Miért alakul ki bennünk hogy ami ronda attól félünk?
Pl egy ronda arcú alak az miért ijesztő? Miért vagyunk bizalmatlanok velük szemben? Egyáltalán mitől látunk valakit rondának? Nem arra gondolok amikor valaki pl koszos vagy büdös, vagy kövér, hanem amikor egyszerűen azt mondjuk ronda.
Ha a mesék és történetek tanítanak minket erre, akkor azok honnan származnak? Miért a ronda a gonosz?
Szerintem ezt nem lehet megmondani. Én sose mondanám egyrészt senkire, hogy ronda..
Másrészt nagyon mást talál egy-egy ember szépnek, illetve csúnyának. Én például két évig voltam együtt egy fiúval, akire mindenki azt mondta, hogy csúnya..én mégis szépnek láttam, és azóta is. :) És van akire mindenki azt mondja, hogy gyönyörű, nekem meg taszító.
Mindenkinek van egy egyéni preferenciája, ez nem kőbevésett.
Egyébként én nem félek valakitől, aki csúnyább, mint az átlag.. számomra csakis a személyiség és a kisugárzás az, amitől félni kezdhetek..
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!