Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen motiválatlan a...

Miért ilyen motiválatlan a legtöbb szakmunkás, szakközépiskolás diák?

Figyelt kérdés

Ismereo sok szakmunkásnak készülő diákot, akit semmi nem érdekel, konkrétan még a szaktárgyak sem. Úgy állnak hozzá mindenhez, hogy legy meg a kettes aztán lesz valami. Semmi nem motiválja őket.

Sok szakközépiskolai diáknál is ezt tapasztalom. Nem akarnak jók lenni pl. töriből, magyarból, matekból. Csak az van előttük, hogy legyen meg a szakma valahogy és annyi. Arra nem is gondolnak, hogy ha jól tanulnak még lenne lehetőség pályát váltani. Ismerek több embert is aki vendéglátásban kezdte, de közgazdász/jogász lett, mert látta, hogy azveredeti szakmájs nem neki való.

Illetve az általános iskolákban is egyre rosszabb eredményeket hoznak a diákok. Én 4,5 éve fejeztem be az általánost, de akkor még ciki volt ha ott 1-est, 2-est kaptál, most viszont már az a gáz ha az ember tudni akar.

Csak szerintem nincs valami nagyon rendben?

2016. dec. 19. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én gimnáziumba járok, és itt se sokkal jobb a helyzet.
2016. dec. 19. 17:01
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 Ezt én is tapasztaltam amíg gimis voltam, 5-en voltunk 30+ főből akik egyetemre mentek. A többiek egy része még szakmát se tudott normálisat választani...
2016. dec. 19. 17:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért lehetnek motiválatlanok mert a befektetés/nyereség arányát tekintve azt látják hogy tól sok időt és energiát fektetnének például egy diplomába, a "nyereséget" vagyis az eredményt mégsem éreznék túl látványosnak hisz továbbra is alkalmazottak lennének.

Egy hasonlattal úgy lehetne mondani hogy például egy házimacska sem fog loholni egy madzagra akasztott egy centis kölyökegér után, szintén a befektetés/nyereség aránya miatt. De például egy hatalmas adag finom macskaeledel láttára már valószínű felkelne a lustálkodásból.

2016. dec. 19. 17:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem valamilyen szinten az is közrejátszik, hogy semmilyen szinten nincs pályaszocializáció a közoktatásban, és a lehetőségekről sincsenek tájékoztatva a diákok. Fogalmuk sincs, milyen opciók léteznek, milyen szakmák vannak, melyikhez milyen utat kell bejárni, milyen kompetenciák kellenek hozzá és sajátíthatók el közben, és mit is lehet csinálni egy-egy végzettséggel.
2016. dec. 19. 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Régen is ez volt, mikor iskolában jártam.

Természetesen ők fognak panaszkodni hogy nem tudnak megélni alja munkából.

28/F

2016. dec. 19. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!