Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mobiltól függő lányok-nők,...

A mobiltól függő lányok-nők, fiúk-pasik. Esetleg idősek. Miért?

Figyelt kérdés

Sokaknak egyenesen undorító, ha valaki drogozik vagy iszik, dohányzik, de mára azt is el lehet mondani, hogy az is aki egész nap a telefonját dörgöli és infúziónak tekinti.

Egy embert látni, kezeiben szorongatva a telefont folyton divatból-függőségből baromi undorító és lehet ő akármilyen igényesen öltözve vagy kinézve, akkor sem kellene párkapcsolatra-ismeretségre, mert szinte minden esetben az emberi kapcsolatokban gond az ilyen.

Zavar ez mást is és észlelte, hogy emberileg az ilyenek kicsit züllöttek?

#függőség #drogos #mobilfüggők #züllöttek
2017. ápr. 1. 22:36
1 2
 11/20 Fatal_3rror_ ***** válasza:
96%

Hát nekem a válaszaid és hozzáállásod alapján inkább te tűnsz "sérültnek"...

Alapból bírom ezt a "tönkremennek a kapcsolatai" szöveget. Holott mindenki a barátjával, barátnőjével cseveg, vagy épp azt beszélik hol találkozzanak. Érdekes én azt látom hogy a rendezvények, szórakozóhelyek, kocsmák, éttermek mind tele vannak emberekkel akik beszélgetnek egymással.

Többit vegyük sorba:

"Email írása?__ Esténként 1x vagy reggel...ha fontos telefonálsz, hiszen egyszerűbb-megtisztelőbb ;)"

Én például napi átlag 20-30 e-mailt elküldök, ebből áll a munkám egy része. Ha kell akkor telefonról gyorsan válaszolok, továbbítom, stb. Vagy csak szimplán elolvasom útközben, mert 45 percig utazom, és mire beérek már képben leszek mindennel.

A telefonálásra meg hiába mondod a "megtisztelőbb" szöveget, maximum arra jó, hogy emlékeztessem, elküldtem az e-mailben mindent. Másik dolog hogy az e-mail-nek nyoma marad míg a telefon beszélgetésnek nem. Szemét világban élünk, van aki simán letagadja hogy felhívtam. Az e-mailt meg megmutatom hogy elküldtem és nincs kérdés.

"Barátokkal "duma" a pletykás oldalon?__Értelmes eszmecsere: Uncsizom!...Ja én is!....oké:DDD

Barátok??? Mutipajtások:DDD "

Az régen gáz, ha számodra a barátokkal való beszélgetés ebben merül ki. De megmondom őszintén, én szeretek a munkatársakkal "hülyeségekről" beszélni. Folyton vicces képeket, videókat, poénokat küldözgetünk egymásnak, legalább feldobja kicsit a monotonitást meg oldja a stresszhelyzeteket.

Na meg ha már multipajtások...mi kivetnivaló van abban? Mások elmennek "bulizni" együtt, jól berúgnak, azt se tudják hol vannak, nekik az a társasági élet. Mások meg felveszik a fejhallgatót és játék közben beszélgetnek, dumálnak egymással...gyakorlatilag pont ugyanazt csinálod mintha elmennél sörözni valakivel, csak nem sört iszol hanem játszol.

"Nyelvtanulás?___Azért ez igénytelen rendesen..."

Már mi lenne benne "igénytelen"? Nagyon jó nyelvanyagok vannak fent, folyamatosan frissítve, magyarázatokkal, fórumokkal. Régen használtam én is Xeropant, Duolingot, illetve vannak konkrét magyarázó anyagok. Sokkal információ dúsabbak mint egy könyv, és pont a nyelvtanulás lényegét adják meg, a folyamatos használatot és fejlődést.

"Olvasás?___:DDD..gyufásdobozt apró betűkkel...használ a szemnek bár ha idővel divatmajom szemüveges akar lenni valaki..rajta..:DD"

Újabb nagyokos gondolat. Azért a mai 5-5,5" tepsiken nem kell halálra erőltetni magad. Na meg mennyivel egészségesebb egy könyvet félhomályban olvasni este?

A szemüvegesség meg messze nem ezen múlik, ott nagyban számít az egyén adottsága. Régen egy deka számítógép nem volt, mégis voltak szemüvegesek, az más kérdés hogy akkoriban a szemüveg "gáz" dolog volt, ezért inkább vakultak meg félig minthogy hordják.

"Netes játék?___Azok az agyatlan birkaságok..."

Egy ennyire agyatlan birka reakcióra én sem tudok értelmes választ adni, bocsáss meg...

"Fotózás?__Ne keverjük a szezont fazont már...emlékképek készítésére alkalmas, de semmi több...jó, hogy nem fotóművésznek vallja magát valaki egy ilyesmivel :DDD "

Ez egy szintén agyatlan megnyilvánulás. Ki beszélt profi fotózásról? Senki. Viszont egy telefon simán készít olyan képet, mint egy olcsó fényképezőgép, ahogy mondod emlékképek készítésére alkalmas...erre is használják. Ráadásul mindig kéznél is van, nem utolsó szempont.

"Film-zene?___Ekkorában van értelme filmet nézni:DDD...

Zene...már régen nem hallgatásból használják e dolgot, hanem kényszerből-divatból-idegbajból."

Miért ne lehetne ekkorában filmet nézni? Gondolom te buszon-vonaton is 200 cenis QHD tv-vel nyomulsz... :D

Amúgy ha valaki sokat utazik, mint én, 3-4 órás vonat utakat, akkor tökéletesen jól lehet filmezni, 1-2 filmet megnézek és ott is vagyok. De ágya bújva is teljesen kényelmes telefonról nézni.

Az meg no komment, hogy még a zene hallgatásba is képes vagy belekötni...

"Függő e, aki mindezeket egész nap használja....igen:DDD

Az emberi kapcsolatokat felszínesíti és el is zár tőle. "

Pont azok nyomják ezt a szöveget, akiket kiközösít a társadalom és nem képesek beilleszkedni. Mindenki más meg jól elvan online és offline is a haverokkal, párjával. Mindenesetre elég nagy öngól hogy kapcsolatokról beszélsz miközben idegenek számára bizonygatod az igazad egy noname oldalon...

"Ha szállodát keresel, akkor szabad kérdezni embereket is erről..., ja, de a telefon kevésbé égés? :D"

Kezdjük ott, hogy elmagyarázod, mi ebben az égés? Csak azért mert te azt mondod?

Vannak esetek amikor egyszerűen megkérdezhetőek emberek. Például Egerben megkérdezed hol van az Egri vár, vagy Budapesten hogyan jutsz el a Nyugatiig. Arra sokan tudják a választ. De ha mondjuk én a Dezsőmobil Kft-nél akarok üvegfóliát venni a telefonomra, akkor a kutya nem fog tudni segíteni hogy az merre is van.

Vagy miért kérdezgessek, ha vannak kifejezetten alkalmazások, weboldalak, ahol telefonon keresztül megnézhetem milyen szobák, programok, árak vannak, és akár ki is fizethetem, lefoglalhatom? Egy mozinál is mennyivel egyszerűbb előre megnézni hogy van e szabad hely, lefoglalni, mint odamenni vaktában és beülni az első sorba.

Vagy reális eset, hogy megnézem hogy megy busz, villamos, 2 perc alatt ránézek telefonon, és tudom hogy sietnem kell, vagy van még mondjuk fél órám, mert akkor inkább vásárolok még vagy iszom egy kávét, nem pedig a megállóban ácsorgok esőben-fagyban vagy 40 fokban.

És akkor még nem is beszéltünk a GPS-ről. Valós közlekedési adatokkal, útzárakkal, valós utazási idő kalkulációval...A hasznosságát megkérdőjelezni sem lehet...

"Van egy gondod és nem gondolkozol megoldáson, hanem googlezol?"

Ez megint olyan dolog, hogy a megoldást akkor tudod megtalálni, ha vannak információid. Megnézném például hogan csinálsz meg egy építész diplomát google és szakmai információk nélkül.

A Google nem a megoldás, a Google csak egy eszköz, hogy megtaláld azt, miért lenne bűn a használata? Az élet folyamatos információszerzésből és tanulásból áll, erre tökéletes segítség a Google.

Ráadásul régen Google nélkül is ugyanazt csinálták az emberek...kerestek. Órákig lapozgatták a telefonkönyvet számok után. Bújták a kisokost vízvezeték szerelő miatt, felhívták a tudakozót, a nők a konyhában a nagymama által összeírt recept gyűjteményből főztek. A férfiak az autót a mellékelt szerelési könyvek alapján bütykölték.

Csak pár dolog ami most ingyen van:

Tudakozó...Google.

Telefonkönyv...Régen papírra írtuk, meg gyűjtöttük a névjegykártyákat. Ma több 100 telefonszámom van, 1 perc elmenteni őket.

Menetrend...Régen fél évente vehettük az újat, most ez is ingyen van telefonon...valós idejű adatokkal...

Telefonálás sem mindegy hogy 16 forint 1 perc, 10 perc már 160, 1 óra beszélgetés a szülőkkel már egy ezres. Míg a Skype wifivel ingyen van.

"Visszafejlődik az, aki nem fejleszti tájékozódóképességét és agyának "mozgatását", majd egy kütyüre támaszkodik minden téren."

Ez szintén marhaság. Miért fejlődne vissza? Szerintem kifejezetten segít fejleszteni azt, mert vizuális támpontot ad.

Régen pont ez volt a bajom a "kérdezgetéssel" Menj jobbra kettőt balra egyet, itt szállj le ott szállj le. Alapból ismeretlen városban vagy, és nem tudod betájolni magad semmihez.

Ehhez képest ha ránézek a térképre, megtervezem az utat, akkor látom hogy mikor miért merre megyek, milyen messze van, hol járok, sokkal jobban el tudom magam térben helyezni. Az sem mindegy, hogy kapok egy címet hogy X kerület XY utca Z szám...és találjak oda vaktában. Vagy előre megnézem utcaképem, lesz eg fogalmam milyen környék, mit kell keressek, hol is járok. Lesz egy alap információ halmaz amire építkezhet az agyam ha ott leszek a helyszínen.

Másik hogy térképen tudok viszonyítani, azonnal látom hol vannak ismerős környékbeli pontok. Rögtön látom hogy a keresett hel ott van az XY állomás mellett, és tudom hogy jutok oda.

"6 hónapot sem bírnál ki szerintem hagyományos mobillal:DD "

Kibírni kibírja bárki, a kérdés hogy mi a véreres kukiért szívassa magát az ember? Ennyi erővel mondhatnám hogy nem bírod ki a nyári 40 fokot légkondi nélkül, nem bírod ki a telet fűtés nélkül, nem bírod ki autó nélkül tömegközlekedésen, nem bírod ki meleg víz nélkül a zuhanyzást...Mindet ki lehet bírni, de minek szopatnád magad feleslegesen?

Vagy ennyi erővel tök felesleges havonta 10 tekercs WC papírt venned, mert a napi szórólapokat is összetépkedheted seggtörléshez...de azért csak kényelmesebb a papír.

2017. ápr. 2. 11:15
 12/20 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Engem hol érdekel az, hogy mások az utcán vagy körülöttem a villamoson mennyit telefonoznak? Reggelente úton egyetemre én is megnézem az emailjeimet és átolvasom a reggeli híreket. Napközben én is ráírok anyámra, hogy mi van vele. Hazafelé ráírok a pasimra, milyen volt a napja, át akar-e jönni vacsorázni.

Én nem értem ezt a nagy utálatot az okos telefon iránt, egy csomó dolgot el tud vele intézni az ember akár a buszon ülve, üzleti emailek, bankszámlaszám ellenőrzése, utalások, hírek átolvasása, kapcsolattartás satöbbi.

Nyilván az már problémásabb, ha valaki társaságban is telefonozik állandóan, de ha valaki egyedül van, nem tök mindegy? Hadd csinálja.

2017. ápr. 2. 13:04
 13/20 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Arról nem beszélve, hogy a társasági események egy része is a social médiának hála vannak tele, ugyanis a facebooknak is vannak ezek az események menüpontja, ahol el tudod dönteni, akarsz-e menni valamerre, milyen ismerősök lesznek ott, satöbbi. Ha ez nem lenne a facebookon, én pl lehet a fele eseményről nem is tudnék, mert nincs energiám arra, hogy külön rákeressek mindegyikre, itt meg egy menüpont alatt minden elérhető.
2017. ápr. 2. 13:07
 14/20 anonim ***** válasza:
48%

5#

"Aki ezeket mind egy eszközön csinálja, az már függő?"

Nem, a függő az a csaj pl., aki előttünk a kutyát szokta sétáltatni, és eltévedne, ha a kutya nem vezetné haza, mert ki sem bújik a cseréptelefonjából.

Mindennek meg van a maga ideje. Érdekes, (kép)regénnyel nem láttam a 90.es években tiniket kutyát sétáltatni.

2017. ápr. 2. 19:23
 15/20 anonim ***** válasza:

"Engem hol érdekel az, hogy mások az utcán vagy körülöttem a villamoson mennyit telefonoznak?"

Ha egy ilyen barom miatt balesetezel, aki még a kormánynál is mobilozik, átgondold. (mert mostanában ez is megy)

2017. ápr. 2. 19:24
 16/20 A kérdező kommentje:

# 11

Az ilyen emberek nem tudnak már különbséget tenni egy valódi mosoly és egy egy ilyen közt :)

Azért az email küldözgetést munkának nevezni:DDDDDDDD

Email is késhet, elmaradhat...el is veszhet...ami kézzel fogható, az bizonyíték.

Színvonalas szórakozás felnőttként a facén marhasággal fárasztani egymást, mint alsóban irkálva cetliket...ha, ennyi is elég...

Egy nemzetközi kiállításon több ragad rád, mint a netet bújva....

Egy világító lap jobban kínozza a szemet, mint egy megvilágított könyv, de az "okos" tudja persze:DDDD

A szemüveg az "okosság" miatt kell majd...

Netes játék...látszik válaszodon...

Fotózás...legközelebb legyél tisztában azzal, amit írsz-szavakat használsz ;)

A film: ismét a szemet cseszi szét, de legyen szemüveged végül ;)

Te már annyira függő vagy, mint egy alkoholista és észre sem veszed...még, de majd ;)

Szálloda...értelmes ember körbenéz...táblát keres...stb, de mindegy, te csak nézd a kütyüt...ha téged ledobnak egy erdőben, te csak erdőt tudsz látni és kóborolni, de aki megtanul tájékozódni már irányokat lát egyből...

A google csak az eszedet váltja ki, mert lusta vagy.

Miként szedj szét "valamit"?

Te keresel felvételt-nem az eszedet használod....ez tufaság.

Más megnézi, felméri, rájön...rutint szerez...használja az eszét.

Szerintem még térképet sem tudsz olvasni, de nem is érdekel:)))

A telefon nem életszükséglet, ahogyan a klíma sem és kell a nyüzgéknek lássuk be. Egy normális ember fokozatosan hozzászoktatja magát a változáshoz, így sokkal jobban fogja tűrni a jövőben is.

Aki meg klímaszökevény, az az utcára lépve meghal akár....

Mindegy...vezetés közben legalább tedd le;)

2017. ápr. 2. 23:14
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is pontról pontra akartam reagálni a kérdező hozzászólására, de Fatal Error már megtette (köszi! :) A "telefonálj inkább" érven röhögtem, nekem is melóhoz kell az e-mail, de biztosan jó néven venné az ügyfél, ha valaminek a lefordítását inkább lediktálnám neki telefonon, hogy ne nézzenek mobilzombinak :D Az meg, hogy kérdezőnek ilyen nem túl értelmes barátai vannak face-en, az egy dolog, nekem attól még normálisak vannak.
2017. ápr. 3. 04:25
 18/20 A kérdező kommentje:

# 17

Látom ott sem pörög az ész:DDD....bocsi.

Néhány szavas dolgokról szólt az email, nem regényről;)

Magától érthető a mennyiség dönti el, de nem mindenkinél...ez már tényleg nem az én hibám...viszont tényleg mobilon pötyögsz regényeket, hogy emailezzed??? :DDDDDDD

Ismerőst írtam példámban, nem barátot;)

A normális az már mindenkinél más, ahogyan látszik a világon is...12 évesen szülni kölyköknek...már ez is normális bizonyára számodra is...

2017. ápr. 3. 09:48
 19/20 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%
Az ég meg kék, abba is belekötsz? :D
2017. ápr. 3. 13:27
 20/20 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

"Az ilyen emberek nem tudnak már különbséget tenni egy valódi mosoly és egy egy ilyen közt :) "

Újabb semmitmondó provokáció, zéró érveléssel és tartalommal.

"Azért az email küldözgetést munkának nevezni:DDDDDD "

Küldj ki naponta 20-30-at belőle, fogalmazd meg úgy, hogy az hivatalos megrendelés legyen, ami bármilyen jogi problémánál óv téged, hajrá.

"Email is késhet, elmaradhat...el is veszhet...ami kézzel fogható, az bizonyíték. "

A jog nem így gondolkodik róla.

"Színvonalas szórakozás felnőttként a facén marhasággal fárasztani egymást, mint alsóban irkálva cetliket...ha, ennyi is elég..."

Mennyivel jobb egy névtelen oldalon vitatkozni, ugye? :D

Színvonal-nem színvonal, az emberek jobban értékelik a humort, még munkában is, mint a folyamatos savanyúságot és nyers munkát. Felhívsz egy vállalkozót, beszélgetsz vele, kicsit "haverkodtok" akkor sokkal jobban fogod tudni kezelni a munkában is. Szívesebben ad nekem árajánlatot, könnyebben elenged 1-2 %-ot az árából.

"Egy nemzetközi kiállításon több ragad rád, mint a netet bújva.... "

Megint felhozol egy teljesen ide nem illő témát, érvelésből 1-es.

Másrészt, ha már kiállítás, akkor:

1. A kiállításról is sokkal nagyobb valószínűséggel kapsz infót neten (hol lesz, mennyibe kerül, stb.)

2. A kiállításon csak az alap dolgokat tudják megmutatni. ami teljesen érdekes, de gyakorlatilag csak "kóstoló" ami meghozza az étvágyad az adott termékre, technológiára. Akit bővebben érdekel, az úgyis utánajár.

3. Van aki kiállításra is maximum bámészkodni jár, akkor miről beszélünk.

"Egy világító lap jobban kínozza a szemet, mint egy megvilágított könyv, de az "okos" tudja persze:DDDD

A szemüveg az "okosság" miatt kell majd... "

Én olvastam elég sokat ahhoz, hogy tudjam mennyire lefárasztja az ember szemét. Másrészt tény hogy egy kijelző is fáraszt hosszú távon, de messze nem csak ezen múlik a szem egészsége. Sőt, érdekes módon ugyanúgy szemüvegesek azok az ismerőseim is, akik minimális időt töltenek telefon/gép előtt.

De csak saját példámon, elmúlt 10 évben nem romlott a szemem semennyit, előtte fél dioptriát szemüveggel, az előtt meg szemüveg nélkül 1 év alatt "összejött" a látásromlás. Mindezt úgy, hogy akkoriban max képeslapon láttam számítógépet, okostelefon meg konkrétan nem létezett...

"Netes játék...látszik válaszodon..."

Újabb semmitmondó, értéktelen hozzászólás.

"Fotózás...legközelebb legyél tisztában azzal, amit írsz-szavakat használsz ;) "

Attól hogy okoskodsz, még hülye maradsz. Attól hogy a te szavaiddal élve "emlékkép készítés", attól még a telefonnal való fotózás is fotózás marad. Csak hogy tisztában légy a dolgokkal...

Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy manapság nemzetközi pályázatokat is írnak ki mobil fotózás témában, innentől azt hiszem ez a téma is le van zárva.

"A film: ismét a szemet cseszi szét, de legyen szemüveged végül ;) "

Még egy értéktelen válasz.

"Te már annyira függő vagy, mint egy alkoholista és észre sem veszed...még, de majd ;) "

Újabb értéktelen, provokatív válasz.

"Szálloda...értelmes ember körbenéz...táblát keres...stb, de mindegy, te csak nézd a kütyüt...ha téged ledobnak egy erdőben, te csak erdőt tudsz látni és kóborolni, de aki megtanul tájékozódni már irányokat lát egyből... "

1. Értelmes ember nem vaktában nézelődve keres szállodát, de ezt úgy gondolom kifejtettem, nem fogom még egyszer.

2. Az erdős témáa is ott bukik, hogy legyél akármilyen jó tájékozódó képességű, ha random odateleportálsz egy teljesen ismeretlen helyre, ahol az égvilágon semmi támpontod, akkor nem leszel előrébb a fák mohás oldalával meg a csillagok állásával. Míg ha megnézed a Google Maps-et, akkor már legalább annyit meg tudsz állapítani hogy a Zemplénben vagy a Mecsekben vagy és merre kell elindulj a legelső faluig.

3. Azért valljuk be, kevés az olyan ember, aki indián módjára tájékozódik manapság. Valljuk be, nincs is rá szükség...

"A google csak az eszedet váltja ki, mert lusta vagy. "

Ha arról beszélnénk, hogy 1+1=2 akkor tényleg lusta lennék. De megnézném hogy tervezel meg mondjuk egy Sportcsarnokot vagy bármilyen épületet internet nélkül. Persze van könyvtár (ahol szintén digitálisan is lehet már keresni), vannak szakmai lapok. De interneten mindenből a legfrissebbet kapod. Vagy épp megtudod 15 cég elérhetőségét akik tudnak segítséget nyújtani.

Mint mondtam, a Google nem a megoldás, csak az eszköz. Ennyi erővel ne használj számológépet, mert fejben is lehet gyököt vonni, csak lusta vagy hozzá. Ne használj papírt, ceruzát, mert arra van a memóriád, csak lusta vagy használni.

"Miként szedj szét "valamit"? Te keresel felvételt-nem az eszedet használod....ez tufaság. Más megnézi, felméri, rájön...rutint szerez...használja az eszét. "

Ez is úgy hülyeség ahogy van.

1. Ha minden úgy működne hogy "rájön" akkor nem kellene iskolába járni, 6 évesen eléd vágnák a könyvet és közölnék hogy 18 év múlva találkozunk. Az emberi tanulás folyamata 90%-ban abból áll, hogy tanulunk a másiktól. Még a "nagyok" is a korábbi értékekből, tudományokból táplálkoztak. Pont ezért jutott az emberiség oda, ahol van. Ha mindenkinek nulláról kellene "rájönni" az élet rendjére, akkor még mindig botokkal ütnénk egymást.

2. A megnézed, szétszeded dolog tökéletesen működik...amíg egy májkrémet kell kibontani. De ha van egy okostelefonod, amiben tönkremegy egy alkatrész, akkor azért több mint hülyeség vaktában nekiesni.

Csak saját példámon nézve: Van egy Oneplus telefonom, hibás benne a rezgőmotor. Van hozzá korrelt leírás, hogyan kell szétszedni, milyen csavarhúzó kell hozzá, milyen kiegészítő eszközök. Konkrét típusokat lehet rendelni e-bayről. A motor típusa is konkrétan meg van adva. Most ha egy tök laikus ember nekiesik, akkor még arra sem jön rá, hogy kell "felnyitni" a telefont, és már tönkre is tette, mert nem abból áll a dolog, hogy nekiesek, feszegetem mint a bolond és majd lesz valami.

Vagy újabb példa, az összetett programok. Nyiss meg egy 3D Studio Max-ot, vagy Photoshoppot, aztán mindjárt nem lesz egyszerű az élet. Persze, maxban is "rájössz" 1-2 apróságra, aztán az alapján tudsz molyolni. De van fent hozzá végtelen mennyiségű oktató anyag, leírások, fórumok, ahol mindenki megosztja a tudását...ha ezeket az alap infókat megszerzed, akkor vagy ott, hogy 2-3 év alatt ki tudod relatív jól tanulni a programot. Ha ezek nincsenek, akkor magadtól semmire nem fogsz jutni benne.

De ennyi erővel akkor minek egyetemre járni, minek tanulni, hiszen gondolkodhatsz is, és kitalálhatod majd is a dolgokat...

"Szerintem még térképet sem tudsz olvasni, de nem is érdekel:))) "

Még egy értéktelen válasz.

"A telefon nem életszükséglet, ahogyan a klíma sem és kell a nyüzgéknek lássuk be. Egy normális ember fokozatosan hozzászoktatja magát a változáshoz, így sokkal jobban fogja tűrni a jövőben is.

Aki meg klímaszökevény, az az utcára lépve meghal akár...."

1. Csak úgy mellékesen megjegyzem, akármennyire is "kemény legény" valaki, a nyári 40+ fokok marhára nem tesznek jót a legtöbb ember szervezetének. Ilyenkor messze a legmagasabb a szív és érrendszeri problémák aránya. És ez nem azon múlik hogy "normális" vagy "nem normális" az ember.

2. Hiába osztod itt az észt, nem létszükséglet a klíma, de sokkal kényelmesebb "csak" 25-30 fokban dolgozni, aludni, pihenni, mint 40+ fokban. Én például örülök hogy nem folyik a tökömön a víz miközben egy ügyféllel vagy vállalkozóval tárgyalok.

3. Érdekes módon a gondolat másik felére a fűtésre már nem reagáltál, bár gondolom a te világodban a "normális" ember a -20 fokot is boldogan viseli.

2017. ápr. 3. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!