A homoszexualitás, az szexuális devianciának minősül?
Nem mindegy, hogy mikor és hol.
A kérdés megítélése koronként és kultúrkörönként eltérő - de ez gyakorlatilag minden "devianciára" igaz.
Szerintem szigorúan véve nem lenne szabad annak lennie, mert a "deviancia" fogalma ez:
Látszik, hogy nem egységes a devianci definíciója, de szerintem azt lehet devianciának tekinteni, ami sértő egy csoport többi tagját. A homoszexualitás normális(?) esetben erre nem alkalmas, mert a két érintetten kívül más nem szerez róla tudomást. A pride egyes momentumai tekinthetők annak, mert ott nyilvánosan tesznek olyant, ami a többségben megütkést kelt - de ebből a szempontból nem a homoszexualitás a lényeg, hanem a magamutogatás,mert az is botrányt jelt, ha heterók viselkednek úgy nyilvánosan. ( Emlékezz a Budapest-parádék miatti felháborodásokra!)
Összegezve: ezt mindenki maga döntse el, hogy számára devianciának minősül-e. Számomra addig nem, amíg "nem tolják a képembe".
biztos vagy benne h eltér a többségitől?
8
sztem se az, viszont ezt csajjal is csinálják szal ... ez alapján nem lehet mondani túl sokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!