Én vagyok ilyen maradi, vagy ennyire bunkó az emberek nagy része? Facebook-al kapcsolatos.
Tegnap úgy berágtam,mert már egyre jobban unom,hogy az emberek tapintatlanok,tahók,erőszakosak,stb.
Facebook-ot általában csak "hasznos" infók,üzenetek miatt használom,középkorú ember vagyok,70 ismerőssel,ennyi.
Egy bizonyos típusú autós csoportban benne vagyok,mivel nekem is ilyen kocsim van,szoktam kérdezni,és válaszokat is írni,ha a márkatársaknak tudok segíteni.
Nem csak ebben a csoportban,de tegnap épp ebben volt egy Figura,aki egyszerűen beírja,hogy SOS ez és ez a baj a kocsimmal... tele helyesírási hibákkal,és ami a legjobban dühített,hogy semmi sziasztok,vagy üdv.,vagy valami köszönés,csak írja sos-ben a saját gondját,és nyilván elvárja,hogy azonnal mindenki adjon tanácsot,hogy mi a baja a kocsijának.
Komolyan nem értem,hogy van a Földön ekkora tahó,aki beír egy kérdést problémát,fogalmazni sem tud,meg írni sem,de hogy annyi kulturáltság nem szorult belé,hogy legalább üdvözölje a csoporttagokat?
Már lassan ott tartok,hogy én érzem magam kínosan,ha normálisan köszönök,és írok.
Vagy most már ez a divat?
Te is most felirtad a problemadat es nem koszontottel minket :D eltekintve attol hogy tudsz fogalmazn es helyesen irni.
A kerdesedre valaszolva pedig... borzalmasnak tartom azt, hogy az emberek 70%anak luxus koszonni. Hogyha tenyleg veszhelyzet akkor elnezheto neki h nem koszont.. helyesiras, hat iskolazottsagtol fugg. De most komolyan. Engedd el. Kit erdekel? Feltette a kerdeset, valaszt var ra. Megvaltoztatni nem fogod tudni, ugyanekkora taho marad ha szolsz, ha nem. Sokkal nagyobb gondok is vannak, amit az emberekbol nem lehet "kinevelni". Ezek a csoportok igy mukodnek.
15/L
Kár ezen kiakadni, úgy gondolom. Ha SOS-ként írta be, nyilván azért tette, mert sürgősen szüksége volt válaszokra, nem a fogalmazással szöszmötölt. Bár, ha valami gond van egy autóval, azt nem két perc rendbeszedni, szóval egy fél percet simán lehetett volna szánni a kiírásra.
Szerintem a facebookon, vagy bármely más internetes portálon történő kiírások, beszélgetéseknél már-már elhagyható a köszönés. Tűnheten bármilyen tahónak most én is, szerintem nem fontosak. (leszögezném, az internet világában!) Attól függően persze, hogy kiknek ír, kivel beszél az ember maga dönti el, hogy s mint üdvözli a másikat/ vág bele a közepébe.
Embere válogatja, persze sokkal szebb és jobban esik egy rendesen megfogalmazott, összeszedett szöveget olvasni, mintsem egy odahányt katyvaszt értelmezni.
Az túlzás, hogy tud helyesen írni...
Te sem köszöntél, kérdező. Üdv.
csak úgy leírnám,hogy a GYK.moderátorai írták,amikor üdv.,meg sziasztok-kal kezdtem anno a kérdéseimet,csak a lényeges kérdést írjam ki,kérdőjellel!Tehát ezért nem írok itt most sziasztokat...
Egyébként,mint mindig is bebizonyosodott,hogy a GYK tele ven ugyanolyan sült tahókkal,mit amilyen a kérdésemben szerepel.
Valahogy mindig azt gondolom,hogy talán kapok rendes választ,meg együtt gondolkozást,de mindig ez van:a pr0li győz.Már nevetek az egészen,mert minek is köszönni egy csoportban,minek segítőkésznek lenni,semmi értelme.
Megyek,én is beverek néhány sört,és nézem az Exek az édenben műsort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!