A legtöbb embernek honnan van ennyi önbizalma?
Olyan szülői háttérrel rendelkeznek, hogy semmiben sem szenvedtek hiányt, mindig mindenért meg voltak dicsérve, és ezt vitték tovább az életben.
Ennek eredménye a genetikailag meglehetősen bugyuta emberkék térnyerése az élet területén szinte bárhol.
Lásd való világok, főnökség, a mindenféle sztár kereső műsorok, meg a párkapcsolatoknál...
Nekem nem kifejezetten az önbizalmam nagy, de céltudatos és határozott (na meg makacs) vagyok, küzdök az akaratomért. Ezáltal nem hátráltat, hogy az önbizalmammal vannak problémák.
Szerintem egyébként rengeteg ember viselkedése csak egy álca, meg kéne őket nézni másik élethelyzetben. Lehet valakinek óriási szája, de közben lehet ő a világ leg-önbizalomhiányosabb embere.
Tálalás kérdése a dolog, ez viszont totálisan személyiségfüggő. A legjobb barátnőm egy kis nyuszi, nem mert beszélni, nem áll ki magáért, de lassan tanul belőle, hogy ne mindig ő jöjjön ki rosszul a helyzetekből.
Legyél határozott, csinálj amit szeretnél és nyisd ki a szád.
Abban is van valami, hogy az önbizalommal teli felnőttek gyerekkora jól telt, dicséretek, elismerések tengerében nőttek fel. Engem szinte mindig egy szarnak hordtak el...
Köszi a válaszokat!
Nekem rengeteg önbizalmam van.
Kiskoromban engem is elhordtak mindennek, még most is, nagyon sokszor.
Sokan ugyanolyan önbizalom hiányosak, csak jól tudják rejteni, és semmi okuk nem lenne ezt más emberek arcába vágni hogy ők nem elégedettek magukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!