Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen naív, "általánosít...

Miért ilyen naív, "általánosító" az emberek többsége? (kapcsolatok)

Figyelt kérdés
Nagyok sok olyan kérdést olvasni az oldalon, hogy működhet-e a kapcsolat pl. egy 16-17 éves lány és egy 19-20 éves fiú között és ennek a különböző variációi. Ilyenkor általában mindig érkeznek olyan válaszok, hogy "azért egy ennyi idős fiú már többet akar", "nem működhet mert egy 20 éves fiúnak már vannak igényei" stb. Nyilván ez egy ilyen oldal, mindenki leírhatja a saját véleményét és én azt elfogadom, nem akarom sem megváltoztatni sem semmi ilyesmi, csak szimplán elgondolkodtam rajta, hogy azért ez szerintem főként a mai világban nem igazán helytálló. 16-17 évesen már sokaknak van barátjuk/barátnőjük, nemi életet élnek és szerintem ennyi idősen ez már abszolút elfogadható, vállalható. Nem értem, hogy az emberek miért rögtön a fiú szexuális igényeire asszociálnak, mikor egy 16-17 éves lánynak már ugyanígy lehetnek ilyen jellegű szükségletei, bizonyára kíváncsi, érdeklődő stb. és ebben szerintem semmi ördögtől való dolog nincsen. Nyilván ez sok mindentől függ, például az illető érettségétől, a kapcsolat minőségétől stb, pl. én 16 évesen még eléggé gyerek voltam, de nagyon sok olyan ismerősöm/barátom van, akik 16 éves koruk óta együtt vannak és nagyon jól működik a kapcsolatuk. Tehát igazából azt nem értem, hogy miért van az, hogy egy tini kapcsolat esetén rögtön (akár mindenféle információ nélkül) olyan problémákat feltételeznek az emberek, hogy pl. a csúnya, rossz, gonosz fiú kihasználja az ártatlan, szende kislányt, csak szexre kell neki stb. (bár a felnőtt párkapcsolatok témában pedig inkább fordítva szoktam megfigyelni, ott a "törtető, pénzéhes nő" a mumus).
2017. máj. 5. 08:35
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Azért általánosítanak, mert az általánosból indulnak ki. Egy húszéves fiúnak többnyire már tényleg vannak szexuális igényei.

A 16-17 évesek meg változóak. Én 16 éves (lány) voltam az első szexuális együttlétemkor, nekem is volt már ilyen igényem, de emlékszem, hogy az osztályomban egy pár másik lányon kívül keveseknél volt még ez komolyabban téma. A fiúk pl. a kanyarban sem voltak.

2017. máj. 5. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!