Hisztek a sorsban? H minden okkal történik?
Figyelt kérdés
Szerintetek okkal találkozunk emberekkel? Okkal történnek velünk dolgok?2017. ápr. 29. 19:44
11/15 anonim válasza:
9-es, egy testébe zárt, teljesen lebénult, tudatánál lévő, de kommunikálni nem tudó ember ezt hogyan valósítja meg?
12/15 anonim válasza:
#11 Reeeemek példa, tényleg.
És szerinted a sors jutatta abba az állapotba? Vagy egyszerűen csak sajnálatos módon balesetet szenvedett, ami megpecséltelte a hátralévő életét?
Én még mindig ott tartok, hogy nincs sors.
Csak ha valami nem jön össze, problémamegoldás helyett, könnyebb azt mondani, hogy "a sors így bánnik velem, nekem ez a lúzerség a sorsom!"
13/15 anonim válasza:
Nem hiszem, tudom. Es ugy hogy ezt tudom, az eletem is jobban kezelem, es azt is jobban megertem, mi a feladatom, mert tudom mindennek az okat.
14/15 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Rengetegen teszik föl a gyakin ezt a kérdést, amit Te:
melyik modell helyesebb a világ milyenségének leírására, amiben van valami mozgató/szervező erő/entitás, vagy amiben nincs?
A kérdésed második, gyakorlatiasabb része így hangzik: Minden vmi céllal történik? Ezt ugyanolyan fontosnak érzem.
Üdv R
15/15 anonim válasza:
11 es vagyok, a példára visszatérve, nem tudom, hogy van e sors, de azt tudom, hogy minden döntésnek vannak következményei, tehát a döntés képességével rendelkező élőlények minden döntésükkel egy okfolyamatot indítanak el: pl. ha az imént említett mozgásképtelen, teste rabságában szenvedő ember esetét nézzük, ő is okkal került ebbe a helyzetbe: pl. elindult hegyet mászni és lezuhant egy szikláról, annak ellenére, hogy betartotta a szabályokat. Itt az ok: elindult hegyet mászni, okozat: baleset miatt lebénult. A lényeg, hogy minden döntésnek következményei vannak, még a passzív magatartásnak is, a döntés az ok, a küvetkezménye az okozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!