Hogyan lehet leszokni a "parasztosan" beszélésről?
Figyelt kérdés
falun lakom amit várossá avattak pár éve de mindenki szerint még mindig csak egy falu szintjén vagyunk. na de a lényeg hogy már zavar a hangom egyszerűen. főleg visszahallgatva. akaratlanul is "parasztosan" beszélek. reflexből vagy nem tudom..2017. jan. 18. 23:30
12/15 anonim válasza:
Szerintem ne akarj róla leszokni. Persze, ez téged zavarhat de ez csak egyedibbe tesz :D en pl aranyosnak talalom a "falusias" beszédet, meg a tajszolasokat is.
13/15 anonim válasza:
Nem tudom sajnos a kérdésedre a választ, viszont szerintem nincs semmi baj azzal, ha "parasztosan" beszél valaki. Nincs szerintem semmi szégyellnivaló azon, hogy honnan jöttél, hogyan beszélsz. :D Ahova járok szegedre orvoshoz, a professzor asszisztense olyan szögediesen beszél, hogy szinte az EKG-t is ÖKG-nak mondja, de ezzel szerintem nincs baj, mert egy nagyon jó szakembernek, és úgy általánosságban jó embernek tartom őt. :D Szerintem pont ez a szép a magyar nyelvben, hogy ennyiféle tájszólás van. :D
14/15 anonim válasza:
Nincs azzal semmi baj, ha valaki "ízesen" beszél.
Inkább a mulatós zene a gáz ...
15/15 anonim válasza:
Szerintem is sokkal jobb, ha valaki nem steril városiasan, sehogyan beszél.
Élvezet a Pávában azt a felvidéki embert hallgatni a palócos beszédével, vagy pl. a mezőgazdasági minisztert vagy kit.
És hiányzik az időjárásjelentő férfi is, akinek valamilyen tájszólása volt.
Nekem csak az a bajom, hogy nem tudom melyik honnan való, pedig úgy szeretném tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!