Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van pár kérdésem az öngyilkoss...

Van pár kérdésem az öngyilkossággal kapcsolatban. Estleg tudnátok válaszolni rájuk?

Figyelt kérdés

1. Melyik a legfájdalmasabb öngyilkossági módszer?

2. Melyik a lefájdalommentesebb öngyilkossági módszer?

3. Az emberek miért pont vágdossák magukat? Egyszerűbb lenne pl. a vonat elé ugrani.

4. Az iskolákban miért nem beszélnek az öngyilkosságról és a veszélyeiről?

5. Melyek a legnépszerűbb öngyilkossági módszerek?

Nem akarok öngyilkos lenni mielőtt téríteni akartok engem. Pszichológus vagy pszichiáter akarok lenni. Nagyon érdekelnek az ehhez hasonló témák (öngyilkosság, fóbiák, kényszerbetegségek.. stb.) és kíváncsi lennék a ti válaszaitokra is. Ha érdekel titeket én is elmondom a véleményem de most nem akarok regényt írni. Köszönöm a válaszokat.

13/L

2016. dec. 13. 21:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Mivel sajnos nő az öngyilkosságok száma a fiatalok körében is,így igen is beszélgetni kellene róla az iskolákban.

Nem konkréten erre orientálva,hanem inkább preventív jelleggel.

2017. jan. 5. 10:51
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 20.Hsz!

Az öngyilkosjelöltek mind,-100%-ban- tipikus jelzéseket adnak környezetüknek,mielőtt meggyilkolásznák magulat.(Sok esetben,ezek a jelek segélykiáltásokként észlelhetők,bár kódolt üzenetek.Sokszor,az öngyilkos nem is akar meghalni,csak felhívni magára a figyelmet,de elszámolja magát.)

Ezeket,a tipikus jelzéseket igenis meg kellene tanítni minden 12-14 évessel,hogy segítséget tudjanak hívni,megfelelő időben,a barátokként,osztálytársakként!

Én,a válásom,és 3 gyermekemtől való elszakadásom,a világvégével megeggyező súllyal éltem meg.

Pszichológusom segített megérteni a pszichémben dúló atomvillanást,és az,megmentette az életem.

Valószínű,hogyha főiskolai tanulmányaim során nem tanultam volna a szindrómákról,és nem ismertem volna fel,hogy nagy bajban vagyok,elkövettem volna egy sokak számára borzalmat okozó öngyilkosságot.(Abban a depresszív állapotban,minden ember képtelen értelmes döntéseket hozni.)

2017. jan. 6. 04:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!