan látja a világot. De a művészet és a realitás mindig is ütötte egymást. Hiszen az élet valóban csak biokémiai folyamat (ahogy egyik válaszoló írta), melyben a művészet egy illuzió. És ha valaki erre rájön, s előtte az egész életét végig filozófálta, akkor könnyen kiéghet.
És amúgy szerintem sokan eleve azért lesznek művészek mert önértékelési problémáik vannak. (Ami nem feltétlenül tudatos.)
Az évek során a költők sorsa érdekelt,mivel nagyon szeretem a verseket. Azt szűrtem le hogy kevés kivétellel egy neves költő kiegyensúlyozott lélekkel sosem lett volna képes olyan verseket írni amit ma is olvasnak s tanítanak.
Valahol mentálisan vagy fent kell leni a végtelen magasban vagy lent valahol a mélység alján. Ez miatt a tartós életszemlélet miatt kevesen tudják elviselni s élni egy költő mellett. Számtalan művész,színész,költő volt az amerikai úti klinika lakója egymás örömére. A parkban lévő padok tudnának mesélni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!