Miért van ez még így a 21. században? Mármint, hogy egy férfi szava többet nyom a latba egy nőével szemben?
Csak néhány eset az életből. Egyedül nyitottam számlát a bankban a saját nevemre, néhány nappal később a férjem minden meghatalmazás nélkül elintézte, hogy kettőnk nevén legyen a számla. Ezzel szemben, amikor egy szolgáltatónál (gáz) én akartam ügyet intézni, elhajtottak azzal, hogy nem velem kötötték meg a szerződést, nem tárgyalhatnak velem.
Másik eset: Nyelvet csoportbontásban tanítanak az iskolában. 2 csoport 2 külön tanár. Első évben a bontást így volt: 1.jó tanulók 2. kevésbé jó tanulók. A következő évben az iskola vezetése kitalálta legyen két vegyes csoport. A lányom így a másik pedagógushoz került. Utálta. Bementem az igazgatóhoz, kértem tegye vissza a régi tanárnőhöz. Elutasít. Férjem bement, tárgyal, igazgató enged.
Mindketten diplomásak vagyunk. Nem szoktam cirkuszolni. Értelmesen megfogalmazom, mit szeretnék.
Más is találkozik ezzel a jelenséggel?
Maga a kérdésedben lévő állítás egyszerűen nem igaz. Az általad felhozott példák sem bizonyítják.
Egyedül nyitottál számlát, a saját nevedre, de a férjed meghatalmazás nélkül elintézte, hogy közös legyen? Valószínűleg volt ott egy ismerőse. Ha egy nőnek lett volna ott egy ismerőse, akkor is eltudja intézni. Ennek köze nincs a nemiség kérdéséhez.
Gázszolgáltató? Írták: Azzal tárgyalnak, aki kötötte a szerződést. Teljesen hidegen hagyott ott mindenkit, hogy mi a nemed.
Igazgató? Ha diplomás vagy, valószínűleg jártál egyetemre. Ha igen és próbáltál már néhány ügyet elintézni a tanárokkal, akkor észrevehetted, hogy mennyire hangulatfüggő, hogy sikerül e. Volt olyan, hogy egy kérvénnyel kétszer mentem a tanárhoz és elhajtott. Harmadszor tök kedvesen mondta, hogy miért nem mentem már hamarabb. Ez ilyen. De az is lehet, hogy szimplán mérföldekkel jobb kommunikáció terén a férjed. És nem azért, mert férfi, hanem mert jobban fejlődött ez a képessége. Volt egy barátnőm, aki lazán elintézett minden ügyet, ahol beszélni kellett. Én meg túl nyers és őszinte vagyok, szóval nekem kevésbé ment. Most, akkor a saját példámon jelentsem ki, hogy a nők szava többet nyom a latba? Fel kéne nőni és nem hamis bűnbakot keresni.
Minden emberi NEM 100%-ig fontos.
Csak a rivalda fényben objektíve nem minden NEMŰ személy látható.
Ott vannak a főszereplők egy filmben.
A stáb nem gyakran látható.
Pedig nélkülük nincs főszereplő sem.
Ugye kedves férfiak?
Mégis a főszereplő is benne van a filmben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!