Miért ítélik el azokat, akik depressziósak, falcolnak, vagy csak szuicid hangulatuk van?
Én úgy gondolom, aki teljesen átadja magát a depressziónak, egyéb zavaroknak, az valahol önző. Saját tapasztalatból beszélek, mivel bipoláris zavarom és borderline személyiségzavarom van, túl vagyok pár öngyilkossági kisérleten, sok mélyponton. És igen, önző voltam, vagyok. Azt akartam, velem foglalkozzanak a szüleim, a barátaim, a párom, a szomszéd... és amikor magamra hagytak kicsit, hogy akkor álljak talpra egyedül, felnőttek módjára, elkezdtem újra és újra szorongani... elkezdtem manipulálni a környezetem érzelmileg.
Engem ezért itéltek/nek el. Joggal.
13mas, spot on
én csak ezért írtam a koldusos példát, mivel a fókusz általában nem a világban élő más embereken van, hanem magadon, ezt a fókuszt meg kell tanulni áttenni magadról, más emberek segítésére, a világ jobbá tételévé, építő tevékenységekre
aki nagyon depresszív, azt lehet, hogy szarabb dolgok érték külső szemmel nézve, mint a mellette lévőt 10 embert, de a múltba leragadás és dolgokon való rágódás egy kevésbé tudatos ember jellemzője(vagy éppen túlságosan tudatos, túlagyaló)
Mondom úgy, hogy benne voltam és még sokszor esek bele ezekbe a "mély gödrökbe" ahonnan nehéz kimászni olykor, de külső szemmel nézve ez mit mond el rólad?
nézzünk egy durva példát, tegyük fel, megsérülsz a szavannán és egy oroszlán kerget, mit csinálsz, feladod és megállsz, mondod, hogy áhh úgyis mindegy, nekem már annyi, vagy inkább futsz amennyire csak tudsz, hogy élhess..nem mindig jössz ki jól a helyzetekből, de az nem azt jelenti, hogy a feladás a megoldás
nagyjából ezért ítélik el a depresszív kinézetű embereket, de nem is az, hogy elítélik, de képzeld el, ha a depresszió látható lenne színekben, te mit választanál, azt a színt ami negatívitást mutat, vagy ami inkább pozitív
ha azt mondod, hogy te inkább a negatívat mert te megértő, vagy mert biztos keményen bánt velük az élet, az a túlagyalás terméke
úgy képzeld el a depressziót, mint egy pióca ami állandóan szívja az energiáidat, nyilván vannak erre specializált emberek aki segít leszedni ezt a piócát rólad, de neked is tenned kell ezért 100%ban külső forrásból nem lehet ezt a problémát megoldani
röviden ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!