Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért megy valaki kritikusnak?

Miért megy valaki kritikusnak?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha valaki szeret egy adott témát és ért is hozzá (ami szerintem alapvető ahhoz, hogy az illető kritikus legyen), akkor miért nem csinál maga is inkább olyat, ahelyett, hogy másokéval foglalkozna? Lehet, hgy sokan nem fognak velem egyetérteni, de én sosem értettem az ilyesmit, például a fanfictionöket sem, hogy ha valaki szereti az irodalmat, és írni van kedve, miért nem talál ki egy saját történetet.
2017. febr. 11. 11:46
 1/10 anonim ***** válasza:

Mert tehetsége nincs hozzá.

Te is el tudod mondani, persze nem szakmai szinten, egy filmről, hogy jó-e vagy nem, és mi tetszik, vagy nem tetszik benne.

Én saját történeteket írok, de valakinek nincs elég kreativitása egy saját világ megteremtéséhez, így inkább egy létezőt bővít ki.

2017. febr. 13. 15:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Azért megy kritikusnak, mert kinézte a felsőoktatási továbbtanulási jegyzékből, hogy "áhá, van narancshéjhámozó szak, hmmmmmm, de jól hangzik, na de... lapozzunk tovább... meg van! Elmegyek inkább kritika szakra! Juhíííí!"

És akkor elment. (Majd közölték vele, hogy a puzsériáda szakon való túljelentkezés miatt törölték a tisztelt jelentkező felvételi kérelmét.)

2017. febr. 13. 19:11
 3/10 A kérdező kommentje:

De kritikusi szak nincs, épp ez az, hogy ha van egyetemi diplomája a dologból, azzal nem egyértelmű, hogy kritikus lesz.

"Te is el tudod mondani, persze nem szakmai szinten, egy filmről, hogy jó-e vagy nem, és mi tetszik, vagy nem tetszik benne. "

El tudom, el is szoktam, de szerintem az más, hogy ezt valaki nagyban teszi, és bizonyos értelemben "elvárja", hogy a szakma hallgasson a véleményére.

2017. febr. 14. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Miért, narancshéjhámozó szak viszont van?? :D ;) Kérdező, ébresztőőő! ;-)
2017. febr. 15. 19:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Iróniától függetlenül a válaszod haszontalan. Nem ironizálást, választ kértem.
2017. febr. 16. 22:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Így van, helyes a kritikai meglátásod. ;)

Azonban kell olykor egy kis humor is az élethez. ;)

Nem a rovásodra poénkodtam.

2017. febr. 18. 14:19
 7/10 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy kell, de nem feltétlen a kérdésem alatt.

Továbbiakban ignorállak, a kérdésre várok választ.

2017. febr. 19. 18:42
 8/10 anonim ***** válasza:

Igenis, főnök! :D Hatékony eszmecserét a kollégákkal! Leléptem! :)

(E pillanatban épp pukedlizem, illedelmesen.)

2017. febr. 19. 19:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Szegény válaszoló... :D

Nem kell ilyen komolynak lenned, de nyugodtan ignorálhatsz engem is, annak ellenére, hogy rendesen válaszoltam.

2017. febr. 19. 20:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Így van! Ezentúl IP cím helyett megalapítjuk az IP pártot! Sejehaj! IP mint Ignoráltak Pártja. Ha kellő mennyiségű szerelmeslevelet írunk a mindenkori miniszterelnöknek, talán még be is jutunk a hátsó... akarom mondani, a Parlamentbe. :P
2017. febr. 20. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!