Miért ilyen érzékeny téma a pénz és a kereset?
Mindig hallom, hogy "más pénztárcájában turkálni", ha valaki akár itt, vagy máshol rákérdez egy másik ember keresetére. Miért ennyire érzékeny téma ez, illetve miért kell ennyire idiótán kezelni ezt az egész dolgot? Speciel nem rólam van szó, de pár kérdésnél láttam már ezt a reakciót, amikor válaszban rákérdeztek erre-arra.
Én vagyok a hibás, hogy ismerőseimnél néha rákérdezek a keresetre, mert szimplán érdekel? Nem azért teszem, hogy irigykedjek, vagy kinevessem őket, esetleg utána mondjam, hogy nekem mennyi, és verjem a mellem, egész egyszerűen kíváncsi vagyok rá, mégis sok ember ezt úgy kezelné, mintha azt kérdezném meg, hogy borotválkozik-e alul, vagy dzsungel van.
Szerintem meg szimplán nem kel foglalkozni ezzel a támával,és e mellett baromi nagy tahóság a másik pénzügyeit lesni,meg kérdezősködni,célozgatni.
Tipikus magyar pr0li tulajdonság,hogy úúúú a másiknak mi meg hogy meg mennyi.
Engem pl. teljesen hidegen hagy,hogy a munkahelyemen kinek mennyi az órabére,meg mennyi pénze van.
Ha nekem nem jó valami,vagy kell több pénz,akkor vállalok pluszmunkát,meg túlórát,és kész.
Ráadásul semmi nem változik,ha szétfecsegjük fűnek fának a jövedelmünket.A primitívebbje ilyenkor csak elkezd agyalni,meg valótlanságokat fantáziál a másikról,ha az 5 Ft-tal többet keres...
Engem az is irritál,amikor itt a GYK.ben feltesznek ilyen kérdéseket,hogy "ti mennyit kerestek?",meg "buszvezetők,nektek mennyi a jövedelmetek?"
pedig ez egy névtelen oldal,de akkor is menjen a p.-be,aki a másik pénztárcáját lesi.
Lehet,hogy én látom túl feszülten ezt a dolgot,de nekem ez a véleményem,hogy ez normális körben nem csak nem illik,hanem eleve nem téma.
Brrrrr... :)
Más fizetését megkérdezni a lehető legbunkóbb dolog!
Én a saját nőverem fizetését sem tudom jelenleg. Minek kérdezgessem tőle évente??
Valaki írta itt, hogy tanulni kéne, és akkor lenne pénz.
Ez sem igaz, mert ehhez is kell szerencse.
Elvégeztem X szakot, és az első munkahelyemen igaz hogy saját irodám volt, de annyi volt a fizetésem, mint egy takarítónak.
Egy csoporttársam meg felháborodva otthagyta a munkahelyét, mert a nulla ! munkájára nem akartak fizetésemelést adni. Akkor nettó 200-at kapott.
Kérdező, itt dupla összegek is előfordulnak és ez egyáltalán nem a beleölt munkát tükrözi, hanem a szerencsét, szóval igen tapintatlan (finoman szólva) dolog , más pénztárcájában nézelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!