Ha az utcán egy idegen kölcsönkérné a mobilotokat egy hívásra (mert az övé lemerült/otthonhagyta), akkor odaadnátok neki?
Én ilyen helyzettel még nem találkoztam, de ha így lenne van egy elképzelésem.
Ha éppen nem sietek valahova, csak sétálgatnék a városban egy előre megbeszélt programra várva, és éppen lenne legalább 10-20 perc szabadidőm de valaki hirtelen megállítana, hogy kölcsön kérhetné-e a telefonom egy hívás erejéig -mellesleg nem ápolt külseje, és nem tolakodó modora van- akkor felajánlanám neki, hogy üljünk le egy kávézóba és egy kávé mellett elintézheti.
Hogy miért? Azért mert egy kávézóban nagy a tömeg, plusz egy asztalnál ülve nehezebb felpattanni és kirohanni egy üzletből. Illetve a türelme és a megértése -ami utal legalább egy kicsi empátiára- azt jelentené számomra, hogy valószínűleg nem én leszek a héten a negyedik akit ezzel a pitiáner módszerrel meglop.
A max. amit megtennék, hogy én hívnám fel azt, akit akar, feltéve, ha nincs lemerülve éppen az én telefonom, de a kezemből nem adnám ki.
Néhány éve külföldről utaztam haza éjszakai vonattal, az egyik utastársamnak út közben lopták el a telefonját, míg a többség aludt. Mikor megérkeztünk Bécsbe, mehetett egyből a rendőrségre.
Egy ismerősömnek úgy lopták el a telefonját, hogy telefonált éppen, ás a háta mögül kapták ki a kezéből és elszaladtak vele.
Évekkel ezelőtt egy pedagógus rokonom az osztályával mentek épp vissza az iskolába valahonnan, és a gyerekek találtak egy telefont az utcán. Szórakozni kezdtek vele, anyám elvette tőlük és hazahozta. Bele tudtam lépni, mert nem volt leblokkolva. A telefonkönyvben szerepelt valami olyan telefonszám, hogy anya, felhívtam. Kiderült, hogy a közeli ügyeletes rendelőben dolgozik, elvittem neki, elmondta, hogy a lányáé volt a telefon, és nem is tudta, hogy a lánya elhagyta (talán nem vette észre, talán nem merte elmondani), nagyon hálálkodott.
Semmiképp...
Egyszer amúgy volt egy vicces esetem ezzel: A Nyugatinál a WestEnd előtt megtalált egy kisebbségi arc, és el akarta kérni a telefonom egy hívásra. Megmutatta az ő összetört telefonját, és azt mondja, ezzel nem tud hívni, mert (idézem), "figyeld tesó, az enyém g. cire összetört" :D
Természetesen nem adtam oda neki az enyémet, de legalább röhögtem egy jót a szövegén :D
Itt mindenki fél attól, hogy ellopják az évekig spórolt Iphone / Samsung Edge telefonját ezért csak felpontozzák azt, aki ugyanúgy tenne mint ők -nem adnák oda- és lepontozzák azt, aki megbízna másban -például egy kávézóba invitálná..-
Pedig nincs olyan személy akivel senki se tenne kivételt: például egy édesanya aki két gyerekével siet haza az iskolából, de lekésték a buszt, vagy hasonló, de sürgősen fel kéne hívnia a munkahelyét bármilyen ügyben.. Vagy vágnátok hozzá pár aprót, hogy majd a fülkében dekkoljon két gyerekkel? Kicsit legyetek már kevésbé pesszimisták és lássatok túl a 200 ezer forintos telefonképernyőjén túl..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!