Mit csináljak, ha irreális elvárásaik vannak a szüleimnek?
Summa cum laude diplomát várnak el tőlem, és ezt én is szeretném, de ők másmilyen okból (?!).
Egyetemen a legnehezebb vizsgáimat a csoporttársaimmal nehezen éltük túl élve, tőlem pedig elvárják, hogy lehetett volna maximális eredmény is! Egész vizsgaidőszakban ezzel provokáltak, úgy tanuljak, hogy mindent tudjak, mindent tökéletesen tudjak. Kissé zavar, hogy felnőtt vagyok, és belepofáznak, hogyan tanuljak.
Továbbá járok sportolni, és még abban sem vagyok nekik elég jó (vannak napok, amikor féradt vagyok, nem bírok), ők rögtön megszólják, hogy igazán mehettem volna lustálkodás helyett.
Olvastam különböző történelmi eseményeket (nem kapcsolódik a szakomhoz), csupán érdekesnek találom őket, apám megkérdezte, mit csinálok, és mire elmondtam, hogy olvasom ezt-azt, akkor az első az volt, hogy szerinte nem elég olvasni, az semmi, azt tudni kell, meg kell tannulni. Memorizálni kell.
Pedig számomra az olvasás információszerzés, nem is értem, mit értett a memorizálás alatt. Mindegy.
Konkrétan mindenbe beleszólnak, irányítani akarják az életemet. Mindig a tökéleteset várják el tőlem. Már nem bírom. Mit csináljak? Amúgy külön élek, de állandóan hívosgatnak telefonon (baj, ha nem veszem fel).
Ez a "próbálj meg nem foglalkozni velük" tanács soha nem jött be, ugyanis ha egy kancsóba folyamatosan öntik a vizet, az egyszer megtelik.
Próbáltam beszélni velük, de kiakadtak, hogy még szép, hogy nekik van igazuk, és érzelmileg zsarolnak, hogy nekik köszönhetek mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!