Az igénytelen jelzőt mindig negatívan érted?
Figyelt kérdés
Nekem sokszor az semleges szó, hogy valakinek nincs igénye valamire. Vagy pl a fenyőfa is igénytelen növény, mert alig kell neki valami az élethez, mégis szeretjük :D2017. márc. 17. 14:15
2/4 anonim válasza:
Az igénytelen szót amire használják nem teljesen fedi azt a jelentést hogy igény nélküli, olyan ember akinek nincs igénye sok mindenre.
Pl. az hogy ez az ember igénytelen, általában arra utal hogy mocskos, elhasznált/ronda ruhákat hord, zsíros a haja stb.
Igazából arra amire te gondolsz nagyon nincs is szó a magyarba. Én is igénytelen ember vagyok ha nem kell 7-es ájfon s BéjeMWé? Nyílván, csak hát nem azt a szót mondják rám ilyenkor hogy igénytelen vagyok.
3/4 anonim válasza:
Yep, az igénytelen ember az, aki nem tartja rendben a külsejét, vagy az is, aki pl. zenei érdeklődésben kifullad annyiban, hogy "mindent meghallgat".
4/4 anonim válasza:
Úgy látom csak nekem egyértelmű, hogy az igénytelen nem feltétlenül negatív, nekem is a növénytanból való példa jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!