Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Téged mi tesz emberré?

Téged mi tesz emberré?

Figyelt kérdés

Most nem a biológiai magyarázatok (lélegzem, dobog a szívem, működnek a szerveim, stb.) érdekelnének, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy mi az az érzés, amely leginkább tudatja veled, hogy élsz.

A szerelem? A fájdalom? A félelem? Valami teljesen más? Mi az, aminek elvesztése során úgy éreznéd, hogy immár teljesen üres vagy?

Kérlek titeket, hogy vegyétek komolyan a kérdést, és fejtsétek ki a gondolataitokat. :)

2017. jún. 3. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
A DNS-em.
2017. jún. 3. 18:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ilyen remek szövegértési képességekkel áldott meg a sors. :))
2017. jún. 3. 18:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan veszem a kérdést, de komolytalan. Az 1. válaszolónak igaza van. Az állatok is éreznek fájdalmat és félelmet, mégsem emberek.
2017. jún. 3. 18:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Tudom hogy élek és azt is hogy meg fogok halni. Erre az alapvető dologra kb egy állat sem képes, csak reagálnak az adott szituációkra. Bele lehet menni abba hogy fejlett kommunikáció, magas szintű probléma megoldás ,tapasztalat átadása az utódoknak ,írásbeliség , erkölcsi gátak ,absztrakt gondolkodás stb de nem érdemes. Eleve hogy fel tudsz tenni ilyen kérdést az már emberré tesz.
2017. jún. 3. 19:10
 5/9 anonim ***** válasza:
A megbocsaljtas az adott pillanatban, veg pillanataban, mikor rajossz hogy nincs ertelme a gyuloletnek még akkor is ha az illeto tonkretette az eleted (felteve ha nem veszelyes masokra is akiket szeretsz, mert akkor annyi neki ). Meg a tartas amikor a legrizikosabb helyzetben sem valsz allatta, nem az osztoneid es a gondolataid iranyitanak, hanem a szived.
2017. jún. 3. 19:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Az,hogy a homo sapiensbe tartozok.De ugyanolyan ösztönös és szabad lény vagyok mint bármely állatfaj!

Ösztönök vs. Kényszerek

2017. jún. 3. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nem érzem magam embernek, sokkal inkább annak, amit reggel lehúztam a WC-n.
2017. jún. 4. 07:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Engem az, hogy van lelkiismeretem. Ezalatt azt értem, hogy bizonyos helyzetekben úgy cselekszem, reagálok(vagy nem),érzek,szólok stb. ahogyan az belülrõl jön és nem úgy, ahogyan azt feltétlen elvárnák. Persze félreértés ne essék, nem vagyok radikális. Csak nem felelek meg másoknak, és emiatt nincs rosszérzés bennem. Akkor érezném magam üresnek, ha talmi csillogásért lemondanék az 'emberségemrõl'. Valami ilyesmit értek én emberség alatt.
2017. jún. 4. 18:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyedül az ember az, aki az evolúció működésébe bele tud nyúlni, és az evolúciós jutalmazó érzéseket a létfenntartó ösztönök késztetéseinek a végrehajtása nélkül, a(z erkölcsi) könnyebb utat választva is hajlamos arra, hogy így, erkölcstelen módon szerezze meg ezeket a nem véletlenül a legnagyobb testi és lelki élvezetet jelentő érzéseket. Az állatokban is működik a vágyak - jutalmazó (bűntető) érzések rendszere, melyet az evolúció alakított ki, hogy engedelmeskedjünk a létfenntartó ösztöneink késztetéseinek. De az állatok még nem képesek arra, hogy kikerüljék az ezeknek a késztetéseknek való engedelmességet. Az ember igen, és így jött létre az erkölcstelenség, az "öncélú, elvtelen örömszerzési és önbecsülési kényszer". Az erkölcs az, hogy ennek a kényszernek ellenállunk-e. Az egész kérdéskört megtalálod Az evolúció filozófiája címen, ez teljesen új paradigmát jelent, amiatt sehol máshol nem tudsz erről olvasni. De azért igyekeztem röviden leírni, mi tesz emberré. Lényegében az erkölcsösség.
2017. jún. 5. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!