Ha egy kicsit apáskodó, gondoskodó és törődő típus vagyok, milyen tulajdonságoknak értékelik egy párkapcsolatban?
Néha szeretek kicsit olyan "apáskodó" lenni, ami alatt azt értem, hogy óvom, védelmezem a lányt, szeretek gondoskodni róla, néha főznék rá, ha beteg, akkor főznék neki gyógyteát, elrohannék gyümölcsért, gyógycukorkáért, stb., lázat mérnék neki, ha rossz a kedve, akkor kicsit "babusgatom", próbálom jobb kedvre deríteni, szeretgetni.
Szeretnék majd gyerekeket is. Milyen tulajdonságoknak számítanak ezek, emberfüggő? Főleg lányok véleménye érdekel, de jöhetnek férfiúi tapasztalatok is! :)
25F
Kérdező: bocsi, de amiket leírtál, nemhogy nem vall gondoskodó típusra, de egy egészséges, kölcsönös párkapcsolatban a minimumot sem éri el.
26F
Utolsó válaszoló, mi fáj neked annyira? :) Lehet, hogy te nagyon szuper vagy egy párkapcsolatban, de a válaszod biztosan nem kedves, nem tapintatos és inkább szociofób. Ha nálad ilyen magas a léc, akkor megoszthatnád, mi a minimumszint, milyen az egészséges és jó kapcsolat, és mikor mondhatjuk, hogy "kiváló" egy kapcsolat.
Akármelyik nemet nézzük, nem mindenki ilyen típus. Pl. ha beteg a másik, csak odanyomnak egy "jobbulást" sokan. Nőktől lehet hallani, hogy "én aztán nem fogok rá főzni", "egy darab ruháját nem fogom kimosni". Tudom, ilyenkor jön a szöveg, hogy "blöö, mit ugrálsz, mindenki mossa ki a maga ruháját"... ha rendszeresen nem is, de én szívesen megtenném ezt is és nyomnék egy puszit a homlokára. :)
"Nöktöl lehet hallani"
hhjja persze, azok a fránya nök.
"Lehet, hogy te nagyon szuper vagy egy párkapcsolatban, de a válaszod biztosan nem kedves, nem tapintatos és inkább szociofób."
Nem volt túl kedves a válaszom, elismerem. De nem is írok ki kérdést arról, hogy vajon szeretik-e az ilyen kedves embereket, mint én.
"Akármelyik nemet nézzük, nem mindenki ilyen típus. Pl. ha beteg a másik, csak odanyomnak egy jobbulást sokan. Nőktől lehet hallani, hogy "én aztán nem fogok rá főzni", "egy darab ruháját nem fogom kimosni". "
Azért hallod nőktől, és nem férfiaktól, mert ezeket legtöbbször a nőktől várják el. Azt hittem, kettőnk közül én vagyok a kevésbé érzékeny.
"Ha nálad ilyen magas a léc, akkor megoszthatnád, mi a minimumszint, milyen az egészséges és jó kapcsolat, és mikor mondhatjuk, hogy "kiváló" egy kapcsolat."
Nálam a minimumszint egyenlő a jó szinttel (amúgy kinél nem?).
"Minimumot sem éri el" szint:
Ha beteg, legjobb tudásom szerint ápolom, ellátom és átvállalom a feladatait. Próbálom vigasztalni, szeretgetni, stb. ha úgy látom, hogy arra van igénye, szóval nagyjából biztosítom az érzelmi támogatásomról. Leviszem a szemetet, sőt néha akár egy kicsit többre is hajlandó vagyok.
Jó szint:
A kapcsolatunkban ugyanaz érvényes-e rám, mint rá? Ha igen, akkor beszélhetünk kölcsönösségről, partnerségről.
Nem úgy járok el, mintha neki jobban kéne szeretnie (vagy könnyebben kéne elviselnie) bármit is, csak mert nő. Nem várom, hogy a hagyományos szerepek szerint őt terhelő feladatok töredékéért engem a gondoskodás bajnokának tartson. De még a feléért se (elvégre akkor még csak egál van, a nők nagy része ennél sokkal többet vállal).
Nem kell hozzá nagy érzék, hogy lásd, ilyen hozzáállással sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a partnered is és a párkapcsolatotok is. Persze úgy az igazi, ha nem a partnered elsárkányosodása vagy megsavanyodása ellen veszed ki a részed a dolgokból, hanem őszinte erkölcsi meggyőződésből. Mert ugyanúgy eszel, mint ő, mert ugyanúgy termeled a koszt, mint ő, mert ugyanannyira a te gyereked, mint az övé, stb.
Sokféle élethelyzet van. Más, hogy mire törekedtek, és más, hogy mi a megoldható. Ha a férfi éjjel-nappal kamionozik a betevőért, míg a nő otthon van a csecsemővel, aligha lehet kivitelezni. (mondjuk fognak is szaporodni a nehézségek, nem lesz könnyű kielégítővé tenni a kapcsolatot)
De nem minden férfi melózik éjt nappallá téve. Remélem, nem mondok újat vele, hogy a 21. században a nők majdnem annyi időt töltenek kereső tevékenységgel, mint a férfiak.
A kiváló szint szerintem főleg a mély kötődést, kapcsolódást, szenvedélyt érinti, az nem igazán a kérdés témaköre.
Remélem, kielégítőnek találtad a válaszomat.
Üdv,
#11-es válaszadó
"A kedvesség ALAP. A törődés ALAP. Nem extra."
Te kis naív... ;) Hol élsz, a Marson? :)
Bár szerintem is alap VOLNA, de ezen a Földön nem alap, sajnos. Épp ezért extrák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!