Mi történik ha valaki 17 évesen nem jár iskolába?
Figyelt kérdés
Legjobb barátnőm nem hajlandó bejárni iskolába. Az édesanyja is próbálta rábeszélni, hogy ezt nem csinálhatja és én is egy osztályba járok vele szóval nincs az sem, hogy gúnyolják és nem is különösebben rossz tanuló. A LÉNYEG, hogy nem hajlandó bejárni szóval arra lennék kíváncsi, hogy ilyen esetekben mi az eljárás azaz gyámügy vagy hasonló problémák felléphetnek? Már elvileg nem tanköteles mivel a középiskolát 2012.-ben kezdte és 17 éves. Szóval abban az esetben is történhetnek problémák ha már nem tanköteles? KÉREK MINDENKIT, HOGY A KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLJON ÉS CSAK AKKOR HA TÉNYLEG TUD VALAMIT A DOLOGRÓL. Köszönöm.2015. ápr. 8. 22:51
1/9 anonim válasza:
Ha nem tanköteles,akkor nem lehet vele mit csinálni.A szüleinek kellene rábeszélni.Amennyiben megelégszik azzal a végzetséggel amit eddi szerzett magának,akkor ez miért zavar téged?
2/9 anonim válasza:
Egyrészt x számú igazolatlan hiányzás után ugrik a családi pótlék. Másrészt mivel már nem tanköteles, ha nem teljesíti a tanulmányi követelményeket, az iskola egyoldalúan megszüntetheti a tanulói jogviszonyt.
Asszem.
3/9 anonim válasza:
Tudom, hogy nem erre a válaszra vártál, de nekem ez a sztori nagyon ismerős. Esetleg nem Kkh-i suliba jár ez a személy? :)
4/9 A kérdező kommentje:
Nem konkrétan az zavar, hogy egyszerűen nem szeretne többé iskolába járni. Csak azt szeretném tudni, hogy ez milyen következményekkel jár, ahogy azt az egyik kérdésben is megfogalmaztam (ilyen esetekben mi az eljárás azaz gyámügy vagy hasonló problémák felléphetnek?) Ez meg csak azért akarom tudni mert érdekelne, hogy elvehetik-e az édesanyjától vagy esetleg szabhatnak-e valamilyen büntetést. Ilyesmire gondoltam.. vagy azzal, hogy már nem tanköteles minden ilyen jellegű dolog megszűnik és nem lesz belőle bajuk.
2015. ápr. 8. 23:24
5/9 anonim válasza:
Ha valaki agyáig nem jut el 17 évesen hogy jelent az hogy magadnak tanulsz, akkor az megérdemli a sorsát. Nem lesz belőle baj? Még útszéli krvának elmehetsz pár évig, aztán a legnagyobb nyomor vár rá egész életében. Most jó bulinak tűnik nem járni iskolába (??????) de 50 év nyomorban tengődést választ ezzel.
8/9 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy min vagytok megbotránkozva, de miután megkértem mindenkit, hogy a kérdésre válaszoljon alig érkezett normális válasz. Nem tudom a szövegértéssel van-e probléma, de most már érkezhetne egy igazán értelmes válasz is nem pedig csak a semmitérő felháborodások. Megköszönném.
2015. ápr. 9. 11:36
9/9 anonim válasza:
Nem történik semmi.
Megszűnik a tanulói jogviszony, megszüntetnek mindenféle állami támogatást, ami utána járt (családi pótlék, adókedvezmény).
És ennyi. Elkezdhet dolgozni, vagy fizethetie a havi 6600 forintot a NAV-nak, hogy legalább az orvos ellássa ha kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!