Miért képes sok ember olyan szintű brutalitásra ami manapság látható az interneten?
Én nem tudom elhinni azt, hogy minden emberben meg van. Mindig azzal jönnek, hogy a rossz környezet, nehéz életkörülmények stb hozzák elő az emberből a szörnyeteget. De én ezt egész egyszerűen nem hiszem el, hisz valaki ugyanolyan szar körülmények között élve is megmarad embernek, mások pedig szörnnyé változnak.
Megbotránkoztatnak azok a videók amiket feltöltenek (most már HD minőségben) a netre az Iszlám Állam emberei vagy mexikói és dél-amerikai drogkartellek, vagy akár utcai igazságszolgáltatás videók is ázsiából, közel-keletről és dél-amerikából.
Aki látott illetve néz ilyeneket, ossza már meg a véleményét. Nem szükséges a genetikai elem? Nézzétek csak néhány mexikói drogkartell kínzás, lefejezés, élve megnyúzás, élve feldarabolás videóit. Maga a horror, rémisztő szörnyűség és borzalom keveréke. Hogyan képesek erre emberi lények? Ne mondjátok azt, hogy a nehéz gazdasági helyzet. Erre születni kell, ilyen nemű gonoszság, kegyetlenség nincs meg mindenkiben.
9:
De nem cáfoltad a példákkal, mert sem a neveltetésükről, sem a genetikájukról nem tudunk ezeknek az embereknek semmit. Ha van genetikai alapja az agressziónak, gátlástalanságnak, akkor az nem kell korreláljon a nemesi származásal, ha a nevelés számít, akkor nem az számít, hogy kifelé mit mutat a család, hanem a bent zajló lelki folyamatok. Azt mondani,hogy a pedig a gyilkos tisztességes családból szarmazott egyenértékű azzal, hogy pedig a gyilkos olyan szépen köszönt.
Kérdező. Minden ember máshogy reagál a környezetére, a világra körülötte. Valakiből KIHOZZA a szörnyet, valakiből nem. De ez a szörny mindenkiben megvan, csak úgy mondanám. Körülményfüggő, hogy kiből mennyire hozza ki a helyzet, de mindenkiben megvan.
Az embereknek igénye van a brutalitásra.
CSAK ITT 150 000 ember "szereti" nézni ezeket a brutalitásokat. Az ember is egy állat, akárhogy nézzük. Persze minket megkülönböztet az, hogy nem teljesen ösztönlények vagyunk, de mindenkiben megvan az, hogy ölni tudna bizonyos helyzetben vagy megkínozni valakit.
Ezek ügyebár erkölcsileg UNDORÍTÓ dolgok, nem elfogadottak. De éppen ezért hívogató sok ember számára, mert ez a "tiltott alma".
Ha előtted mészárolnák le a szüleidet vagy évekig kínoznának lehet belőled is előjönne az a bizonyos szörny a kínzód vagy a szüleid gyilkosa iránt s nem érdekelne milyen brutálisan ölnéd meg, de végeznél vele ha lenne rá lehetőséged vagy a lehető legtöbb szenvedést okoznád.
S ezekből az emberekből már eleve kihozták a szörnyet, akikről beszélsz. Így nevelték őket, hogy ez a normális, kiskorukban valószínű sokakat tanítottak meg ölni és még sorolhatnám.
De ha hiszed ha nem, így volt ez az ősembereknél is. Lehet, hogy most egyesek elsírnák magukat egy "aranyos" állat (nyuszi vagy bármi) levágásakor/megölésekor, de egyszer ez a túlélés érdekében volt s az embereket erre nevelték, hogy bizony ölsz vagy meghalsz elv van érvényben s nem lehet megszánni semmilyen állatot.
Ugyanígy napjainkban is bele lehet nevelni a gyerekekbe ezt, mert megvan bennük ami ehhez kell. Ha úgy alakult volna az életed, hidd el te is azzá válnál amit most utálsz. Hiába tiszteled annyira az életet.
tiltott gyümölcs*
de végülis alma is megteszi :D
ezt a kérdést talán én is feltehettem volna.
néha belenézek ilyen videókba, hogy mi történik napjainkban, igazából nem is tudom mi vezérel olyankor, hogy megnézzem ezeket a szörnyűségeket.
talán kíváncsi vagyok, hogy meddig képes elmenni az ember, de végül mindig elcsodálkozom azon, hogy találok az előzőeknél rosszabbat...
én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki ilyen tetteket gond nélkül megtegyen (lefejezés stb.), ahhoz biztos hogy olyan környezetben is kell felnevelkednie, szinte "apáról fiúra" öröklődnek ezek a dolgok.
aztán belegondolok abba, hogy a meggyilkolt emberek vajon megérdemelték e a kínhalált, sok esetben biztosan (pl. kartellek közötti megtorlások).
lehetne aztán még agyalni azon is, hogy ezek a gyilkosok hogy nem fogynak el, ki csinál ezeknek gyereket, ki nevezi a barátjának, ki szereti őt... érdekes dolgok ezek, sok kérdésem lenne ezekhez az emberekhez
Én ennek hatására adtam meg magam és hagytam fel az ilyen videók nézésével. Előtte kíváncsiság által vezérelten azért nézegettem, de egy sem volt ehhez fogható.
Figyelmeztetlek, ne nézzétek meg ha nincs elég erős idegzetetek!!!
Félelmetes.
Ezt megnézve éreztem, hogy ez már sok, több mint amit el tudok viselni anélkül, hogy bekattannék. 3 napig nem tudtam aludni.
És akkor belegondolok abba, hogy rám ilyen hatással van pusztán a videó megnézése, akkor milyen annak aki ez kivitelezi.
Most néztem meg hogy olyan mexikó drogkartell fűrészes lefejezést. Olyan kínzásokat nem találtam.
Mindegyik ember lehet szörnyen gonosz, a körülmények határozzák meg hogy milyen legyen. Ebben a videóban jól elmagyarázza az emberke:
https://www.youtube.com/watch?v=OsFEV35tWsg&t=1114s
Amiket néztem videókat eddig azok nem úgy tűnnek mintha közel lennének a szörnyűséghez. Ezeknél 100x durvább kínzások is lehetnének.
A terroristáknak kiadják a parancsot, mit kell megszerezniük, mit kell tenniük, ezért ölnek. A pszichopaták viszont sokszor azért ölnek, mert imádják.
Most megnéztem egy másik videót amiben késsel párat belevágnak a srác homlokába és csupa vér a feje.
Rohadtul semmiség az ilyen szerintem.
12
Az más amiről te írsz. Az bosszúvágy.
Semmilyen eset nem ölhet ki egy emberből egy olyan alapvető érzelmet mint az empátia. Az vagy ott van, vagy nincs ott. Akinek nincs ott, azt valószínű csak a börtönbüntetés tart vissza az öldökléstől, akinek ott van, azt pedig saját moralitása.
Engem is értek az életben nehézségek, velem is voltak szemetek, de attól még nem halt ki belőlem az empátia, ugyanúgy szánni tudom azokat az embereket, állatokat amelyek szenvednek.
Szerintem inkább hajlam kérdése is a dolog és bizonyos események bekapcsolják ezt a hajlamot azoknál akiknél megvan.
Akiknél nincs meg, azokra nem hatnak az események.
Köztudott a pszichopaták esete? Az ő esetükben miért kell magyarázkodni? Hiszen stabil családi és anyagi körülmények között nevelkednek, semmi tragédia nem érte őket az életük során és mégis szörnyetegek.
Még mindig az vallom, hogy nagy részben ez vagy meg van valakiben, vagy nincs.
Az emberek manapság többnyire csak szavakban és tettekben bántanak másokat de azt elég gyakran. Az is valamilyen szinten az empátia hiányára utal, törvények nélkül idő kérdése lenne mire ez átváltana testi bántalmakra, gyilkosságra. Ezért mondtam, hogy az emberek több mint fele szerintem diagnosztizálatlan pszichopata. Ezért kellett büntetni őket és megfélemlíteni vallás által majd büntető törvények által, maguktól nem jöttek rá.
Most néztem meg a videót amit küldtél kommentben.
Ez már enyhe kínzásnak nevezhető, látom a kezeit is levágták már.
Itt is vannak ilyen videók:
horriblevideos.com
3
Igen, éppen az ilyen esetek gondolkodtatnak el ezen a témán, hogy látszólag tökéletes gyermekkor, anyagi, családi helyzet mellett is tud kegyetlen szörnyeteg lenni valaki. Úgyhogy szerintem sem állja a helyét a környezet meg életkörülmények kifogás. Azzal csak meg próbálják magyarázni ezeket a cselekményeket és az embert egy alapvetően jó lénynek beállítani. Holott nem igaz. Egy alapvetően jó ember sosem válik kegyetlen mészárossá.
Vannak jóra hajlamos és jóra nem hajlamos emberek. Ezek mértéke nyilván függ az élettapasztalatoktól, de alapvetően szerintem így állnak a dolgok. Csak azt nem tudom, hogy milyen a pontos arány a kettő között.
Chaosix
Hogy érted, hogy enyhe kínzás? Lennél a helyébe?
Mindig is foglalkoztatott a gondolat, hogy egy pszichopata hogyan áll saját maga kínzásának gondolatához? Borzong tőle, retteg tőle, vagy ugyanúgy mint más emberek kínzásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!