Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ér többet egy tizenéves...

Miért ér többet egy tizenéves vagy huszonéves lánykának a szava mint egy felnőtt emberé?

Figyelt kérdés
Sokszor azt veszem észre hogy a lány addik addig mondja a magájét (de nincs semmi alapja, mire fel) addig mondja, mig neki nem lesz igaza. Én azt hiányolom hogy a lánykákban nincs meg a tisztelet, csak az egoközpontúság. Kérdezem én, egy olyan lánynak akinek kevesebb az élet tapasztalata, miért pártol át hozzá mindenki?
2016. nov. 28. 09:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

Úgy tudtam, hogy a végén jön, majd egy értelmiségi, aki végül a hibáimat mind fölsorolja. De nem baj, elfogadom az álláspontodat, mert igazad van. Gyakran vagyok figyelmetlen. Bár ahhoz képest, hogy mobilról írok, nem olyan vészes.

De akkor is. A VÉLEMÉNYT MIÓTA KOMMUNIKÁLJUK? 😣😣😣 Ez fizikailag fáj.

2016. nov. 28. 14:52
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Mer` a mobil összevissza rakja a vesszőket?
2016. nov. 28. 15:15
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

"a végén jön, majd egy értelmiségi"

Ide meg nem kell vessző. Nem értelmiségi vagyok, csak szeretek olvasni. Ha olvasom a fenti mondatot, hallom, ahogy mondod. "A végén jön (hangsúly fel, szünet) majd egy értelmiségi."

Nem így beszélünk.

Itt csak az a baj, hogy úgy kezdtél el mást csesztetni a helyesírása miatt, hogy közben a tiedben is van kivetnivaló.

2016. nov. 28. 15:27
 24/26 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"A VÉLEMÉNYT MIÓTA KOMMUNIKÁLJUK? 😣😣😣 Ez fizikailag fáj."

A kommunikál szó (egyik) jelentése, hogy közöl valamit valakivel. Ritkán használjuk ebben az értelemben, de ettől még helyes.

2016. nov. 28. 15:43
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Szokás használni így is, bár a magyar nyelvben inkább közölni szoktuk a véleményünket.

Kérdező, tőlem lehetsz hatvanéves zseniális munka hőse, amíg az addigot addiknak, a magáét meg magájétnak írod, kábé telibe röhögöm a képed. Azt kéne megtapasztalni végre, hogy az anyanyelvedet ne ilyen igénytelen suttyó módon használd.

2016. nov. 28. 17:38
 26/26 anonim ***** válasza:

"Itt csak az a baj, hogy úgy kezdtél el mást csesztetni a helyesírása miatt, hogy közben a tiedben is van kivetnivaló."

SENKIT SEM CSESZTETTEM A HELYESÍRÁSA MIATT. Csak kijelentettem, hogy a többség milyen szánalmasan használja az anyanyelvét. Borzalmas szóhasználatok, kificamodott szerkezetű mondatok és még sorolhatnám. Nem szokásom másokat a helyesírási hibáik miatt csesztetni, mert én is gyakran hagyok magam után helyesírási hibákat. A vesszők használata nálam egy élő példa, vagy amikor az egyik kommentemben a kommunikálni szót egy m-el írtam.

Lehet, hogy nem mindig írok helyesen, de a te szövegértésed is egy nagy nulla, már ne haragudj.

2016. nov. 28. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!