Mi ez a folyamatos siránkozás és kifogás dömping ami állandóan megy?
Kérdésem több mindenre kiterjed.
Pl:
1. Melós itt siránkozik rinyál,igen te is Balázs,hogy bezzeg az informatikus,bezzeg ez meg ez meg a vállalkozó ennyit ennyit kap,luxus autóval járkál,mi melósok meg le vagyunk sz..rva,nem fizetnek százezreket,meg köcsög főnök hát miért keres 4-5-ször ennyit,és a többi.
Mondjuk miért nem tesznek érte,hogy felismerjék a következőt?
Igen elb...sztam a dolgokat,most ez van,de hogyan és mit kellene tegyek hogy jobb életem legyen és ne másra irigykedjek?
Hmmm lássuk csak miért nem tanultok valamit,miért nem tesztek magatokért?Miért vártok a sült galambra?
Azt hiszitek majd más megoldja nektek,ha rinyáltok?
Hát elmondom nem csak szánalmasak maradtok mindenki szemében aki valamit elért,tetejébe soha nem fogtok előre lépni,meg ragadtok.
Mert tenni egyikőtök se igen tesz érte ezt látom.
Pl: Miért nem keresitek a tanfolyam lehetőségeket?
Érdekes én mindig megtalálom a szakmámba vágó képzéseket,és jelentkezek rájuk.
Ti miért nem?
Mi tart vissza?
Igen,következő kifogás,nincsen pénzetek.
Akkor mi a megoldás?
Tudom sírni meg kifogásokat gyártani újra.
Mondjuk másodállást vállaltok,ott a diákhitel egyébb hitel is.
Nyelvet mikor tanultatok utoljára?
Miért vártok a sült galambra?
2.Ugyanez amikor itt sírtok,hogy vékony pali nem kell a szexy nőknek.
HA ezt tudjátok,akkor miért nem mentek el edzeni és esztek napi 6-szor?
Mi tart vissza?
Igen tudom nincsen pénzed,akkor tessék lásd az elsőt,piacképes szakma kellene,teperni benne.
Tudom kifogás itt is lesz.
Mivel jobb a nőket lek..vázni?
Miért nem néztek magatokkal szembe?
Le kellene menni edzeni,odafigyelni amit az edző mond,tolni a kaját napi 6-szor és ennyi,ott az eredmény.
Ó,hát nem voltál még beteg.
Nem tudod,hogy egyes dolgoknak fizikai korlátai vannak.
Hiába akar valaki sikeres lenni,ha egy vele született betegség miatt -50ről indul.
Ha szegény családba született,akkor -100-al.
Általában mindig azok mondják ezt a "tegyél magadért" történetet,akik az életben előnnyel születtek,+50-el vagy +100-al.
Onnan könnyű volt tenni magadért barátom.
Amúgy ha már az egyik nincs meg a kettőből,a jó anyagi háttér és a jó külsőből,akkor már eleve vesztettél.
Nekem jó külsőm van,rendszeresen edzek,mégis a mentális betegségemet mikor megosztom,akkor már kevésbé leszek vonzó...
Szóval nem olyan egyszerű az élet mindenkinek,mint neked...
És akármennyire mondják,hogy "sosem túl késő".
De,nagyon sokszor túl késő.
Teljesen más,amikor valaki születése óta kiegyensúlyozott életet él,és úgy épít fel valamit,mint az,amikor valaki 50-60 évesen leszámol a démonaival,és akkor próbálna megélni,csak már jön a kaszás....
Sajnos a tükör nem hazudik...
Ha megengeded, hogy válaszoljak, mert a kérdés egyik része sem tartozik rám (gimis gólya lány).
Vannak, akik előnnyel indulnak. Ez lehet protekció, anyagi/családi háttér, vagy igazából bármi. Természetesen így is kell dolgozni, de nem annyit, vagy olyan szinten, mint aki nem, vagy hátrányos helyzetből indul.
Felesleges így leszólni embereket, kérdező, mert nem tudod, hogy ők honnan indultak, és hol vannak most.
Az ilyen fejlesztőkönyvek pedig totál feleslegesek, csak pénzkidobás. Ha szerinted mindenképpen olvasniuk kell, akkor az legyen Rober Downey Jr. The Fall and Rise of the Comeback Kid könyve.
Ha neked sikerült az dícséretes, meg klassz. De egy ilyen kérdéssel nem érsz el semmit, hiába szántad motiválónak. Ha tényleg ennyire segíteni szeretnél, akkor irány az utca, ossz melegételt azoknak, akiknek ez nem adatott meg. Vagy irány az UNICEF.
Bár alapvetően egyetértek azzal, amit írsz, amikor viszont ilyeneket tanácsolnak szerencsétleneknem, akkor fel tudom bszni az agyam:
"Pl: Miért nem keresitek a tanfolyam lehetőségeket? "
Milyen tanfolyam??? Az OKJ-s tanfolyamok, amim szimplán a pénzért papír rendszerben működnek? Egyszer dumáltam egy ilyen iskola vezetőjével, infós tanfolyamokat csinált, mondta, hogy rengetegen jelentkeznek a válság óta hozzájuk, mert programozóvá akarják átképezni magukat. Mindezt egy olyan vidéki városban, ahol az ottani egyetemen végzett infósok sem tudnak elhelyezkedni, húznak egyből Pestre vagy Nyugat-Európába, majd az OKJ-s tanfolyamon végzettek, ahol amúgy olyanok tanítanak, akik magul sem találtak más állást, majd biztosan jól fognak keresni... De ugyanez igaz pl. a szerelő vagy hegesztő tanfolyamokra is, mondják a vállalkozók, hogy hiány van hegesztőből, erre állami támogatással elvégeztetik 50 emberrel, aztán kiderül, hogy levizsgáztak ugyan, de hegeszteni egyszer sem hegesztettek, csak szép ábrákon látták.
Szóval igen, tegyen magáért mindenki, de a tanfolyam az épp egy késznek tűnő, de kamu megoldás. Hányszor jöttek itt is azokkal a szövegekkel, hogy "három szakmám van, de nem találok állást". Ja, mert a 3 szakma alatt azt érti, hogy elvégzett 3 tanfolyamot...
És most itt vered magad? Azt hiszed, hogy te akkora ász vagy? Vajon te honnan indultál ki? Van egy olyan érzésem, hogy nem minimálbéres szülőktől!
Ha bejött az élet, akkor örülj neki, de ne provokáld a népet. NE CSINÁLJ ÚGY, MINTHA TE BÁRMIVEL KIÉRDEMELTED VOLNA A "SIKERT". Szerencséd volt, ennyi. Eszedbe se jusson mást gondolni. NEM vagy más, mint az átlagember, NEM vagy jobb, mint itt bárki, NEM vagy értékesebb semmivel. Neked jobb lapot osztott az élet, és kész.
Fogadd el: NEM ÉRDEMELTED KI A JÓ DOLGOKAT, csak azt hozta az élet.
Figyelsz rám? Megismétlem:
NEM ÉRDEMELTED KI A SIKEREIDET.
Jól van utolsó,te már csak tudod mit tettem a sikerért.
Fogalmad sincs,mit tettem és teszek érte tudod.
Te is csak egy siránkozó ember vagy aki mindig mutogat másra de nem magába néz.
Nem verem magam,csak állandóan megy a rinyálás mint tőled is,de ha megkérdezem mit tesz érte,hogy jobb legyen arra már nem válaszol egyik sem.
Te sem fogsz tudom.
Akkor kedves kérdező, avass be minket egyszerű halandókat, hogy mégis milyen ragyogó lépéseket tettél, milyen csodálatos döntéseket hoztál annak érdekében, hogy ilyen kiváló ember legyél!
Magyarázni és arcoskodni azt tudsz... Áruld már el nekünk "siránkozóknak", hogy mi a sikered titka?
- Milyen családba születtél?
- Milyen jövedelemmel rendelkeztek a szüleid?
- Milyen genetikád van alapból?
- Milyen a testalkatod testépítés szempontjából, mennyire vagy jóképű?
- Mit tettél a külsőd feljavításáért, amit úgy gondolod, hogy bárki számára elérhető?
- Milyen tanulmányokat végeztél, milyen nyelveket beszélsz? Ezeknek az anyagi fedezete honnan származott?
- Hogyan találtad a munkádat?
Ezek KONKRÉTUMOK. Ezekkel a tényekkel alá tudod támasztani az igazadat.
De amíg csak puffogtatod itt a szánalmas, sikersámánoktól származó közhelyeidet, addig csak egy pofázó gyökér leszel!
Utolsó előtti:
- Milyen családba születtél?
Közeprétegűbe de eleinte volt,hogy a villanyt kikapcsolták nekünk.
- Milyen jövedelemmel rendelkeztek a szüleid?
Kb. egy kezdő fejlesztő fizujuk van,én többet keresek már egyedül náluk.
- Milyen genetikád van alapból?
Semmi extra szerintem,meg kell dolgozzak a külsőmért keményen,réteg egy nyikhaj moslék voltam,köpködtek is a nők rám.Kemény melóval sikerült kisportolnom magam,de nagyon kemény meló amit imádok.
- Milyen a testalkatod testépítés szempontjából, mennyire vagy jóképű?
Régen 15-16 évesen 55kilós kis nyomorult féreg voltam,egy igazi Full Totál Balf..sz,tudtam is,nem is csajoztam pl addig,tudtam hogy előbb épitkeznem kell aztán jöhetnek a nők,épitkezés karrier,külső,személyiség.
Jóképüséget nem tudom megmondani,de mivel járok szoliba is,hajam kéthetente igazítattom,ezért teszek érte,hogy vonzó is legyek.
- Mit tettél a külsőd feljavításáért, amit úgy gondolod, hogy bárki számára elérhető?
Heti 4 edzés plusz kardió,mellette napi 6-szori kaja és turmixok.
Eleinte diákmelóból finansziroztam mindent,és tepertem hogy jobb melóm legyen,és a szakmámba dolgozzak.
- Milyen tanulmányokat végeztél, milyen nyelveket beszélsz? Ezeknek az anyagi fedezete honnan származott?
Programtervező informatikus BSc most lesz meg mellette Java képzésre jártam középhaladó,most haladóra akarok,ISTQB tesztelői vizsgát tettem.
Angolul felsőfokon beszélek,németet most tanulom.
Jövőre tervezem villamosmérnöki MSc-t a BME,mivel a mikrokontrollerek érdekelnek ezeknek a programozása fejlesztése.
- Hogyan találtad a munkádat?
Kutattam kerestem,fejlesztettem magam,mentem mentem a munkám után felszedtem 4 év tapasztalatot utána váltottam szépen.
Most olyan melóm van amit imádok,k.. jó téma és olyan terület ami rengeteg fizet ha beletanulok.
Én mindennek utána jártam.
Igen lehet a szüleim jól állnak de tudod diákhitelből finanszíroztam az angolomat,plusz egyébb tanfolyamokat,nem engedtem apámnak bármit is fizessen,már párhuzamosan az egyetemmel elmentem dolgozni teljes munkaidőben eleinte mint diákmelós mindent elvállaltam,és úgy tanultam,aludni volt,hogy 3-4 órákat aludtam mai napig is van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!