Hogy képesek ezeket a vadembereket védeni?
gondolom mindenki hallott a Chicago-ban elrabolt mentálisan sérül ember elrablásáról és megkínzásáról.
Aki nem annak egy rövid leírás: 4 afro amerikai fiatal elrabolt egy mentálisan sérült embert, majd lekötözték és órákig kínozták, fél órán keresztül live streamelték facebookon miközben szidalmazták mert fehér volt.
Az eset egész Amerikát megrázta, még a túlkapásairól hírhedté vált blm is elítélte az incidenst. De most jön a lényeg. Sok ember, főleg a fősodratú médiában a támadókat védte ilyen kijelentésekkel: csak frusztráltak voltak, ez nem gyűlölet bűncselekmény, nem rasszisták, nem volt gonoszság amit műveltek. Állítólag mikor a CNN leadta a hírt inkább arról beszéltek, hogy ezt az esetet a szélsőjobbosok meg a neonácik fel fogják használni a feketék ellen, ahelyett, hogy az esetről beszéltek volna.
Szerintem nem kéne különbséget tenni a bőrszínek között. Vannak jó fehérek, és jó feketék. Vannak rossz fehérek, és rossz feketék. Ez a négy az utóbbi kategóriába tartoznak.
Mindkét oldalon van rasszizmus.
Elég bénán fogalmaztam meg, de szerintem érted, hogy mit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!