Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti szerintetek az ilyen rossz...

Roadkill kérdése:

Ti szerintetek az ilyen rossz ember? (többi lent)

Figyelt kérdés
Ha például van egy csávó,jó szívű,nagylelkű és vegyük úgy hogy nagy darab:D na de rossz embereket öl meg brutálissan(nem akarom részletezni de semmi kinzás) de tényleg rossz embereket!de ártatlanokat soha!az ti szerintetek rossz ember?már nagyon rég foglalkoztatott a kérdés és én nem tudom.A válaszokat előre is köszönöm:D

2016. dec. 7. 20:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Valóban sok hülye törvény van és kiskapu, én személyesen is tapasztaltam, hogy egyesek hogyan cselezik ki a törvény akadályait. Tegyük fel, hogy van rá a fickónak oka. De mégis mi jogosít fel egy embert, hogy megöljön egy másikat? Attól gyakorlatilag ő is ugyanolyanná válik, mint a gonosztevők. Meg mi van, ha begőzöl és egy idő után elveszti a kontrollt? Megmondom: káosz. Az ilyenből semmi jó nem születik.

A társadalomnak a valóságban is vannak bizonyos elemei amelyeken nem javít a börtön, stb. De ha megölsz valakit, akkor te is bűnöző leszel, közéjük kerül, elmosódik minden határ. Szerintem az ember nem azért lett teremtve, hogy egyedül reformálja meg a saját társadalmát, hanem közös erőre, kompromisszumokra lenne szükség, de sajnos a képregényekben és a valóságban is mindig akad valaki aki úgyis felrúgja a szabályt. Ezért értelmetlen az igazságosztó szerepe számomra. Mert hiába akar jót cselekedni, ha öl, akkor ő is értékvesztésen fog átesni elkerülhetetlenül. Az is lehet, hogy rosszabbá válik, mint a valódi bűnösök.

2016. dec. 14. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!