Összefügg a kinézettel az, hogy milyen ember valaki?
Ez csak hülye előitélét, ami mindenkiben benne van. Egy szép lányról alapból jólat gondol mindenki, aki rá néz máris aranyosnak nevezi. Mert aranyos arca van. Attól még lehet egy dög. A jó megjelenésű emberekről egyszerűen jót feltételezünk. Ez persze rossz a magamfajta csúnyácskáknak, mert sokszor esélyünk sincs megmutatni, milyen emberek vagyunk.
18 L
Adott genetikával születsz, de a személyiséged bármi formálhatja, csorbíthatja később. Ha tettekből, szavaból nem is tudod megmondani, hogy milyen a másik, mert nincs lehetőséged megfigyelni, beszélni vele, akkor is sokat elárul a szeme. Én csak azt nézem ilyenkor.
Találkoztam már jószívű, de rossz arcú emberekkel, és tökéletesre varrt, gyönyörű arcú emberekkel, akik vagy üresek voltak, vagy még rosszindulatúak is. Szerintem, nem függ össze.
Egyetlen esetben történt, hogy egy ismerősöm, akinek mindig úgy gondoltam, ördögi az arca (és nem is szép), tényleg gonosz dolgokat tett, mikor visszautasítottam.
Tévedés lenne azt hinni, hogy nincs összefüggés a kettő között. Aki jól néz ki, az általában tudja is magáról, hogy jól néz ki. Ki van békülve magával, jól érzi magát a bőrében. Nyitottabb, barátkozósabb, barátságosabb az embertársaival.
Néhány éve Németországban élek. Itt szokás előreengedni a pénztárnál azt, akinek kevés cucc van a kosarában. Mivel én egy boltban rendszerint csak 1-2 árut veszek, nekem mindig necces, hogy előreengednek. Szoktam figyelni, hogy ki az, aki várhatóan megteszi ezt, s ki az, aki nem. Az esetek többségében bejön a tippem. Pl kövér, elhízott nők, akik láthatóan utálják magukat ezért, szinte sohasem engednek előre.
Persze ez csak bizonyos kor után valós, mert tinikorban pl sokan elszállnak maguktól, és pont az ellenkező jön be.
58F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!