Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélik el azokat, akik...

Miért ítélik el azokat, akik depressziósak, falcolnak, vagy csak szuicid hangulatuk van?

Figyelt kérdés

2017. febr. 6. 16:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%
Így van! Ha segíteni vagy együttérezni nem tud valaki, akkor ne is rúgjon bele a gyengébbe. De érzéketlen bunkók mindig voltak-vannak-lesznek is. Amúgy az a leggyengébb jellem, aki egy gyengével mer kikezdeni. El se tudod képzelni, mekkora erő és önuralom kell ahhoz, hogy valaki tapintatos legyen. Sokszor pont azok a gyengék, akiknek csak a szájuk jár, és pont azok a leg sérülékenyebbek, ugyanis ha a tapintatlan bunkókat éri egy trauma, azt megmagyaráznák. Az igazi erős emberekkel nem mernek kikezdeni, mert ott a pofon visszajár (képletesen értsd) egy gerinces, értelmes ember gondolkodása nem támadó jellegű. Aki meg primitív, azzal azon kívül, hogy figyelmen kívül hagyjuk, nem lehet mást tenni. Nekem tavalyelőtt halt meg egy ismerősöm, öngyilkos lett. Eszembe/eszünkbe nem jutott volna bántani EGY BETEG EMBERT!
2017. febr. 6. 17:33
 12/17 anonim ***** válasza:
89%
BETEG EMBERT NEM ILLIK TÁMADNI! Én pl. abban nevelkedtem, hogy tisztességes emberként viselkedem, ahol nem tudok segíteni, ott akkor nem segítek, de nem is ártok. Aki gonosz, az gyáva is, az ilyen ártalmas embereknek ez az éltető erő, hogy másokba belemarnak. Ilyen emberek bőven akadnak. Ugyanakkor nem is sejtenéd, mennyi az intelligens ember, akik itt is felbukkantak. Tévhit, hogy elítélnék a BETEG EMBEREKET, mert a legtöbben egy öngyilkos hallatán nem örömöt és elégtétet, hanem sajnálatot éreznek. Nem akarom megtapasztalni, de biztosan nagy elkeseredés kell egy ilyen szuicid cselekedethez. Én úgy érzem, segíteni kell az elesetteken, de ha nem segítünk, akkor ne is bántsuk. Elég baja van neki, nem kéne fokozni. Aki pedig besegít egy beteg ember depresszív állapotába, az nem ember. Igen, létezik ilyen véglet, hogy valaki elégedettséget érez egy öngyilkos halálából, de akinek nincs lelke, annak hogy lenne lelkiismerete? Szerencsére nem ők vannak többségben. Tudni kell tolerálni a másikat. Ha nem ártott nekem a BETEG EMBER, én miért ártsak? Nem? Szerintem jó beszélni ilyenekről, mert jó olvasni rendes embereket! Örülök, hogy most is sokan gondolkodnak emberként, és elítélik a gonoszságot!
2017. febr. 6. 17:50
 13/17 anonim ***** válasza:
70%

Én úgy gondolom, aki teljesen átadja magát a depressziónak, egyéb zavaroknak, az valahol önző. Saját tapasztalatból beszélek, mivel bipoláris zavarom és borderline személyiségzavarom van, túl vagyok pár öngyilkossági kisérleten, sok mélyponton. És igen, önző voltam, vagyok. Azt akartam, velem foglalkozzanak a szüleim, a barátaim, a párom, a szomszéd... és amikor magamra hagytak kicsit, hogy akkor álljak talpra egyedül, felnőttek módjára, elkezdtem újra és újra szorongani... elkezdtem manipulálni a környezetem érzelmileg.

Engem ezért itéltek/nek el. Joggal.

2017. febr. 7. 15:39
 14/17 anonim ***** válasza:
47%

13mas, spot on

én csak ezért írtam a koldusos példát, mivel a fókusz általában nem a világban élő más embereken van, hanem magadon, ezt a fókuszt meg kell tanulni áttenni magadról, más emberek segítésére, a világ jobbá tételévé, építő tevékenységekre

aki nagyon depresszív, azt lehet, hogy szarabb dolgok érték külső szemmel nézve, mint a mellette lévőt 10 embert, de a múltba leragadás és dolgokon való rágódás egy kevésbé tudatos ember jellemzője(vagy éppen túlságosan tudatos, túlagyaló)

Mondom úgy, hogy benne voltam és még sokszor esek bele ezekbe a "mély gödrökbe" ahonnan nehéz kimászni olykor, de külső szemmel nézve ez mit mond el rólad?

nézzünk egy durva példát, tegyük fel, megsérülsz a szavannán és egy oroszlán kerget, mit csinálsz, feladod és megállsz, mondod, hogy áhh úgyis mindegy, nekem már annyi, vagy inkább futsz amennyire csak tudsz, hogy élhess..nem mindig jössz ki jól a helyzetekből, de az nem azt jelenti, hogy a feladás a megoldás

nagyjából ezért ítélik el a depresszív kinézetű embereket, de nem is az, hogy elítélik, de képzeld el, ha a depresszió látható lenne színekben, te mit választanál, azt a színt ami negatívitást mutat, vagy ami inkább pozitív

ha azt mondod, hogy te inkább a negatívat mert te megértő, vagy mert biztos keményen bánt velük az élet, az a túlagyalás terméke

úgy képzeld el a depressziót, mint egy pióca ami állandóan szívja az energiáidat, nyilván vannak erre specializált emberek aki segít leszedni ezt a piócát rólad, de neked is tenned kell ezért 100%ban külső forrásból nem lehet ezt a problémát megoldani

röviden ennyi

2017. febr. 7. 17:20
 15/17 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben voltam (vagyok) én is. Fiatal férfiként nem tudtam elfogadni önmagam, nem tudtam a férfi társadalom tagja lenni és nem azért mert esetleg transznemű lennék. Csupán egy selejtnek tartottam magam mindig is, ami sajnos így is van, mármint fizikailag, de ezzel nem tudok semmit kezdeni. Hiába jeleztem, öngyilkosságról is beszéltem, csak elmenekülni tudtak mellőlem az emberek és volt aki nyíltan megmondta: ez nem az ő problémája és ő igenis tovább fog lépni rajtam. Meg is tette, amibe én még jobban belebetegedtem. Pedig tudom, hogy ha fogta volna a kezem legalább egy kicsikét, minden teljesen másképp lenne.
2017. febr. 10. 20:05
 16/17 anonim ***** válasza:
Max pár vicc van ilyen értelemben, de aki más mint a többi az kilóg a sorból és nem illik a képbe. Az átlagembernek teljesen normális, hogy simán odamegy a többséghez és elkezd beszélgetni, de egy önbizalomhiányosnak vagy depressziósnak ez egy hatalmas lépés.
2017. febr. 10. 20:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én úgy gondolom, hogy aki öngyilkos az feladja az életet, és ezáltal legyőzi az az esemény, ami ebbe az állapotba hozta. Esetleg a másik verzió az, hogy egy öngyilkossági kísérlettel jelez a környezetének, hogy hohó, itt vmi nincs rendben. Legtöbben nem azért öngyilkosok - noha én nem éltem át ilyet - mert meg akarnak halni, hanem épp ellenkezőleg. Bár én ezzel nem értek egyet, mert nincs benne logika szerintem.
2017. febr. 10. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!