Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igazából miért baj, hogy a...

Igazából miért baj, hogy a Facebookon nem csak az igazi barátaink vannak?

Figyelt kérdés
Csak olyanokat jelölök be/vissza, akiket ismerek, de nem csak az igazi barátaimat, hanem volt iskolatársakat, sporttársakat, tanfolyamról embereket, táborból embereket, anyukám volt osztályát, akikkel kirándultam. Sokan mondják, hogy ők nem az igazi barátaim. Tudom. És? Ismerősnek van fordítva magyarul, nem véletlenül (a gomb Facebookon). Az legyen az angolok baja, hogy kevésbé használatos náluk az ismerős szó, mint a friend. Engem érdekel, hogy a régi színjátszótanfolyamról az egyik srácnak gyereke lett, hogy a volt ofőm elköltözött stb. Sosem állította senki, akinek sok ismerőse van, hogy ők a barátai. Az igaz barátaimat majd meghívom az esküvőmre meg a szülinapomra, de a Facebok egy másik színtér. Persze én se szólok bele mások felhasználói szokásaiba, csak azokat nem értem, akik morális előadásokat tartanak arról, hogy nem ők az igaz barátaink, mintha nem tudnám. De kimondta valaha is, hogy azok? És miért kéne azoknak lenniük? Más kérdés persze, hogy én nem rakok fel magamról tök intim dolgokat (bakszámla, bikinis fotó...). Aki kevés embert akar bejelölni, az persze tegye belátása szerint, a kérdés azoknak szól, akik belekötnek a sok bejelölttel rendelkezőkbe.
2017. márc. 7. 00:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj, teljesen rendben van az, amit csinálsz. Normális ember vagy, aki a célnak megfelelően, normálisan használ egy eszközt és nincs szociális fóbiád vagy undorod.

Akik szerint baj, igazából semmiféle értelmes érvet nem tudnak felhozni. Szimplán csak mantrázzák a saját dogmájukat, amiben semmiféle logikai felépítettség nincs.

2017. márc. 7. 01:08
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, várok továbbiakat is.
2017. márc. 7. 01:29
 3/16 Fatal_3rror_ ***** válasza:
83%

Azt bírom, hogy általában olyan emberek verik a tamtamot hogy "minek 6-700 ismerős, inkább legyen 10 de az jó barát" akik nem túl népszerűek, és a kutya nem kíváncsi rájuk.

Ráadásul akárhogy szépítjük a dolgot, akinek 600 ismerőse van, annak biztos vannak barátai is, és többen állnak mellette ha szarban van. Míg aki népszerűtlen, magányos, azt első körben hagyja magára az a pár ismerőse is.

2017. márc. 7. 06:38
 4/16 A kérdező kommentje:

Félig egyetértek veled, de van olyan ismerősöm is, akire mindez nem igaz, sőt több is. Például apukám, de nála mondjuk az életkori tényező is bejátszhat. Van egy barátnőm is, aki alapból nem egy népszerűtlen valaki, de nem sokat fb-ozik. Mondjuk nem is szidja nyakra-főre.

Olvasnék szívesen véleményeket a kérdésben még, köszi a válaszokat.

2017. márc. 7. 10:08
 5/16 A kérdező kommentje:
Egyébként én nem tartom furcsának vagy lehetetlennek a 600 ismerőst, nekem 500-600 között van, és nem ismeretlen emberek, és sok ismerősömet be sem jelöltem, mert mondjuk nem lehet őket jelölni. Szóval én nem tartom ezt meglepő számnak vagy ilyesmi.
2017. márc. 7. 10:11
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

Én egy rakat ismerősömnél bejelöltem, hogy nem akarom látni mit osztanak meg, mert folyamatosan hülyeségeket posztoltak, most meg két nap alatt is alig változik a falam mert nem jönnek új posztok :D

Sőt, a múltkor kiírta a facebook, hogy nincs mit megjeleníteni :)

De olyanok jelölnek ismerősnek, aki valamikor 25 évvel ezelőtt az óvodában csoporttársaim, akkor sem beszéltem vele egy szót sem, azóta sem... meg olyan, akivel ugyanannál a cégnél dolgoztunk, de 5 év alatt kb. kétszer köszöntem neki... az ilyeneket nem szoktam visszajelölni.

2017. márc. 7. 11:05
 7/16 anonim ***** válasza:
47%
Őszinte leszek: ez a te Facebook-od, úgy kezeled, ahogy akarod! Ha mindenkit visszaigazolsz, az is a te döntésed, de az is, ha csak a legközelebbi ismerősöket. Ezért senki nem bánthat!
2017. márc. 7. 11:16
 8/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen, ez igaz. De azt vettem észre, hogy sokan azok közül, akik nem sok embert jelölnek be/vissza, igenis meg akarják mondani, hogy csináljam. Nyilván akinek nem inge... A gyk-n már néha technikai jellegű kérdést is félek kiírni a FB-ról, mert leteremtenek, meg ilyenek. De ha azt hiszed, mindenkit visszajelölök, nem olvastad el alaposan.
2017. márc. 7. 12:21
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen rendben van. Személy szerint legkisebb mértékben sem érdekel a volt osztálytársaim, régi ismerősök, stb. stb. (majdnemhogy bárki, aki nem aktív része az életemnek) élete, így csak kevés ember van fenn, ráadásul időnként még ezt is tisztogatom. Vannak olyan ismerőseim is, akikkel ugyan évente egyszer, ha váltunk pár szót, de sokszor számomra érdekes dolgokat szoktak megosztani, ők is maradtak az ismerőseim között - nekem ez így pont jó. Téged érdekel, mi van a régi ismerőseiddel, szóval teljesen rendben van, hogy ott vannak. Amúgy sincs senkinek semmi köze hozzá, mindenki használja úgy az oldalt, ahogy jólesik :) Engem még azok sem zavarnak, akik azzal kompenzálnak, hogy bejelölnek minden szembejövőt és utána verik a mellük, hogy 1500 ismerősük van - elég szomorú életük lehet, ha ez a legnagyobb örömük, de ám legyen.
2017. márc. 7. 13:30
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményt.
2017. márc. 7. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!