Képtelen vagyok szépen, hosszan kommunikálni. Mi okozhatja ezt?
Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok, és egyszerűen nem megy a kommunikálás. Nem tudok folyékonyan beszélni. Talán csak akkor megy, ha egyáltalán nem vagyok zavarba, és az ritka.
Nem tudom elmesélni, hogy mi volt a filmben, amit megnéztem, nem tudom elmondani, hogy miről szólt a könyv, amit elolvastam. Emlékszem rá, de egyszerűen, amit összerakok az agyamba, az nem jön ki normális beszéd formájában.
Mi lehet ennek az oka? Nagyon idegesít, és szégyenlem is emiatt magam, mert gyagyának tűnhetek.
Lehet ez diszlexia? Vagy? Kihez fordulhatnék?
2014. szept. 6. 23:20
1/7 anonim válasza:
En is hasonloan erzem, nehez szavakba onteni hogy mire gondolok eppen. Meg sokszor 5-10 perccel az esemeny utan jut eszembe hogy mit kellett volna mondani. Jo lenne ha mar eljutna az emberi agy a telepatia szintjere :)
2/7 A kérdező kommentje:
Vagy talán pszichológus?
2014. szept. 6. 23:25
3/7 A kérdező kommentje:
Az idegen nyelv meg egyszerűen katasztrófális számomra. Hiába vannak bennem a szavak, képtelen vagyok normálisan megértetni magam. De nem lepődök meg ezen, hisz a magyar se megy jól.
2014. szept. 6. 23:26
4/7 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok, nehezen tudok kommunikálni, és szavakba önteni a gondolataimat, pedig a fejemben megvannak. Nem tudom ez mitől lehet, de gyakorlással szerintem javítható, vagy lehetséges hogy nincs elég önbizalmad ahhoz, hogy kifejezd a gondolataidat...nálam ez a probléma szerintem.
5/7 anonim válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok, mitől lehet! Kiskorom óta nehezen beszélek. Írásban gyönyörűen meg tudom fogalmazni a mondandómat, de szóban katasztrófa. Viszont érdekes, ha nagy súlya van a mondandómnak, pl szóbeli vizsgázás (egyetemen 99%-ban szóban történik a vizsgázás) szépen meg tudom fogalmazni. Diákmunkám nyáron vendéglátás területén volt. Meg voltam döbbenve, hogy végre különös megerőltetés nélkül szépen, folyékonyan és választékosan beszélek... Erre véget ért a diákmunka, én beszédem meg visszatért a debil szintre :D Kíváncsi lennék, ez mitől lehet, orvoshoz még nem fordultam vele.
6/7 A kérdező kommentje:
Detto.. :\
2014. szept. 7. 11:34
7/7 anonim válasza:
Csatlakozom, már elég régóta írásban tudok könnyebben kommunikálni, a beszéd néha nehezemre esik, és nemcsak azért, mert nehezen indítom a beszédet. Az idegen nyelvek is nehezek, 15 év német után tudtam nyelvvizsgázni. Szerencsére érettségiznem nem kellett belőle; most talán még egy évet rá kellene húznom a 12. osztály után a nyelvi érettségi miatt. A mi állapotunkat nem ismerik el, hiszen végül is megtanultuk a nyelvet, és nem veszik figyelembe, hogy a mi nyelvérzékünk rosszabb. Valahogy a kutatások elkerültek minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!