Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez mi lehet? Valami betegségne...

Ez mi lehet? Valami betegségnek tudható be?

Figyelt kérdés

Azt szeretném tudni, hogy van e valami magyarázata, esetleg elnevezése annak, hogy vonzalmat érzek a beteg emberek iránt (nem párkapcsolati/szexuális vonzalom)?

Mindig szeretném megismerni a mentális betegséggel rendelkező/zárkózott/önmagukat bántó embereket.

Nem tudom mitől lehet ez. Egy barátom gondolkoztatott el azzal, hogy ő is szereti az önmagukat "vagdosó" embereket, és igazából számomra is imponáló valamilyen oknál fogva.

De nem csak ők. Ha meglátok egy sorozatgyilkost a neten, és utánaolvasok, akkor nem az az első reakcióm, hogy "ez undorító", hanem, hogy "de jó lenne megismerni", persze elítélem, de inkább szeretném tudni az okát annak, hogy miért lett olyan amilyen, mint szimplán elítélni őt.

Ez sok emberrel kapcsolatban van így, és nem tudom az okát, mert a környezetem egyáltalán nem ilyen.

A testvérem például, akivel felnőttem, ha meglát egy emo/scene stílusú embert akkor mindenféle negatív jelzőkkel illeti, én pedig valamiféle vonzalmat érzek az iránt, hogy megismerjem.

Nem tudom milyen válaszokat várok, csak ez foglalkoztatott az utóbbi napokban, és reménykedek benne, hogy találok valami információt ezzel kapcsolatban/valakit aki hasonlóképp gondolkozik.

2017. márc. 21. 18:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Mintha szórakoztatna téged-tudatalattidat az egyének szenvedési-tetteinek okai:D

Mármint, ilyentől lesz valaki ilyen, ez nem semmi!

Miként reagálsz érzelmileg, amikor megfejted egy ilyen emberke baját, megismered életét? Az eredményt elemezzed ki és abban a kérdésre válaszod.

2017. márc. 21. 20:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Minden morbid dolog érdekel. Legyen szó pszichopata emberekről, önbántalmazó emberekről, durva balesetekről, ritka betegségekről, engem ez mind érdekel. Rám ez azért jellemző, mert enyhén autista vagyok, és az autistáknak általában az érdeklődési körük bizonyos dolgokra korlátozódik. Persze a biológián, a pszichológián és a helyszínelésen kívül érdekel más is, például a történelem és az irodalom (bár ott is ezek a témák szokták felkelteni a figyelmem :D), de alapból ezek a dolgok érdekelnek a legjobban. Igazából semmi hasznát nem veszem, hogy pszichopatákról és egyéb mentális betegségekről olvasgatok, és Rejtélyes diagnózist meg Hihetetlen, de halálost nézek, sőt ha valakinek túl sokat beszélek erről kattantnak tart, de ez van, engem ez érdekel.
2017. márc. 21. 21:01
 3/3 A kérdező kommentje:

1: Nem igazán a szenvedés szórakoztat, inkább az, amikor megfejtek valamit saját tudásom alkalmazva.

Érzelmileg elég nehéz reagálnom, hacsak nem kötődök valakihez- de ha olyan emberről van szó sem tudok empátiát érezni, viszont semmiképp sem élvezem, inkább megpróbálok rajta segíteni, ha nem máshogy, legalább az adott történésekhez fűzött gondolkodásmódját próbálom változtatni.

2: Érdekes! Ahhoz a szakterülethez amit választottál/választani szeretnél mennyi köze van a pszichológiának?

Természetes, hogy őrültnek tartanak, okkal persze, de mint írtam ez számomra inkább vonzó hatást gyakorol, mint taszítót.

2017. márc. 21. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!