Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az iskola ha látja, és a...

Az iskola ha látja, és a gyámhivatal miért nem tesz az olyan szülők ellen, akik disznóvá hizlalják csemetéiket?

Figyelt kérdés

nem is csupán a borzalmas látvány, bár nem szép sem egy kövér gyerek sem egy kövér felnőtt, és tudjuk hogy a kövér gyerekből nagy valószínűséggel kövér felnőtt lesz. Itt az egészségről van szó, a sok betegségről ami sok %-al hamarabb fordul elő egy ilyen embernél később, és természetesen a TB ellátásról.

Az a kérdésem, ( azért nem a kicsit pufibb gyerekekről beszélek mert az még belefér, hanem mondjuk egy Molnár Krisztián jelenségről amiből sajnos több van mint gondolnátok) hogy ez ellen miért nem lép fel semmilyen szervezet? Sem az iskola sem pedig a gyámügy? Hisz a gyerek egészsége van veszélyben, és szemmel látható, mozogni nehezen tud, felnőtt L es ruhát hord egy 6. os fiú / lány, az nem normális....

2017. jún. 4. 15:52
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Mégis mit tennének? Lesittelik a szülőt, mert pénze úgysincs? A gyereket sem veszik el, mert az meg az államnak lenne drága.

Ami gond, hogy a szülő nem tud jó példát mutatni, ezen kellene változtatni. De hiába lát a gyerek az iskolában brokkolit, ha a szülő nem veszi meg.

2017. jún. 4. 17:21
 22/33 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, a gyámügy nem járkálhat állandóan a szülők nyakára minden egyes étkezésnél, mert ez kivitelezhetetlen.

Valamint Magyarországon igencsak elterjedt az a jelenség, amit úgy hívnak, hogy minőségi éhezés.

Azaz a szegényebb családok, szegényebb emberek nem jutnak hozzá minőségibb (és ezáltal kevésbé hizlaló) élelmiszerekhez, hanem csak az olcsó (de nagyon kalóriadús, hizlaló) élelmiszereket tudják csak maguknak megvenni. El se hiszed, hogy manapság milyen sok van az ilyen családokból. Mit gondolsz, Magyarország miért éllovas az elhízási statisztikákban az EU-ban? Pont ezért. Mexikóban is azért van már több kövér ember, mint az USA-ban, mert szegények az emberek, szegény a társadalom jó része, és ezáltal csak a kalóriadús, egészségtelen, de olcsó élelmiszereket engedhetik meg maguknak. Ha az árak nem lennének ilyen magasak, és a fizetések többek lennének, hidd el, nem lenne ennyi kövér ember itthon.

2017. jún. 4. 17:25
 23/33 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó, én is pont ezt próbáltam megértetni vele, mire a megoldása hogy egyenek kukoricás rizst...aki nincs rendszeres kapcsolatban az ilyen szegény réteggel, az el se tudja képzelni mekkora érték az étel, mindegy hogy micsoda, csak ne fájjon az éhség, mikor a négy éves nálam az irodában csodálkozik rá a gyümölcssalátára mert hogy ő olyat még nem látott, vagy akiknél a havi egyszeri fél kiló hús az ünnepi lakoma. Láttam már hogyan szaporítják meg ezt a húst, hogyan lesz ebből húsleves, majd a főtt húst kiszedve hogyan változik át második félévé sült hús képében, aminek a maradékából és zsírjából készítik a kenyérre a feltétet.
2017. jún. 4. 17:31
 24/33 A kérdező kommentje:
Úr isten.... nem értitek meg hogy nem csak a putriban vannak kövérek, hanem a létező összes rétegből? ráadásul ugyan annyian, sőt a tehetősebbeknél többen. borzalmas mennyire nem figyeltek és mindig valaki másra mutogattok, hárítotok, semmi nem a ti hibátok.... de felelősséget vállalni azt már neeeeem. az büdös...
2017. jún. 4. 17:35
 25/33 anonim ***** válasza:
MIért kérdező? Te miben is vállalsz felelősséget? Rohangálsz jelentgetni a gyámügyre? vagy esetleg felvilágosító órákat tartasz? Népszerűsíted az egészséges életmódot? ha nem, akkor szerintem te ne pattogj itt felelősségvállalásról, mert te se vagy más mint egy kanapéhuszár, akinek csak a szája nagy, semmi másra nem jó.
2017. jún. 4. 17:37
 26/33 A kérdező kommentje:
Egészséges vagyok, egészséges a gyerekem, a feleségem és próbálok MOST IS felvilágosítani embereket, ha találkozom valahol övér emberrel próbálok segíteni. Ez amit itt javasoltam, hatalmasat segítene a következő generáció állapotán.
2017. jún. 4. 17:40
 27/33 A kérdező kommentje:

viszont te vagy az akit illusztrálok mindjárt: Ez rossz, ezen nem lehet segíteni mert más tehet róla, én nm tehetek róla, ő nem tehet róla, nem tudunk tenni semmit. ez van, fogadjuk el. majd valaki megoldja... vagy nem..

ez vagy te nagy vonalakban.... Amúgy ha itt rossz/lehetetlen megélni, ennyire, el lehet menni Magyarországról!

2017. jún. 4. 17:42
 28/33 A kérdező kommentje:
Ja de kitalálom, azt sem lehet, mert nem lehet, mert más tehet arról is miért nem lehet, tanulni sem lehet, mert arról is más tehet, hogy miért nem lehet.... te vagy ő semmit nem tehettek... ez van....
2017. jún. 4. 17:43
 29/33 anonim ***** válasza:
54%

Igen, mert azoknak a családoknak, akikkel dolgozom 5-8 osztállyal annyi esélyük van külföldön igaz? DE tudom, az ő hibájuk amiért 14 évesen dolgozni kellett miért nem hagyták hogy éhenhaljon a családjuk igaz?

Akkor én meg leírlak téged. Te is hibás vagy, meg te is, meg az oldalon mindenki, meg a szomszéd néni is, De bezzeg én én tökéletes vagyok, a legjobb, az élet császára, mindenki más buta csak én tudom a tutit. Nos, ez meg te vagy:-)

A hozzád hasonló nagyszájú fotelharcosokkal tele az ország, de tenni nem teszel semmit mert az fárasztó, az észosztáson kívül.

2017. jún. 4. 17:47
 30/33 A kérdező kommentje:

Nem vagyok tökéletes közelről sem, de legalább nem töketlenkedem egy helyben, és nem másokra mutogatok a saját problémáim miatt. Ellenben PRÓBÁLOK segíteni pont ebből a posványból kitörni, amiben élünk.

"Igen, mert azoknak a családoknak, akikkel dolgozom 5-8 osztállyal annyi esélyük van külföldön igaz? DE tudom, az ő hibájuk amiért 14 évesen dolgozni kellett miért nem hagyták hogy éhenhaljon a családjuk igaz?

"

estin szépen tanuljon tovább... kész. jah, kitalálom, azt sem lehet, és megvan annak is az oka hogy miért nem...

2017. jún. 4. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!