Mit tehetnék a falcolás ellen?
17 éves fiú vagyok.
(Nagyon rossz ez (falcolás) a magyar megfelelő a self-harming-ra, de jobbat nem találtam.)
Egy-két napja nagyon megjött a kedvem saját magam bántalmazásához. Korábban csak mint éheztetés volt jelen ez a dolog nálam (volt, hogy jó pár napig alig (1-2 szendvics/nap) ettem), de tegnap elkezdtem ollóval az alkarom felső részét hosszanti csíkokban karcolgatni. Nem vágtam bele, mert attól félek, de így is látszódik és fájt.
Kicsit vicces, mert én mindig is lenéztem az olyan embereket, akik ezt csinálják és továbbra is nagyon szánalmasnak tartom, de ettől függetlenül valóban megnyugtató és elképesztően addiktív dolog.
Tegnap este óta csak ezen gondolkodom és vágyakozom utána.
A rossz, hogy mivel semmi motivációm leállni vele, ezért tovább fogok menni, ami nagyon nem lenne jó. Tudom, hogy nem lenne jó, de ettől függetlenül csinálni fogom, pedig tudom, hogy nem szabadna, ezért is született meg a kérdés, hogy hogyan győzhetném meg magamat magam ellen?
Szociális fóbiám van és elképesztően kellemes kettős érzésem volt ma is az iskolában, mert nyilván nem akarom, hogy kiderüljön, hogy én ezt csinálom, de mégis szeretném, hogy valaki észrevegye és rákérdezzen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!