A külföldön dolgozó magyarok, miért akarják az itthoniakkal beetetni h ők perfekt beszélnek idegennyelvet?
A legtöbben úgy mentek ki hogy semmilyen más nyelvet nem beszéltek a magyaron kívűl, (talán a kint töltött évek alatt ragadt rájuk valami) az itthoniak elött mégis úgy akarják beállítani magukat, h ők tökéletesen beszélik az adott ország nyelvét, akár 1 kint töltött hónap után.
Ugyan mire jó ez? Azt hiszi némelyik h az itthoniak majd többnek nézik emiatt őket? Vagy hogy nehogy segiteni kelljen az itthoniaknak kijutni? Vagy nem értem mire jó.
Bocs, de az ÉRTELMES külöföldön dolgozó magyarok ELÖRE megtanulták a nyelvet, viszont ök azok, akik soha nem állítják, hogy TÖKÉLETESEN beszélik a nyelvet, hanem hogy JÓL!
Én is, mielött kiköltöztem, két évig tanultam intenzíven a nyelvet.
Azt viszont nem értem a kérdésedben, hogy attól, hogy valai jól beszél az adott ország nyelvén, ar miért indolkolná, hogy ne kelljen segíteni másoknak kijutni????
Aztán neked ezzel mi a bajod?
Netán annyi ismerősöd ment ki már nyelvtudás nélkül hogy egyfolytában etetnek azzal, hogy immár perfektül nyomják?
Tipikus nyálverés, nem is értem mit képzel magáról az ilyen, na és akkor mi van ?
Én eddig csak olyannal találkoztam aki arra verte, hogy külföldön dolgozott pont olyan munkakörben mint amire itthon felvetette magát és hát egyből felvették, phúúú, mert ő most az isten valszeg . xD Olyan butának tűnt a szemembe, hogy odébb is mentem, másnap meg ott is hagytam a munkahelyet :D Na persze nem miatta.
En meg nem talalkoztam ezzel a jelenseggel, h az otthoniak elott pont a nyelvvel akarna vki felvagni, inkabb a penzzel szoktak. Kulfoldon meg az adott orszag lakoinal is okosabbnak /bennfentesebbnek erzik magukat a legtobben, sokszor messzirol kiszurom a magyarokat, kmekrol hallani vagy a szornyu akcentusukat (" nyelvtudasukat") , vagy a kinezetuk arulja el oket .( prostik) nem is szivesen tartok kapcsolatot magyarokkal itt, nem azert, mert magyarok, hanem amiert felvagosak.
Azert hangsulyoznam, NEM minden kulfoldi magyar ilyen, ill NEM csak a magyarok ilyenek, mas nepek idegenbe vandoroltjai is hasonloak.
Nekem semmi bajom vele, csak elég vicces mikor a Fb-n a külföldi munkát keresők csoportba, pont azok osztják az észt a legnagyobb hanggal, akik úgyszint nyelvtudás nélkül mentek ki.
Mert a többség úgy megy ki, de be akarják mesélni mindenkinek h ők perfekt megtanultak itthun. Nem értem mire jó ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!