Igazából miért baj, hogy a Facebookon nem csak az igazi barátaink vannak?
Figyelt kérdés
Csak olyanokat jelölök be/vissza, akiket ismerek, de nem csak az igazi barátaimat, hanem volt iskolatársakat, sporttársakat, tanfolyamról embereket, táborból embereket, anyukám volt osztályát, akikkel kirándultam. Sokan mondják, hogy ők nem az igazi barátaim. Tudom. És? Ismerősnek van fordítva magyarul, nem véletlenül (a gomb Facebookon). Az legyen az angolok baja, hogy kevésbé használatos náluk az ismerős szó, mint a friend. Engem érdekel, hogy a régi színjátszótanfolyamról az egyik srácnak gyereke lett, hogy a volt ofőm elköltözött stb. Sosem állította senki, akinek sok ismerőse van, hogy ők a barátai. Az igaz barátaimat majd meghívom az esküvőmre meg a szülinapomra, de a Facebok egy másik színtér. Persze én se szólok bele mások felhasználói szokásaiba, csak azokat nem értem, akik morális előadásokat tartanak arról, hogy nem ők az igaz barátaink, mintha nem tudnám. De kimondta valaha is, hogy azok? És miért kéne azoknak lenniük? Más kérdés persze, hogy én nem rakok fel magamról tök intim dolgokat (bakszámla, bikinis fotó...). Aki kevés embert akar bejelölni, az persze tegye belátása szerint, a kérdés azoknak szól, akik belekötnek a sok bejelölttel rendelkezőkbe.2017. márc. 7. 00:11
11/16 anonim válasza:
"Ráadásul akárhogy szépítjük a dolgot, akinek 600 ismerőse van, annak biztos vannak barátai is, és többen állnak mellette ha szarban van."
Ez hülyeség, egy csomó esetben nem igaz, ugyancsak sok esetben meg igen.
Szerintem nem baj. De az se, ha valaki meg tényleg csak az igazi barátait jelöli vissza, sőt az se, ha valakinek nincs Facebookja.
12/16 A kérdező kommentje:
Igen, én se akarok mást meggyőzni arról, hogy használja a Facebookot, csak fordított esetben meg sokszor nem így veszem észre.
2017. márc. 7. 16:04
13/16 anonim válasza:
Szia!
Lehet, hogy kicsit későn válaszolok, de
Ajánlom nézd meg ezt a videót, de nem csak neked, hanem bárkinek:) A hang torzítva van benne, ezért fülelni kell egy kicsit, hogy megértsd, de van hozzá felirat.
14/16 A kérdező kommentje:
Nem válaszolsz későn, de egyáltalán nem értek ezzel egyet. Pl. régen elmentek az emberek a moziba, ma már bökdösik egymást. És az miért volt jó? A mozi a leghülyébb dolog: találkozol a barátaiddal, hogy kussban üljetek egymás mellett 1 órát.
2017. márc. 25. 19:28
15/16 anonim válasza:
Elvileg szétszorodik a figyelem és nem jut annyi a fontos kapcsolatokra.
Volt egy blog arrol aki szelektalta az ismeroseit es akkor tuntek fel neki fontos esemenyek a baratairol amikbol mind kimaradt.
16/16 A kérdező kommentje:
Ez érdekes ötlet.
2017. márc. 28. 13:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!