Ha mindenképpen választanod kellene akkor a kutyádat vagy egy idegen ember életét mentenéd meg?
Egy kis dilemmát se okozna. A kutyámmal együtt nőttem fel, mindig ott volt amikor szükségem van rá, családtag. Mindig kiállt a családért. Volt hogy testvéremet megvédte.
Idegen ember meg nekem mi? Még az ismerőseim nagy részét se raknám előbbre, főleg mert a nagy részük pár ezer forintért otthagyna megdögleni valahol.
Eszembe nem jutna a kutyámat egy random idegenért feláldozni.
Én az embert menteném meg valószínűleg.
Mindenki mondja, hogy "az idegen nekem senkim". De sok más embernek meg ő is valaki. Lehet hogy anyuka, családapa, szerető nagyszülő, vagy épp fiatal aki előtt ott az egész élet.
Persze valójában meg a helyzet maga határozza meg, mert így értelmetlen a kérdés.
Egyértelmű számomra, hogy a kutyám/cicáim.
Ők a családok ám, bíznak bennem, felelős vagyok értük.
Az idegen ember gyakorlatilag bármilyen lehet.
Úristen, állandóan kijavít a telefonom valami hülyeségre
Tehát, "ők a családom tagjai"
Ezt akartam írni, utolsó vagyok
Szóval mondjuk ha oda van kötözve a sínekre egy ember meg egy kutya, és jön a vonat és mindkettő kiszabadítására esély sincs, akkor itt a többség szépen kiszabadítaná az ember mellől a kutyát?
Én is imádom a kutyákat, van is kettő, de az embert menteném, feltéve ha egy átlagos emberről van szó. Egy drogos szutykot pl. simán ott hagynék.
A kutyámét :)
18 éve a társam, családtagunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!