Miért ér többet egy tizenéves vagy huszonéves lánykának a szava mint egy felnőtt emberé?
Úgy tudtam, hogy a végén jön, majd egy értelmiségi, aki végül a hibáimat mind fölsorolja. De nem baj, elfogadom az álláspontodat, mert igazad van. Gyakran vagyok figyelmetlen. Bár ahhoz képest, hogy mobilról írok, nem olyan vészes.
De akkor is. A VÉLEMÉNYT MIÓTA KOMMUNIKÁLJUK? 😣😣😣 Ez fizikailag fáj.
"a végén jön, majd egy értelmiségi"
Ide meg nem kell vessző. Nem értelmiségi vagyok, csak szeretek olvasni. Ha olvasom a fenti mondatot, hallom, ahogy mondod. "A végén jön (hangsúly fel, szünet) majd egy értelmiségi."
Nem így beszélünk.
Itt csak az a baj, hogy úgy kezdtél el mást csesztetni a helyesírása miatt, hogy közben a tiedben is van kivetnivaló.
"A VÉLEMÉNYT MIÓTA KOMMUNIKÁLJUK? 😣😣😣 Ez fizikailag fáj."
A kommunikál szó (egyik) jelentése, hogy közöl valamit valakivel. Ritkán használjuk ebben az értelemben, de ettől még helyes.
Szokás használni így is, bár a magyar nyelvben inkább közölni szoktuk a véleményünket.
Kérdező, tőlem lehetsz hatvanéves zseniális munka hőse, amíg az addigot addiknak, a magáét meg magájétnak írod, kábé telibe röhögöm a képed. Azt kéne megtapasztalni végre, hogy az anyanyelvedet ne ilyen igénytelen suttyó módon használd.
"Itt csak az a baj, hogy úgy kezdtél el mást csesztetni a helyesírása miatt, hogy közben a tiedben is van kivetnivaló."
SENKIT SEM CSESZTETTEM A HELYESÍRÁSA MIATT. Csak kijelentettem, hogy a többség milyen szánalmasan használja az anyanyelvét. Borzalmas szóhasználatok, kificamodott szerkezetű mondatok és még sorolhatnám. Nem szokásom másokat a helyesírási hibáik miatt csesztetni, mert én is gyakran hagyok magam után helyesírási hibákat. A vesszők használata nálam egy élő példa, vagy amikor az egyik kommentemben a kommunikálni szót egy m-el írtam.
Lehet, hogy nem mindig írok helyesen, de a te szövegértésed is egy nagy nulla, már ne haragudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!