Mit tegyek, ha képtelen vagyok kommunikálni?
17/F vagyok
Ha élőben akarok beszélgetni valakivel, akkor:
- túl halkan beszélek
- a hanglejtésemből/hangsúlyozásomból nem tudja az illető kivenni, hogy ez most poén, vagy komolyan gondoltam
- nem jutnak eszembe szavak
- hazudok, mert hirtelen egy kérdésre nem jut eszembe az igazság (pl mit csináltam tegnap)
- úgy rakom össze a mondatokat, hogy félreértik vagy egyáltalán nem értik
És a beszélgetések alatt végig nagyon félek/izgulok, emiatt még jobban elmegy tőle a kedvem és még rosszabb leszek benne. Van pár barátom, akik már hozzászoktak, hogy meg kell fejteni a mondataimat, de rajtuk kívül szinte senkivel nem tudok beszélgetni.
Ha interneten akarok beszélgetni valakivel, akkor:
- túl sokat gondolkodom a válaszon, ezért sokszor hülyeséget írok
- túl sokat írok, mert úgy érzem muszáj, ahhoz, hogy biztosan megértsen az illető
- a túl sok írásba (kifejezésbe) belegabalyodom és értelmetlen lesz a mondat
- minél több kevésbé ismert, egzotikus szót akarok használni, hogy lássák, hogy van szókincsem, csak élőben nem tudom használni, emiatt néha túl csicsásak a mondataim
Mi a rákot csináljak?
Mostanában gondolkodtam, hogy már igazán keresnék egy barátnőt, de aztán rájöttem, hogy esélytelen, ha nem tudok vele beszélgetni...
Komoly arccal olvastam vegig azt,amit irtal.... nagyon jol megfogalmaztad,ertelmes vagy! majd oda erkeztem,hogy "mi a rakot csinaljak?" es elkezdtem hangosan nevetni. :D :D :D :D oriasi :D :D
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!