Miért van az, hogyha valaki büszke arra, hogy elvégezte az orvosit, akkor beképzeltnek, nagyképűnek tartják, míg ha egy jogász vagy mérnök büszke, akkor mindenki jogosnak tartja és hasra vannak tőle esve?
Figyelt kérdés
Tapasztalatból mondom… Ismerek mindhárom szakmából embereket. Ha valaki elvégzi valamelyik orvosit, akkor „csak egy egyetem” meg próbálják degradálni, ezzel szemben egy mérnöktől vagy jogásztól hasra esik mindenki, holott az is csak egy egyetemi, MSc képzés. Vagy az mivel több, mint egy orvosi?!2017. márc. 4. 11:36
11/17 anonim válasza:
Mi ebben a fekete fehér szerintem egy orvosra néznek leginkább megbecsüléssel. Nem az egyetem miatt, hanem azért amit csinál. Persze lehet hanyag, meg olyan aki nem képezi magát, de ha csak a foglalkozásra nézzük szerintem ezt sorolnák előre a háromból.
12/17 anonim válasza:
A szerénység mindig szimpatikusabb. Mindegy hogy valaki orvos vagy jogász vagy mérnők ha egy beképzelt sggfej.
13/17 anonim válasza:
Én jogászként sosem tapasztaltam, hogy engem tisztelnének, míg bárki mást lenéznek. Ez butaság.
14/17 anonim válasza:
Imádom a szerén orvosokat. Sőt a helyes kedves orvosok a gyengéim. Egyszer bevittek a sürgősségire mert rovar csípés után feldagadt a fél karom. Az orvos olyan szépen és megértően magyarázott hogy szinte elolvadtam :)
15/17 anonim válasza:
Szerintem magát az embert kell nézni. Általában azok ilyen diplomaméricskélők, akiknek nincs. Olyan úgy sincs, aki mindhármat elvégezte volna (sok értelme nincsen). Azért a jogásznak, az orvosnak, és az építészmérnöknek mindig lesz megbecsülése. Nyilván azon múlik, mit tesz le. Szerintem önmagában egy diploma semmi. De egy komoly kutatásokon alapuló PhD, majd nagy, értékes összegző monográfiákon alapuló akadémikusi életmű valami.
16/17 anonim válasza:
Amúgy a kérdezőnek mondanám, a jog nem BSc-MSc szak, hanem egyszintű, egységes képzés, mint a medikusoké. A9-es, vagy melyik meg nagyjából zéró ismerettel bírhat a jogászi (és az összes többi) professzióról. Mindhárom kérdezett területen van nagyképű kutyaütő, és visszafogott kiváló szakember. Mindegyik társaságról lehetne rémtörténeteket mondani, de úgy sem ismeri senki az összes magyar jogászt, orvost, mérnököt, így nyilván a saját tapasztalatokra hivatkozás szubjektív. Amúgy az egyetemeken folyamatosan romlik az emberanyag, csökken a felkészültség.
17/17 anonim válasza:
A pontozásokon erősen látszik a jogász lobbi:)
Csak megjegyzem hogy majdnem az összes politikus jogász úgyhogy egy egész ország ismeri milyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!