Szerintetek a kövérség normális, vagy nem kéne annak elfogadni?
Nem provokálni vagy sértegetni akarok, és tudom, hogy vannak olyanok, akik betegségből adódóan híztak el, bár arra is vannak gyógymódok.
De nem értem, hogy miért gondolják nagyon sokan, hogy a kövérséget normálisnak kell elfogadni, mert a kövérség nem csak esztétikai, hanem súlyos egészségügyi probléma is.
Az USA-ban egyre nagyobb gondot jelent az, hogy a tömeges elhízás mellett egyre jobban terjednek az olyan tévhitek, önigazolások és mondások, miszerint "akármekkora vagy, gyönyörű vagy", "azok a szépek akiken van mit fogni", "200 kilósan is lehetsz vonzó és szexi" és így tovább.
Láttam egy amerikai sorozatot, a My 600 lbs Story, és le voltam döbbenve. Brutálisan elhízott emberek (200-300 kilósak), volt akinek kisgyereke is volt, és az 5 éves kisgyerek segített az anyjának mosakodni, meg mindent csinálni, effektíve olyan volt a gyerek, mint valami házi szolga, és ment a műsorban a sajnáltatás és az ártatlan báránykának való beállítás, hogy a 300 kilós férfi/nő semmiről sem tehet, ő ártatlan, meg hát ő nem vette észre, hogy ennyire elhízott.
A kommenteknél is ment az értetlenkedés, hogy miért kell ártatlannak beállítani.
Ti mit gondoltok róla? Oké, hogy a brutális elhízásnak lelki okai is vannak, de képtelenség nem észre venni, hogy már valaki olyan kövér, hogy minden mozdulat megerőltető és fáj, ennek ellenére tovább hízik az illető.
az egészségtelenség az elhízás nem betegség hanem egy választott életforma.
egy esetben látok felmentést rá,amikor tényleg nem tehet róla az adott személy.
pl olyan családban nő fel,ahol az egészségtelenség az alap,ezért a gyerekből akaratán kívül egy cukorbeteg dagit csinálnak,vagy enyhébb esetben egy durván striás kamaszt.
ezekről tényleg nem tehet,mert a gyereknek nincsen ismeretanyaga a témáról,plusz a környezete folyamatosan fertőzi a rossz példával.
Hagyjuk most az USÁ-t, Magyarország már szerintem túlszárnyalta őket ebben a problémában.
Ettől függetlenül az az igazság, hogy semmi közöd nincs ahhoz, hogy ki miért meg mennyire kövér :D Rengeteg kövér ember van akármilyen, tökmindegy milyen okból, és őket elidegeníteni vagy akármilyen szinten negatívan diszkriminálni borzasztó pocsék, ocsmány és primitív dolog.
Nem értem, hogy neked miért okoz problémát az, ha egy kövér ember akármilyen pozitív hatásra próbálja magát elfogadni úgy, ahogy van. Attól nem kell aggódni, hogy a soványokat túlszárnyalják szépségideálban a kövérek, mert a társadalom folyamatosan a sovány-ideált nyomja le a torkunkon, éppen ezért nem értem, miért probléma egy-két olyan megmozdulás, ami kivételesen a kövérek önértékelését próbálja kicsit felturbózni. Csak azért, mert valamilyen megmozdulás vagy inspiráció nem neked készült, legyen az akár a BLM vagy pride vagy body positivity, attól még azok legitimek és fontosak. Max nem neked. De a sovány fehér heteroszexuálisoknak meg ott van a média, az összes film, meg könyv meg sorozat, meg a sikeres modellek 75%-a. Nyerj önigazolást onnan, mások mozgalmát meg önelfogadási útját meg hagyd békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!