Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek egyre gonoszabbak,...

Az emberek egyre gonoszabbak, önzőek, sztem egy új evolúció kéne - szerintete?

Figyelt kérdés

Az emberek még mindig gonoszak, önzőek, hiába a nagy fejlődés, internet, okostelefonok, még mindig vannak háborúk, éhínség, szóval ez akk sem fog megoldódni ha már ultra-mega-giga technika lesz mindenhol. Tehát én kiirtanám a mostani emberiséget, hisz a csírájukban van a gonoszság, önzőség (pl: már a kisgyerek is könnyebben megtanul rosszalkodni mint jól viselkedni), s ez a gonoszság nem fog változni a fejlettséggel sem, tehát jogos ez a gondolatmenet. Újrakezdeném az evolúciót, kezdetet, emberiség születését, esélyt adva egy jobb világra...

Mit gondoltok erről?

2016. dec. 5. 18:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

2-es: "Ja és a véleményem az az, hogy te valószínűleg gyenge vagy plusz rossz a környezeted"

nem talált. Normális a családom, rokonaim. Viszont ha globális nézzük ott már akadnak gondok...

3-as: " tudatában vagy annak hogy Te magad is "gonosz" vagy"

igen, tudom, bennem is ott van a gonoszság csírája hisz én is ember vagyok

4-es: "Mellesleg az evolúció szó fejlödést jelent és nem azt, hogy az emberiség "jó" lesz, az ugyanis éppen ellentmondana a fejlödésnek. "

mi van, ha mégsem evolúció történt, hanem vmi teljesen más? hisz még az evolúció sincs teljes mértékben elfogadva...

5-ös: "Szerintem hagyjad az evolúció témát."

mint előzőnek is írtam, mi van, ha mégsem evolúcióval fejlődött az ember? hanem egy számunkra ismeretlen dologgal?

8-as: "Minden nap van egy ilyen idióta, aki ki akarja írtani az emberiséget azért, mert a suliban egy lúzer?"

rám ez nem vonatkozik, már 27 vagyok.

9-es: "Az emberiség egy csomó jó ügy mellett is ki tud állni, szóval annyira azért még nem vagyunk reménytelenek"

na de vajon meddig? én úgy látom, ahogy megyünk előre az időben, az emberiség úgy "gonoszul el" egyre jobban...

2016. dec. 5. 23:34
 12/20 anonim ***** válasza:
96%
Akkor csak emészd meg a gondolatot, hogy néhány "rövidtávú rossz" szükséges egy "hosszútávú jóhoz". Ne bánkódja, ha ezt most nem érted. Fogadd el, hogy jó célt is szolgálhat.
2016. dec. 6. 09:02
 13/20 anonim válasza:

"Viszont ha globális nézzük ott már akadnak gondok..."

Nyilván sok ember között vannak rosszak is, de a többségük szerintem normális és jó. Szerintem inkább arról van szó, hogy a mai kifordult média csak a rosszat mutatja be, így azt hiheti az ember hogy jó nincs is a világon. Dehogynem, csak nem a tévében.

"mi van, ha mégsem evolúció történt, hanem vmi teljesen más? hisz még az evolúció sincs teljes mértékben elfogadva..."

De, teljes mértékben el van fogadva. A gyakorlatban is megfigyelt, működő tudományos elmélet. Más véleményt alá is kéne támasztani valamivel, mert találgatással nem sokra megyünk.

"na de vajon meddig? én úgy látom, ahogy megyünk előre az időben, az emberiség úgy "gonoszul el" egyre jobban..."

Az emberiségnek inkább csak egyre fejlettebb eszközök és ideológiák állnak a rendelkezésére, hogy egymást irthassa. De ez nem gonoszság, pusztán önzés (az én családom/városom/országom a legfontosabb, mindenki más megdögölhet.)

2016. dec. 6. 10:38
 14/20 A kérdező kommentje:

13-as: "De ez nem gonoszság, pusztán önzés"

Szerintem az önzés is a negatív cselekedetek közé tartozik nagyon is, ezért lehetne gonoszságként is értelmezni...

2016. dec. 6. 16:42
 15/20 anonim ***** válasza:
Negatív. És minden negatívum szükséges ahhoz, hogy a megértett pozitívumok felértékelődjenek benned.
2016. dec. 6. 16:44
 16/20 anonim ***** válasza:

4-es: "Mellesleg az evolúció szó fejlödést jelent és nem azt, hogy az emberiség "jó" lesz, az ugyanis éppen ellentmondana a fejlödésnek."

Attól függ, melyik fajta fejlődésre gondolsz.

A technikai fejlődés járhat negativizálódással, de akár harmonikus célt is szolgálhat, ha azt úgy kivitelezik = kiviteleznék.

Ezen kívül az erkölcsi fejlődés egyértelműen jobbá teszi az emberi lényt.

2016. dec. 6. 18:30
 17/20 anonim ***** válasza:

"Na de vajon meddig? én úgy látom, ahogy megyünk előre az időben, az emberiség úgy "gonoszul el" egyre jobban..."

És miből gondolod, hogy régen sokkal jobb világ volt?

Egyébként az elméleteddel abszolút nem értek egyet. Az emberiségnek vannak hibái, de ettől függetlenül csodálatos dolgokra is képes. Tény, elég sok gonosz figura él a világon, de azért jók is akadnak szép számmal. Nos, nekik mégis miért kellene meghalniuk azért, hogy egy új és jobb világ köszöntsön be?

2016. dec. 6. 19:59
 18/20 A kérdező kommentje:

17-es: "nekik mégis miért kellene meghalniuk azért, hogy egy új és jobb világ köszöntsön be?"

mert egyre kevesebben lesznek, aztán már senki se. A filmek, reklámok, média kimossák az emberek agyát, agyatlan zombikat csinálva belőlük, akik függnek majd a rendszertől, és észre sem veszik majd hogy az orruknál fogva vezetik őket. EKkor már mindenki "gonosz" lesz úgymond...

2016. dec. 6. 23:52
 19/20 anonim ***** válasza:

Tévedsz előző. Tényeknek mondasz ellent. Ugyanis mindig is voltak korszakok, amikor legalább pár tízezres tömeg a világban ellenállt a társadalmi hatásoknak, és a gyakorlatban is tettek kísérletet erre. 1960-as évek óta a hippimozgalom különféle ágai példának okáért. (Egyre növekvő számban.)

Egyes piszchológusok szerint elegendő, ha valahogyan az emberiség 1%-a tudatossá válik valamiben, már az előidézhet domino effektust, idővel végigsöpör a tudatosságuk a bolygón élő emberek tudatán (évtizedek alatt akár, vagy pár évszázad alatt).

Azt hozzáteszem: minél tudatosabb valaki, annál nehezebb mosni az agyát, illetőleg annál kevesebb módon, annál kevesebb tényezővel /életterületen tudják mosni az agyát.

Ergo inkább célszerű tudatilag, pozitív tudatosságban felemelni az embereket, mintsem kiírtani őket.

Egymást tanítjuk folyamatosan, de van, akik pozitív tudatosságban a többség felett áll aktuálisan. Ők ebben jobbak, ebben húzóerők. Őket egyre kevésbé lehet becsapni.

Lehetséges persze olyan eset, hogy valakit pont olyasmivel lehet becsapni, amivel a többséget nem, de mi zárná ki, hogy pont ezt az embert csak kevés dologgal lehet átverni...? (Míg a többséget a legtöbb fajta dologgal lehet átverni, egyelőre.)

2016. dec. 8. 15:04
 20/20 anonim válasza:

Én is gondoltam már ilyenekre többször is.

Pl: Valami csoda folytán kihalna az összes ember és csak én és a párom maradnánk mint emberek sokkal másabb lenne az egész valami olyasmi lenne mint a busmanok az Istenek a fejükre estek c. filmből.

2016. dec. 16. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!