Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet azt mondani hogy kevés...

Lehet azt mondani hogy kevés az olyan ember aki igazán kihasználja az életet?

Figyelt kérdés

Nálam olyan dolgokban merül ki ez, mint a tetoválás, motorozás, sportok(esetemben kondi), az életben párszor kipróbálni egy-két drogot.

Viszont az utcán nem lehet elmondani senkiről érdemben, hogy olyanokat is csinálna amit csak addig tud míg a földön van. A legtöbb ember családot alapít, ehhez igazodva választ autót, letelik a munkaideje haza megy, a gyerekkel tanul, aztán alvás, és kezdődik elölről.

Tehát kevesek engedik el magukat a társadalmi berögződéstől.

24F

2017. jan. 25. 20:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Arra mondjuk nem gondoltál, hogy egyesek így képzelik el az életüket?
2017. jan. 25. 20:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Én ezzel úgy vagyok, hogy szerintem az ember vágyik rá, hogy utódot hagyjon maga után. Legalábbis a legtöbb. Fiatalon még úgy van vele az ember, hogy szeretne minél több dolgot, minél jobban megélni. Szóval az, hogy családot alapít valaki nem kényszerből teszi, hanem mert ettől teljes az élete. Na meg ha megöregszik valaki jó, ha van neki unokái, mert abban a korban még több örömet tudnak okozni a gyerekek. 😊 Szóval, ha engem kérdezel szerintem, azért ki van az használva.
2017. jan. 25. 20:29
 3/4 anonim ***** válasza:
engem meg azok nem mozgatnak meg amiket te fölsoroltál.
2017. jan. 25. 20:37
 4/4 Noblesse Oblige ***** válasza:

A kérdésben szereplő mondatoddal egyetértek, de nem a lenti példád alapján.

Szerintem sok embernek nem adatik meg a lehetőség, hogy megtalálja azt amiben jó, ami igazán boldoggá teszi, és ebben kiteljesedjen. Sokaknak az anyagi keret, másoknak pedig önmaguk szerény kockázatvállalási képessége, miatt hiúsul ez meg.

Amiket te magadról leírtál abban nem érzem azt, hogy nagyon kilógnál a sorból. Kb egy mai brit tini is elkövette ugyanezeket a dolgokat.

Gyereket meg most már nem azért vállal az ember, mert nincs jobb dolga. Hanem mert a kapcsolata elért arra a szintre. Az állam (szerencsére) nem tart senki fejéhez pisztolyt, hogy mármost egy gyereket bevállalsz, mert ez a társadalmi érdek.

2017. jan. 25. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!