Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igaz, hogy a japánok nem...

Az igaz, hogy a japánok nem szeretik a bevándorlókat?

Figyelt kérdés
Pl ha én kimennék Japánba, akkor kilennék közösítve, vagy csak szimplán tudomást se vennének rólam? 22/L
2017. ápr. 19. 09:28
 1/5 anonim ***** válasza:
20%

Kizártnak tartom, nagyon intelligens, emberbarát nép, bár a miénktől nagyon eltérő kultúrával.

Lényegesen magasabbra helyezném őket az európai kultúránál, szinte az egésznek az alapja az egymás elfogadása, tisztelete, megbecsülése.

2017. ápr. 19. 09:38
 2/5 anonim ***** válasza:
96%
Éltem Japánban több mint 1 évet. A japánok tényleg kedvesek, de nem egy befogadó nép. Nem hiába szigorú a bevándorlási feltételek, és évi letelepedési szám is igen kevés. Szeretik a turistákat, de azokat akik ott élnek nehezen fogadják be. Kiközösítve nem lennél, de ne is várd, hogy társaságba hívnak vagy egyáltalán kapni fogsz munkát.. hacsak nem egyből úgy mész, hogy van meló. Japánok mint írtam kedvesek, de nagyon zárkózottak.
2017. ápr. 19. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Az elsőnek igaza van. Csak a magánéletben nem nagyon barátkozósak.
2017. ápr. 19. 09:47
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
A legtöbbre igaz. Pl. egy turistát, csere diákot szívesebben fogadnak, mert egyrészt jót tesz a gazdaságnak, másrészt pontosan tudják, hogy mikor húz a gaijin haza. Ergo kiszámítható. Ám a kínaiakra ez nem vonatkozik. Nekik még turista szerepben sem tudnak örülni, mert állat módjára viselkednek. Pl. szemetelnek, rongálnak, megaláznak japán műemlékeket, hangoskodnak. Az orosz turistákat sem kell félteni. Nem hiába vannak a gaijinok kitilva nem egy étteremből, fürdőből. Ide még félvér sem mehet be, ha nem néz ki eléggé japánnak. A letelepedők meg ... nem nagyon kívánatosak az országban. Jogos is, mert ők legalább nem egy korcs nép és nem is akarnak azok lenni. Japánban legalább a lakosság 90 %-a japán. Egy betelepülő nehezebben kap lakást, munkát, mint egy ugyanolyan képességű japán és ez így van rendjén. Normális nép a sajátjának kedvez.
2017. ápr. 20. 14:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig vendég státuszban vagy (pl. csere diák), addig s.gg.d is kinyalják. Ha letelepedsz, akkor sem lesznek bunkók. Legalábbis látványosan nem. A képedbe vigyorog mind, udvarias veled. A hátad mögött beszél ki vagy gondolatban. Vagy ha azt hiszik, hogy nem tudsz japánul. Nekem volt már nem egy ilyen élményem. Pl. buszra felszállt egy európai és a mellettem ülő diákok kibeszélték, hogy micsoda nagyorrú majom.
2017. ápr. 20. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!