Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kapnak azok kezelést a...

Miért kapnak azok kezelést a kórházban, akik nem hajlandóak tenni azért, hogy meggyógyuljanak?

Figyelt kérdés

Példának okáért az olyanok, akik dohányzás miatt kerültek be a kórházba. Nem egyszer láttam már olyat, hogy a cigaretta miatt kezelésre szorulnak, fuldokolnak, de arra van erejük, hogy a kórház bejárata elé lemenjenek cigizni, majd utána üvöltenek az ápolókkal, hogy milyen sz@r az ellátás, mert hát hol a friss oxigén. Aztán amikor a doktor megmondta, hogy azonnal adják oda az összes cigarettát, mert ez a kórházban amúgy is tilos (a tárolása is), akkor meg fel voltak háborodva.

Ugyanez a helyzet, amikor valaki az életviteléből kifolyólag brutálisan elhízott. Bemegy, kap zsírleszívást, speciális diétát stb stb, majd később ugyanúgy visszahízza a súlyfelesleget és megint orvosi segítségre szorul. Ráfogják a génekre, meg egyéb dolgokra, de persze a 20 hotdog vagy 5 pizza naponta az gond nélkül lecsúszik.

Én ezt nem értem. Ha az orvosok is látják, hogy a kezelésnek kb semmi értelme, mert a páciens sem hajlandó változtatni az életvitelén, akkor miért nem küldik haza? Miért foglalja feleslegesen a kórházi ágyat?

Elhiszem, hogy az orvosnak ez a feladata, na de én biztos megmondanám az illetőnek, hogy ha nem teszi le pl a cigit, akkor mehet Isten hírével, mert így biztos nem folytatjuk a kezelést, mert semmi értelme.

Vagy én gondolom rosszul?

Nektek mi a véleményetek?

2017. jan. 11. 10:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
35%

Angliában éppen most fontolgatják, hogy bevezetik azt az új rendszert, hogy az egészségtelenül élőknek többet kelljen fizetniük a TB-ért.

Lesz egy bónus-malus rendszer -mint a kötelező biztosításnál- és aki pl. dohányzik, vagy -nem betegség okán- kórosan elhízott, az majd többet fizet.

Fentebb is írta egy főokos, hogy a tüdőbetegsége okán, még nem fogja abba hagyni a dohányzást, mert őneki ne szabják meg, hogy mire költi a tb-jét.

Viszont majd amikor levágják a lábát, a mi tb-nkből finanszírozzák a kezeléseit és a rokkantkocsiját, és a mi adónkból fizetik a rokkant-ellátását.

Bemásolom:

Fél éve kaptam tüdőembóliát, 20 éve dohányzok. Azóta is, és eztán is....Engedd már meg, hogy hagy bsszam el arra a befizetett TB-met, amire akarom!!

Te meg engedd már meg, hogy ne a te (majdani) lábamputációidra és rokkant-kezeléseidre "bssz ák" el az én és az egészségesen élők befizetéseit!!

2017. jan. 11. 14:48
 12/18 anonim ***** válasza:
Szívesen elmesélem neked az egészségúgyi gazdaságtant, ha akarod.
2017. jan. 11. 15:03
 13/18 anonim ***** válasza:

#11 - szúrja a szemed, pubi :D

Na akkor nézz utána, mennyi a Clexane-ra a támogatás, szerintem úgy havi 100-ba benne van, szóval ezt már ingyen kapom! Remélem jó sokáig élek (ami nem valószínű, mert az ilyen atomparasztok miatt egekben a vérnyomásom), hogy kimerítsem azt a TB-t, amit 30 év alatt befizettem, nehogy neked jusson belőle!

Ha meggondolom, ennek (és csak ennek) érdekében, lehet abba hagyom a dohányzást is, mert a Clexane-t így is, úgy is életem végéig szúrnom kell. Még tovább tartson :D

Ja, a cigiből befolyó (és innentől kieső) jövedéki adóm meg landoljon a mindennapi kenyereden!

2017. jan. 11. 15:10
 14/18 anonim ***** válasza:
94%
Mert fizetik a tb-t. Sőt, aki nem fizeti, az is kap ellátást, mert, mi egészségügyi dolgozók nem a tb-re, hanem az embertársaink lehető legmegfelelőbb ellátására esküdtünk fent, és ezt 99,99%-unk tiszteletben tartja. Az eszközök hiánya nem rajtunk múlik.
2017. jan. 11. 15:40
 15/18 anonim ***** válasza:

11: Én aki súlyos beteg, attól nem sajnálom, hogy az én általam is befizetett tb-ből kezelik. Tök mindegy, hogy miért lett az.

Bárki odakerülhet. Az is, aki nem dohányzik.

Van (sajnos) több ismerősöm is, aki soha nem dohányzott, alkoholt sem fogyaszt, egészségesen táplálkozik és mégis rákos lett.

2017. jan. 11. 15:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha a 11.hozzászólást te írtad, nos, Angliában sem így van. :-)
2017. jan. 11. 16:07
 17/18 anonim ***** válasza:
72%

"Mivel a beteg fizeti a TB-t, a pénzéért jár neki a kezelés."

Sajnos ez nem teljesen fedi a valóságot. 2013-ban szép csendesen kivették az alkotmányból az egészséghez való jogot. Amit most fizetsz, az Társadalombiztosítási Adó. Ez magyarul azt jelenti hogy befizeted, aztán vagy kapsz valamit cserébe, vagy nem. Ezért tartanak ott a kórházak, ahol, mert a kormánynak már nem kötelessége azokat fenntartani és téged ellátni. Fenntart bizonyos szinten bizonyos intézményeket, (ugyanúgy, mint a tűzoltóságot, rendvédelmet, stb,) de nem kötelessége teljes körű ellátást biztosítani.

Bocs az offért, csak gondoltam, jó ha tudtok erről.

2017. jan. 11. 16:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Pl. mert egész életükben fizették a TB-t meg az adót, ami 10-szer annyi kezelést is kifutna, ha nem Habony Marci zsebébe került volna.
2017. jan. 11. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!