Mit tehetnék az egoizmusom ellen?
Egyre jobban zavarja a barátaimat, és engem is, hogy enyhén egoista vagyok. Ez azt foglalja magába, hogy akaratlanul is dicsérem magam, amit nem mindig veszek észre... Ha látok egy lányt neten vagy utcán, és úgy gondolom, hogy szebb nálam, csak bele kell néznem a tükörbe, és már meg is nyugszom. A felém érkezett dícséretekre általàban automatikusan annyit válaszolok, hogy "tudom", de mikor észhez térek, hozzá szoktam tenni, hogy "köszi", hogy azért mégis kedvesebb legyek.
Gondolom ebből most azt szűrtétek le, hogy valami feltűnési viszketegséges kislány vagyok, de nem, igazából nagyon nehezen nyílok meg mások előtt és lámpalázas is vagyok.
Na tehát, mivel tudnám enyhíteni ezt a tulajdonságom?
Utolsó: Lehet, hogy tényleg szép a kérdező. Ha eleve eldöntötted, hogy fikázni fogod, az úgyis meglátszik.
Kérdező: Esetleg küldenél képet? Nyugi, nem leszek bunkó, csak érdekel. Lehet még egy egó-löketet is tudok adni :'D
(3.) Csak abba szándékoztam belekötni amibe bele is lehet ha tényleg annyira tökéletes a külseje amennyire hiszi magáról akkor az megerősíteném :)
(2. voltam)
1., nem kamu kérdés, az említett eset ma is megtörtént:)
Képet nem szándékozom küldeni, vissza lehet vele élni...
Ez inkább nárcizmus, mint puszta egoizmus.
Az alázat tudatos elsajátításával tudod enyhíteni. (Nem megalázkodás, hanem alázat - a kettő más.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!