Rossz vagy jó dolog, ha könnyen megbocsájtok?
Alapból nagyon kevés az a dolog (szinte semmi), amivel meglehet sérteni. Ha valakinek esetleg mégis sikerül, vagy valamivel mondjuk átvág/kihasznál/megaláz (esetleg megver), akkor szinte rögtön megtudok neki bocsájtani és ugyanúgy tudok viselkedni vele, mintha semmi sem történt volna, sőt, van, hogy még a korábbinál is kedvesebb leszek vele. Ezt igazából nem tudom miért csinálom, ahogy azt sem, hogy vakon megbízok bárkiben. Tehát nem egyszer bíztam rá/mondtam el lényegesebb dolgokat teljesen ismeretlen emberekre/embereknek (és egyszer sem lett bajom belőle)..
Ez gáz?
17/F
(Az utóbbi 1-2 évben nagyon-nagyon minimálisan, de "javult" a helyzet.)
Rossz.
Ha olyan emberrel hoz össze az élet, aki pofàtlan, az jól kifogja ezt hasznàlni...
Mindkettő.
Helyzettől függ.
Nincs rossz és jó.Minden szituáció, nézőpont kérdése.
Ezt ennyi idősen tudhatnád.Valamikor jó, valamikor nem.
14/L
A kérdés hogy te megbocsátasz vagy egyszerűen unsz haragod tartani és elfelejted a dolgot. Mert eléggé különböző a 2 dolog. Legtöbb ember olyan hogy egyik nap fűnek-fának leírja a másikat, s utána ott jópofizik vele rá 2 napra, és szerintem ez a viselkedés egyáltalán nem helyénvaló, ez nem megbocsátás, hogy mikor neked már elmúlik a lelki sérelem akkor minden elvan nézve..
Mondok egy helyzetet, egyik "barátom" rendszeresen lábtörlőnek használ, meg is mondom neki hogy ez így nem jó, megmondom 10x, de akkor is ez megy tovább, nem szánalmas hogy én mindig megbocsátok neki? Ha engem valaki megverne akkor én addig nem nézném el neki, amíg bocsánatot nem kér (márha az elég), hogy bocsássak meg egy olyan személynek aki megsem bánta a tettét?
Ez a gyenge jellemű emberekre vall, akik unnak haragot tartani, s nincs magukkal szemben annyi önbecsülésük hogy ne tűrjenek el bármit, nem ez az a "megbocsátás" ami "erkölcsös".
Én így látom a dolgokat, nem akarlak megsérteni (bár úgyis megbocsátanál hamar :P), remélem nem voltam túl nyers.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!