Hogyan jönnénk ki jobban spórolás és közös élet szempontjából?
A közeljövőben szeretnénk összeköltözni a párommal.
Adott havi 330.000 Ft bevétel összesen (2 fő)
Lehetőségek:
1. külön költözni egy olcsó,pici, de 2 főnek kényelmes albérletbe (bérlet: 60.000 ft-tól már vannak jók.)+rezsi díj+kaja
2. egyik fél szüleihez költözni (90.000 Ft hozzájárulásmindenhez)+kaja külön
ez jelenleg egy főnél 50 000 fix + kaja külön, két főnél max 90.000 ft-ot kéne.
Melyik mellett lehetne jobban félre tenni és mennyit szerintetek? kb 6-7 év múlva jó lenne elkezdeni, most 23 éves vagyok Lakástakarékot rakjuk mindketten.
A cél: minél több önerő a saját családi házhoz (építés, vásárlás)
Esetleg más ötlet? Még külön élünk. Nem élnénk nagy lábon, alapból sem vagyunk olyanok, de azért nem menne a minőség rovására sem étkezésben. (Lidl, Aldi sajátmárkás termékek teljesen megfelelőek kajálásra, tisztálkodásra DM rossman termékek is...)
Panel előnye, hogy tényleg külön közös élet lenne önállóan.
A szülőkhöz költözésnél azért mégsem csinálhatunk azt amit akarunk, pl főzés, stb....de azért az mégis egy családi ház , udvarral
Jobban jártok szerintem ha találtok egy 60+ albérletet. A szülőkhöz akkor költöznék a helyetekben ha kevesebbet kéne ott fizetni.
A párkapcsolat rámehet a szülőkkel való együttélés miatt. Mi laktunk a szülőknél (egy fillért sem kellett fizetni, mert azt mondták hogy ezzel támogatnak) 3 évet aztán különköltöztünk. Rengeteg kompromisszumot kellet kötni, de megérte.
Ne haragudj, de nekem NAGYON SOK a 90ezer a szülői háznál, ahol - ha jól értelmezem - a kajátok külön lenne.
Nagyon sok!
Ha ilyen mentalitásúak a szülők, akkor inkább az albi, pedig nem vagyok albipárti.
mi 4en élünk egy közel 100 éves, felújított, vert falú házban, de az össz rezsink nincs havonta 90e (ebben nincs benne a kaja)
Még most télen se, hogy elmegy fűtésre havi 40e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!