Miért megy valaki kritikusnak?
Mert tehetsége nincs hozzá.
Te is el tudod mondani, persze nem szakmai szinten, egy filmről, hogy jó-e vagy nem, és mi tetszik, vagy nem tetszik benne.
Én saját történeteket írok, de valakinek nincs elég kreativitása egy saját világ megteremtéséhez, így inkább egy létezőt bővít ki.
Azért megy kritikusnak, mert kinézte a felsőoktatási továbbtanulási jegyzékből, hogy "áhá, van narancshéjhámozó szak, hmmmmmm, de jól hangzik, na de... lapozzunk tovább... meg van! Elmegyek inkább kritika szakra! Juhíííí!"
És akkor elment. (Majd közölték vele, hogy a puzsériáda szakon való túljelentkezés miatt törölték a tisztelt jelentkező felvételi kérelmét.)
De kritikusi szak nincs, épp ez az, hogy ha van egyetemi diplomája a dologból, azzal nem egyértelmű, hogy kritikus lesz.
"Te is el tudod mondani, persze nem szakmai szinten, egy filmről, hogy jó-e vagy nem, és mi tetszik, vagy nem tetszik benne. "
El tudom, el is szoktam, de szerintem az más, hogy ezt valaki nagyban teszi, és bizonyos értelemben "elvárja", hogy a szakma hallgasson a véleményére.
Így van, helyes a kritikai meglátásod. ;)
Azonban kell olykor egy kis humor is az élethez. ;)
Nem a rovásodra poénkodtam.
Lehet, hogy kell, de nem feltétlen a kérdésem alatt.
Továbbiakban ignorállak, a kérdésre várok választ.
Igenis, főnök! :D Hatékony eszmecserét a kollégákkal! Leléptem! :)
(E pillanatban épp pukedlizem, illedelmesen.)
Szegény válaszoló... :D
Nem kell ilyen komolynak lenned, de nyugodtan ignorálhatsz engem is, annak ellenére, hogy rendesen válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!