Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Téged is zavar, ha nem ül...

Téged is zavar, ha nem ül senki melléd?

Figyelt kérdés

Buszról van szó, és eddig teljesen abban a hitben voltam, hogy nekem a legjobb dolgom a világon, hogy soha egy idegen sem ül le mellém.

Azonban egy ismerősöm csak úgy érdekességből felhozta, hogy tömve van az egész busz, egy csomóan állnak, mégis amikor ő felszáll mellettem ott az-az 1 szabad hely, ahova letud ülni.

Vajon miért nem ül egy idegen sem mellém?

Fehér a bőröm(nem vagyok roma), rendesen tisztálkodom, parfümöt is használok, a külsőmmel szerintem nincs probléma de már ebben keresem az indokot..(kopasz, az átlagtól magasabb, és izmosabb). Átlagos cuccokban járok.

Ha nincs hely, én majdnem bárki mellé beülök, de most komoly valami bajom van, vagy mégis mi, hogy alig pár ismeretlen mer mellém leülni. Azok is inkább a beképzelt flegma emberek, akik meg sem kérdezik, hogy "szabad?"

2017. márc. 7. 21:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
Mellém le szoktak ülni. Kopasz és izmosabb vagy, lehet, hogy ijesztőnek látszol. Ha lány vagy akkor biztos..stb
2017. márc. 7. 22:03
 2/12 anonim ***** válasza:
57%
Mellém sem sokszor,mondjuk én megszokásból a belső helyet hagyom szabadon....:) Inkább fiatalabb férfiak merik megkérdezni,hogy szabad-e a hely?-persze bárkit be engednék az ablak mellé aki szeretne leülni./N.
2017. márc. 7. 22:09
 3/12 anonim ***** válasza:
41%

Én szeretem, ha nem ül mellém senki, ezért egyes ülésre ülök. Ha ez nem megoldható, akkor kettesre, de akkor le is ülnek mellém.

Nem lehet, hogy túl izmos/vállas/nagy darab vagy, és kicsit "átlógsz" a másik ülésre? Ezt tudom elképzelni, így csak ismerős ül melléd, ha egy idegen nem akar hozzád simulni, vagy félig lelógni a székről.

2017. márc. 7. 22:25
 4/12 anonim ***** válasza:
38%

Én meg lány vagyok, eddig nem mondták rám, hogy ronda lennék, sőt, kifejezetten cukinak gondolnak sokan...Mégis csak akkor ülnek le mellém a buszon, amikor már nagyon tömve van és csak az az egy hely szabad...

Egyébként nem értem, miért lenne azért bárki beképzelt meg flegma, mert nem kérdezgetik, hogy szabad-e a hely...Ha nem ül melletted senki, akkor mit gondolnának? A láthatatlan ember ül melletted, vagy mi? Vagy még jó, hogy nem várod el, hogy boruljanak le előtted azért, mert pl. nem rakod magad mellé oda a táskád vagy valami, hanem azok is le tudnak melléd ülni, akik kifizetik a bérletet...

18L

2017. márc. 7. 23:26
 5/12 A kérdező kommentje:

Azért flegmaság, mert szimplán a megszokás, illem azt tanítja, hogy illik megkérdezni.

Még akkor is is, ha ígyis-úgyis leülsz. Soha nem mondanám, hogy foglalt, akkor sem ha egy barátom fog később felszállni. Azonban akkor is, milyen az, amikor csak odahuppan valaki?

Nehéz kibökni azt a pár szót, hogy "Szabad ez a hely?"

Én pedig nyugodtan mondhatom, hogy "Nyugodtan, csak tessék". Én is mindig megkérdezem, mástól is elvárom. Emberek vagyunk, azért hogy kommunikáljunk.

2017. márc. 8. 04:45
 6/12 anonim ***** válasza:
41%

Engem egyáltalán nem zavar, ha nem ülnek mellém, sőt. Szeretek egyedül ülni, de ha csak kettes helyre tudok leülni (ahol ablak mellé szeretek), akkor szinte mindig lehuppan mellém valaki. Persze 90%-ban kérdezés nélkül. És szerintem az illem is úgy kívánja, hogy megkérdezzék, szabad-e a hely. Aki csak úgy ledobja magát egy idegen mellé, az ezzel behatol az ő személyes terébe, ami elég kellemetlen dolog, ha előtte nem szól egy szót sem. Bárkinek aki megkérdezi, szívesen mondanám, hogy szabad, csak legalább ne sajnálja azt a pár szót az udvariasságra...

Én is mindig megkérdezem, ha le szeretnék ülni. :)

2017. márc. 8. 07:28
 7/12 anonim ***** válasza:
32%

Én kövér mellé nem üllők, mert már megszívtam ezzel.

Mellém egy idöben gyakran ültek öregek. Ez azért van, mert öreg inkább fog leülni egy kellemes külsejű ember mellé, mint pl egy felnyirt hajú rokker, vagy egy bandázó tini mellé.

Sok oka lehet.

Amúgy én direkt úgy szoktam elhelyezkedni, hogy amig megúszhatom, addig senki ne akarjon leülni mellém.

2017. márc. 8. 07:33
 8/12 anonim ***** válasza:
41%

Vagy lehet, hogy ha mindig ugyanzokkal az arcokkal utazol, tudják már, hogy jön az ismerősöd aki le akar majd ülni, és nem akarják azt a pofátlan és rendkívül udvariatlan helyzetet elszenvedni, hogy átbeszélnek rajta. Sokan vannak, akik ezt csinálják, én inkább oda szoktam akkor állni az ismerősöm mellé.

Egyébként a megkérdezésről: léteznek emberek akiket lehetetlen megkérdezni, mert direkt kerülik, hogy az emberre nézzenek, na az ilyenekre felesleges szót pazarolni. Aki legalább egy pillantásra méltat, azt megkérdezem.

2017. márc. 8. 09:43
 9/12 anonim ***** válasza:
41%
biztos felnek toled.
2017. márc. 8. 11:02
 10/12 anonim ***** válasza:
28%
Nem szeretem, ha mellém ülnek, de ha meg tömeg van a buszon, és ennek ellenére sem ülnek mellém, akkor meg az bosszant! xD Ezért, ha tehetem, egyes ülésbe ülök, vagy inkább állok.
2017. márc. 8. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!