Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell ilyen elégedetlenne...

Miért kell ilyen elégedetlennek lenni egyeseknek?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, aki a pasijával él ketten, mind a kettőjüknek jó munkája van, elmondása szerint ő (22 éves lány) keres 180at a munkahelyén, a pasija kb hasonlóan,pontosan nem tudom mennyit.

Albérletben élnek, de nem fizetnek olyan sokat a mostani fővárosi átlaghoz képest, bőven marad pénzük bulira, étteremre, ruházkodásra, kozmetikumokra. Sokat utazgatnak minden felé, kb az elmúlt 1 évben is vagy 3x láttam, hogy utazgatnak repülővel külföldre, stb.

És még bőven van félretett pénzük is, egyszer elszólta.

De ennek ellenére mindig panaszkodik, hogy nem tudja, hogy tudna több pénzhez jutni, tovább kellene tanulnia, hogy feljebb jusson, meg hogy a párja is lehet keresni fog valami jobb munkát nyáron meg ilyenek.

Hozzám képest például szerintem nagyon jól élnek, mégsem érzi jónak, folyton azt nézi, hogy hol tud vállalni mellékmunkát, van hogy a rendes munkája után még elmegy "maszekolni", egy butikban ruhát hajtogat meg ilyesmi, mert "kell a pénz" alapon.

Miért nem elégedett azzal ami van? Vagy én látom rosszul?

2017. márc. 4. 19:35
 1/4 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember általában akkor értékeli már a dolgokat, amikor elveszíti. Legyen az pár, lakás, állás, stb. Majd egyszer ők is megtapasztalják, aztán átértékelik a dolgokat.
2017. márc. 4. 19:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Mert senki sem szeret leragadni egy ponton. Ahogy más jobb munkát akar hogy legalább 120t fizessenek a 100 helyett ők ugyanúgy feljebb akarnak lépni és mondjuk 200t kapni. Céltudatos,motivált emberek akik szeretnének tenni azért hogy följebb kerüljenek a ranglètrán nincs ebben semmi rossz.

De az is igaz amit az első mond.

2017. márc. 4. 19:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez miért baj? Ennyi erővel a közmunkás sem panaszkodhat, mert több pénzt kap mint egy kínai gyerekmunkás.
2017. márc. 4. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Semmi kivetnivalót nem látok a dologban.

Fiatalok, akik törekednek a jobbra, gondolom akarnak házat, gyereket, és nem a semmire.

Nem a szülőkkel tartatják el magukat és nem siránkoznak, hanem tesznek a jobbért.

Szerintem teljesen korrekt.

2017. márc. 4. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!