Miért szeretik az emberek a fanfictiont? Miért nem írnak akkor már saját történetet?
Persze, hogy az. Egy időben nagyon sok fanfictiont olvastam, amik nagyon nagyon jók voltak.
De mint többen is említettük vannak olyan irodalmi alkotások is, amelyek zseniálisak, és egyben fanfictionök is.
Nyilván nem attól lesz valami értékes, mert megírod, vannak pocsék fanfictionök, én is elég sokáig írtam középszerű fanfictionöket a saját meg a barátaim szórakoztatására, nyilván nem volt egyik se egy Faust, de nem is ez volt a lényege :D
Amennyire én tudom a Fifty shades of grey is Twilight fanfictionnek indult, és most tök mindegy, hogy maga az eredeti írás, mind pedig a fanfic változat baromi gyenge, mégis eladták őket dögivel :D Ezeknél sokkal sokkal jobb fanfictionöket olvastam.
Nem az eredetiség dönti el, hogy értékes-e egy írás irodalmi szempontból... Vagy akár másból, hiszen egy fanficben is lehetnek nagyon különleges, előrevivő gondolatok, ás filózófia, akármi.
A tényleg bárgyú kis párosító izéktől kezdve sokféle fanfic van, nyilván sokuk messze jobb rengeteg "normál" szépirodalmi műnél, beleértve egyes kötelező olvasmányokat is (elégedett voltam a kötelező olvasmányokkal, de a legmodernebbek némelyikével már nem).
Fanfic vagy fanart: van, akit vonz és akkor is csinálja, ha antitalentum, vannak jobbak és vannak egészen profik.
Sőt, a képregénykészítés is igazi művészet...
A párom többnyire crossovereket nyom, sci-fi tévés sorozatokat ötvöz animével meg ami jön, rengeteg saját gondolattal. Ebből valami egészen új képes születni. S nagyon kevés ember érti meg... Bár egy jó író azért úgy ír, hogy ha nincs meg a háttértudás, akkor se legyen érthetetlen, zavarba ejtő olvasmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!