Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kisemberek tulajdonképpen...

A kisemberek tulajdonképpen miért vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

Tényleg nem akarok provokálni senkit és lehet az én felfogásommal van a baj, de sosem értettem, hogy az a pár, aki egy korrekt életszínvonalat és jövőképet (20 éves korra egy átlagos állapotú autó, albérlet amíg tanul, felsőfokú taníttatás, nyelvtanulás stb.) nem tud biztosítani a gyerekének - ez által hendikeppel elindítva a nagybetűs életbe - miért vállal be gyereket és később szembesül az élet igazságtalanságával. De mondhatnám azokat az embereket is akik tisztában vannak az örökletes adottságaikkal és azzal, hogy a gyerekük is olyan problémákkal fog küzdeni, mint saját maguk. Itt vagyok például én, aki egy sovány, alacsony, szorongásos, látássérült, lúdtalpas stb. ember (szinte mind örökletes) ráadásul olyan egzisztenciájú családból származok, amely a mai napig nem volt képes nekem megadni azt a kis pluszt, ami egy kis lökést adhatna a nyomorúságos életemnek. Ehelyett 23 évesen még mindig a tanulmányaimmal szenvedek (és vszeg nem lesz pénzem befejezni), nincs egzisztenciám, depressziós vagyok, instabil a családi hátterem, a személyiségem/külsőm miatt senkim sincs és csak vergődök az életben. Sok-sok rengeteg ennyi idős fiú, meg már komplett életet él. És nem...nem kell jönni a "Te vagy a hibás" közhellyel, mert akárkivel is hasonlítom össze magamat, mindig azt látom, hogy az illetőt pont annyival jobban támogatták, mint ami nekem is elég lett volna ahhoz, hogy most ne ezen a színvonalon éljek. A gazdagokat még meg is értem, hogy gyereket vállalnak be azért, hogy fennmaradjon a vérvonal és már csak presztízs okokból is jól jön a gyerek "Látjátok milyen sikeres szülei vannak a kicsinek". De aki állandóan a munkahelyen robotol 150k-ért és szinte sosincs szabadideje, annak miért éri meg gyereket vállalni, hogy aztán minél hamarabb vissza menjen GYES-ből a munkába, sose legyen a gyerekével, ne lássa normálisan felnőni? Arról nem is beszélve, hogy tizenévesen azt hallja, hogy "Anyu te miért nem veszel nekem IPhone-t/Gucci táskát stb.", majd huszonévesen "Vegyetek már nekem egy kocsit, mert szinte minden csoporttársam kocsival jár már." Nekem átlagemberként borzasztóan fájna ezeket hallani a gyerekemtől és azt konstatálni, hogy nem tudok mindent megadni neki, amivel boldogan/komplexusoktól mentesen élné meg a fiatal éveit.

23/F

2017. márc. 17. 17:43
1 2 3
 11/25 Fatal_3rror_ ***** válasza:
55%

"nem kell jönni a "Te vagy a hibás" közhellyel"

Attól hogy te kijelented hogy közhely, ezzel seperve szőnyeg alá a saját szerencsétlenkedésed, attól még nem lesz közhely, és igaz marad.

Tipikus mindenki hibás a szar életemért csak én nem gondolkodásod van. Minden szavad csak takarózás és kifogás. A testi hibáid örökletesek, az életed a családod miatt nyomorúságot, a tanulmányokat, amik 99%-ban rajtad múlnak, szintén másra hárítod. Mások sikerét szintén letudod a kifogásokkal hogy "ja hát így nekem is ment volna".

Persze mindig egyszerűbb megmagyarázni hogy miért is szar nekünk, mint tenni azért hogy jobb legyen.

2017. márc. 17. 20:45
 12/25 anonim ***** válasza:
83%
Nekem sem tud annyit segíteni a családom, hogy az életben elindítsanak a diploma után (amit hitelből fizetek persze), de azért nem gondolom, hogy jobb lett volna, ha meg sem születek. :) Nagy kár, ha esetleg te idáig jutottál vagy fogsz jutni.
2017. márc. 17. 21:08
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért,mert önzőek.

1.Vagy a saját céljaikra használják fel a gyereket,pl így jutnak lakáshoz,lásd,szocpol,CSOK,és egyebek.

2.Egyszerűen nem érdekli őket,csak élnek a mának,"majd lesz valahogy" életfelfogás jellemzi őket.

Szerintem nagyon fontos egy gyerek pszichológiai fejlődése,és hogy megfelelő önértékelése legyen.

Nem mondom,hogy a legdrágább dolgai legyenek,de ne lógjon ki túlzottan az átlagtól,azért nem 2-3 ruhában járjon,az is ne kínai legyen.

Tudjon adni a szülő neki zsebpénzt,hogy elmehessen a barátaival moziba,vagy néha vásárolni,stb.

Ezek az emberek azt hiszik a gyereknevelés annyi,hogy adnak neki enni,és ezzel le van tudva minden...

Én sem akartam soha gyereket,ezt már 10-en évesen is tudtam.

Én is 3 gyerekes családból származom...

28/f

2017. márc. 17. 23:28
 14/25 anonim ***** válasza:
65%

Az unokatestvéremnek már 3 gyereke van,szegények nagyon,használt ruhákban járnak a gyerekek iskolába.

A legnagyobb gyereket már gúnyolták is,hogy szegény,volt,hogy meg is verték a suliban...

Látszik már most rajta,hogy egy lelkinyomorult szerencsétlen lesz belőle,pedig még csak 13 éves...

2017. márc. 17. 23:30
 15/25 anonim ***** válasza:
23%

Ezt én se értettem soha.

En példàul 5 évesen tudtam,hogy soha nem kell gyerek,pedig nekem jólétben élek.

De akkor is nem mérlegelik,hogy rengeteg pénz pénz pénz pénz pénz,felelõsség,hogy ne lelkironcs legyen.

Én bizonyos jövedelem szintekhez kötném a gyerek utàni tàmogatàst,pl minimum 200ezres fizura adnék CSOK-ot vagy csalàdi pótlékot,legalàbb 5-6 év munkaviszonnyal,ha piacképes a szakmàja akkor még több tàmogatàst adnék.

2017. márc. 18. 10:14
 16/25 anonim ***** válasza:
57%

Korrekt életszínvonalnak tartod, ha valakinek 20 évesen saját autója van? Ember, túl sok amcsi tini vígjátékot nézel.

A felsőfokú taníttatást és a nyelvtanulást nem értem, egyrészt mivel előbbiből mehetsz államilag finanszírozottra (ja, hogy ahhoz tanulni kell), másrészt mivel utóbbira saját költségből beiratkozhatsz (max 30 ezerből már kijön egy ázsiai nyelvtanfolyam is). Ja, hogy ahhoz dolgozni kéne?

Kicsit úgy érzem, mintha úgy képzelnéd el a számodra korrekt világot, hogy beleszületsz egy kőgazdag arisztokrata családba, és születésed pillanatától az utolsó leheletedig a kis ujjadat sem kell megmozdítanod, még a segged is kitörlik. Tudod, 20 évesen elmehetsz dolgozni is, egyetem mellett is akár (képzeld, sokan csinálják), ráadásul nyári melók is vannak, ejha, aminek a fizetéséből akár nyelvtanfolyamra is beiratkozhatsz, hujuj. Mellesleg ha te csak egy átlagos anyagi helyzettel rendelkező famíliába csöppentél bele, miért nem teszel azért, hogy az esetleges jövőbeni gyereked az általad elképzelt életszínvonalon élhessen? Ja, hogy azért tenni kéne. Ja bocs, nem is, ez nem történhet meg, mert a te szüleid csórók, és ez determinálja a te lehetőségeidet is.

Nyilván az evolúció során úgy alakult ki az ember, hogy a Mindenható gazdasági csoportokba osztotta a Tóthot meg a Kovácsot, és aszondta, hogy Tóth, neked adom a jó géneket és a vaskos pénztárcát, Kovács, te ronda leszel és pór, majd az unokáid puffoghatnak a gyakorin, és téged okolnak majd mindenért, muhaha.

Jaj, meg imádtam azt a részt, hogy "23 évesen még mindig a tanulmányaimmal szenvedek (és vszeg nem lesz pénzem befejezni)". A betyár mindenit, 23 évesen még tanulsz, te valami ritka pokemon lehetsz. Arról hallottál már, hogy a tanulásnak nincs korhatára, ráadásul ha önköltségesre jársz (és nem tanulsz olyan jól hogy csökkentsék, ne adj isten átvegyenek államira), és egy ismerősöd sem tud kisegíteni, akkor felvehetsz hitelt is? Igen, kamatozni fog, igen, sok évig nyögheted a csekekket később, de lesz egy piacképes diplomád, amivel dolgozhatsz. Szerintem te inkább csak szarsz bele a tanulásba, bukdácsolsz szana-széjjel, már van pár év csúszásod eleve, és nem azért fogod abba hagyni a sulit, mert nincs rá pénzed, hanem mert kirúgnak, mert ismétlem, bhaszol tanulni.

Továbbá (bocs, nem bírom abba hagyni, jót szórakozom az agymenéseden): "Arról nem is beszélve, hogy tizenévesen azt hallja (a szülő), hogy "Anyu te miért nem veszel nekem IPhone-t/Gucci táskát stb.", majd huszonévesen "Vegyetek már nekem egy kocsit, mert szinte minden csoporttársam kocsival jár már.""

Te itt megint a hollywoodi filmeken szocializálódott agyféleséged álomvilágáról hablatyolsz.

Figyelj, ha tizenévesen iPhone-t és Gucci táskát akarna a gyerek, akkor megmondanám neki, hogy menjen el dolgozni és vegye meg. Ha van telefonja (ami nem a legújabb ájfón, de tökéletesen működőképes) és van táskája (ami nem guccsi, és nem is került 100 ezerbe, de a célnak megfelel), akkor szó szerint, pénzkidobásnak éreznék félmilliókat költeni a gyerek pár perces hóbortjaira. Én speciel tizenpár évesen málnázni és szedrezni jártam nyaranta, bezony, kétkezi fizikai munkát végezve kerestem a pénzemet, majd 14 évesen megvettem az első saját mobilomat, ami olyan volt mint amilyet szerettem volna, és a felét ki tudtam fizetni, a felét meg a család adta bele, születésnapi ajándékként. Akkor még puffogtam, hogy az egész nyári keresetemet fel kell áldoznom, és "csak" a felét fizetik anyáék, de ma már tudom, hogy ha nem dolgoztam volna meg azért a telóért, akkor semennyit nem fizettek volne érte.

Ha neked egy okostelefon és egy márkás táska teszi az életed komplexusoktól mentessé, és szerinted lehet csalódásmentes életet élni, akkor keress fel egy pszichológust, talán még nem késő segíteni rajtad.

Ja, és az autós dologról annyit, hogy én egy csoporttársamról se tudok, aki kocsival járna suliba :)

2017. márc. 18. 17:40
 17/25 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem a 20 évesen legyen autója,elég irreális elvárás.

Viszont az,hogy valaki 25-40 évesen is otthon lakik vagy egy retkes albérletben egy rossz környéken,és még azt is nélkülözve tudja megfizetni,elég rossz jövőkép.

Sok ilyen ember,akinek saját lakása van,azok sem tudják pl kezdeti tőkével támogatni a gyereket,mondjuk adni neki 2-3 milliót,hogy hitelt tudjon felvenni pl lakástörlesztőhöz.

Azokról ne is beszéljünk,akik meg albérletbe szülnek,és még annyi biztonságuk sincs,hogy van hol lakniuk,ha már a számlákkal baj is van,de megtudják húzni magukat.

Az albérletből simán az utcán találják magukat,és akkor is szülnek.

Szerintem szörnyű ez a felfogás.

Nem mondom,hogy luxust kell adni a gyereknek,van,amiért dolgozzon meg maga.

De már az is nagy hátrány az életben,ha 0 Ft-tal indulsz az életben,vagy nincs kihez hazamenni 10-20 ezer Ft-ért,azért,hogy fenntartsd magad.

Az egyik rokonomnak 85 éves koráig élt az anyja,és ha megszorultak a feleségével anyagilag,akkor elment hozzá,és bármikor adott neki vagy 50 ezer Ft-ot,mert olyan jó nyugdíja volt,vagy volt megtakarítása.

2017. márc. 18. 18:12
 18/25 anonim ***** válasza:
68%

Ehm. Én alacsony vagyok, rövidlátó, és a szüleim nem tudtak nekem egy albérletet meg egy autót a hátsóm alá tolni, de életrevalónak neveltek cserébe. Így most egyetem mellett képes vagyok fizetni magamnak a költségeimet diákmunkából, és nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha busszal kell bemenni dolgozni.

Gondolom, azért csináltak meg, mert szerettek volna egy gyereket.

Én nem szeretnék gyereket, akkor se, ha dúsgazdag milliomos lennék, és már a gimibe sofőrös limóval járathatnám.

Egyébként nem tudom, te hol élsz, de nálunk elég ritka, hogy a hallgatók saját autóval mennek az egyetemre, sőt - most ülj le - a többségük kollégiumban lakik, pedig nem egy noname egyetemen tanulok. Az ország lakosságának egy elég jelentős rése pedig örül a nettó 150K-nak.

2017. márc. 18. 19:19
 19/25 anonim ***** válasza:
33%

"Életrevalónak neveltek"

"Diákmunkából fizettem az egyetem költségeit"

Ez a szép megfogalmazása annak,hogy nem támogattak semmiben?:)

Szépen hangzik,de nagyon kényelmes felfogás ez a szülők részéről.

Mint mondtam,nem azt mondtam,hogy mindent toljanak egy gyerek alá,de ha lehet törekedjenek arra,hogy valamivel támogatni tudják a gyereküket,az életben való elindulásra.

Könnyű azt mondani,hogy az állam ad pénzt gyereknevelésre,ingyenes a felsőoktatás is,aztán "fizesd" meg a költségeidet magad.

Az ilyen emberek tipikusan csak a gyerekvállalás előnyeit akarták élvezni.

Ha mással nem,de szerintem az a minimum,hogy a gyereknek biztosízják azt,hogy tudjon munka nélkül egyetemre járni.

Ha a gyerek önszántából szeretne ez mellett dolgozni,mert mondjuk neki drága teló kell,akkor tegye.

De csak azért,hogy kifizesse a tankönyveket,elég gáz...

Akkor a szülők minek vállaltak gyereket?

Ja,a családiért,meg a szocpol,és egyebekért...

Hát szép,nem mondom..

2017. márc. 18. 21:39
 20/25 anonim ***** válasza:
60%
Én sem értem.nekem 16 éves koromig sose volt saját ruhám csak mások levetett kidobott cuccait vagy karácsonyra és turis gimiben is anyám egyedül vett egy turikban egy bohóc kabátot nekem abban jártam na még egy darab narancssárga farmerek volt.csufoltak.bantottak ráadásul betegeskedtem gyerekként ki sem változtak a gyógyszerek mert kamara kellett a pénz.anyam kövér alaktalan persze hogy örököltem..Így én sem akarok gyereket pedig vágynak rá csak nem akarom hogy szenvedjen
2017. márc. 19. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!